Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2524
0

МФК Ровно - Планета-Мост - 0:5

Вміння використовувати чужі помилки

МФК Ровно - Планета-Мост - 0:5

Уже не один суперник рівнян переконався в тому, що гра команди в гостях і дома дві суттєві різниці, напевно на це і розраховували гості, керовані новим головним тренером Валерієм Водяном. Тактика гри киян була досить простою, як на перший погляд. Максимальна концентрація на грі в захисті і активна гра на контратаках. Забігаючи наперед скажу, що ця тактика цілком себе виправдала. Рівняни виявилися не готовими до гри проти ешелонованого захисту і, не дивлячись на палке бажання і агресивність у нападі, так нічого суттєвого в матчі і не досягли. Натомість суперник справді довів, що у вищій лізі помилок не пробачають. Столичні футзалісти чітко і з користю для себе скористалися зі всіх помилок молодої рівненської команди. Більшість голів проведених у ворота господарів були скоріше не результатом продуманих комбінацій, а простою реалізацією помилок допущених суперниками.

Вже у дебюті матчу молода рівненська команда розпочала штурм воріт «Планети-Міст». Проте довгий час до ударів по воротам справа так і не доходила. Перший більш-менш вартий уваги момент виник аж на 6-й хвилині. Лисенко ввів м’яч у гру і Олександр Корнійчук намагався виграти верхову боротьбу за м’яч у воротаря рівнян Щербакова, але звісно. що голкіпер цього не дозволив. Відповідь рівнян і вже Павло Дармовіс примушує похвилюватися Лисенка, але м’яч на щастя для гостей пролітає повз стійку. Не пройшло і хвилини, як гості перервавши чергову атаку рівнян, провели швидку контратаку, яка і завершилася взяттям воріт Щербакова. Партнери по команді точним пасом вивели на побачення з рівненським стражем воріт Сергія Шевченка, його тезка Щербаков, намагаючись ліквідувати загрозу вийшов на перехоплення, але киянин чудовим фінтом прибрав голкіпера і спокійно відправив м’яч у порожні ворота – 0:1.

Пропущений м’яч не охолодив запалу рівнян, а навпаки, примусив їх до активних дій. Хороші нагоди відзначитися не використали Сондак і Волох. У деяких моментах господарів підводила влучність. А в інших на заваді ставала відмінна гра досвідченого воротаря національної збірної України Лисенка, або своєчасні і чіткі дії захисту.

Відбивши шквал атак рівненської команди, які не завжди завершувалися ударами в ствір воріт, а частіше переривалися ще в стадії зародку і тому господарям доводилося знову розпочинати все спочатку. Гості не нагадали про небезпечну зброю швидкі контратаки, які довгий час не вдавалося завершити влучним ударом. М’яч пролітав то повз ліву, то повз праву стійки воріт Сергія Щербакова. І врешті-решт, така пристрілка завершилася другим голом у ворота МФК «Рівне». Зупинивши атаку рівнян, кияни точним пасом знайшли поблизу центральної лінії Павла Корнійчука, той на швидкості промчав правим краєм майже до лінії воротарського майданчика і під кутом 45 градусів наніс точний удар в дальній кут воріт. Щербаков так і не зміг врятувати свою команду – 0:2.

Потрібно відзначити, що суперник грали досить жорстко, але не грубо, в межах правил, тому в першому таймі судді зафіксували лише 1 фол у рівнян і 2 у «Планети-Міст». Заключні хвилини тайму пройшли у більш цікавій боротьбі. Обидві команди частіше почали завершувати атаки ударами по воротам і роботи обом голкіперам вистачало. Проте жодній із команд до перерви більше так і не вдалося примусити голкіперів виконувати неприємну місію.

Другий тайм теж розпочався за територіальної переваги господарів. Проте на відміну від першого вже на третій хвилині господарі нанесли удар по воротам. Басич наносив удар майже з лінії воротарського майданчика, але Лисенка застати зненацька не вдалося. Після цього кілька небезпечних моментів створив біля воріт киян досить активний в перші хвилини тайму Жак, але і його намагання успіху не принесли. Кияни за традицією відповідали контратаками. Одну з них на 27-й хвилині рівненські захисники перервали відправивши м’яч в аут. Розіграш стандарту на правому фланзі, точний постріл на Сергія Шевченка, який своєчасно вигулькнув поруч з лівою стійкою і м’яч втретє опинився у воротах. Щербаков намагався завадити, але безрезультатно і м’яч затріпотів у лівому куті – 0:3.

Цей м’яч ще більше заспокоїв не так активних, як завжди рівненських вболівальників, які напевно вже не вірили в перемогу своєї команди, а тому не відзначалися палкою підтримкою. Лише один із аборигенів намагався підбадьорювати МФК «Рівне», вимагаючи голу від улюбленої команди, але його зусилля залишалися марними і скоріше нагадували «воплі спраглої людини у пустелі», а ніж палку підтримку команди. Звичайно це не додає честі рівненським вболівальникам, адже улюблену команду потрібно підтримувати не тільки тоді, коли їй легко, а й у скрутні хвилини, можливо цієї підтримки і не вистачило молодій команді в звітному матчі.

Що до гри, то вона нічим не відрізнялася від гри у першому таймі. Знову рівняни безрезультатно намагалися пройти ешелонований захист, вдавалися до індивідуальних проходів, які завершувалися відбором м’яча вже на другому гравцеві суперника, наносили удари по воротам, з якими інколи не без труднощів, але все ж таки успішно справлявся Лисенко. Через марні намагання змінити рахунок рівняни більше фолили в цьому таймі і до закінчення гри мали у пасиві – 5 фолів. Причому два останніх припали на 39-у хвилину. Натомість гості в цьому аспекті відзначилися стабільністю, знову 2 фоли.

На 32-й хвилині місце у воротах замість Сергія Щербакова зайняв молодий і менш досвідчений Юрій Колодюк. І якщо до 38-ї хвилини у нього особливої роботи не було і ворота вдавалося тримати сухими, то протягом однієї хвилини під час контратак «Планети-Міст» Юрій двічі начудив. Ще й так, що довелося і йому виконувати неприємну місію. Спочатку він не встиг своєчасно дотягнутися до м’яча, який рухався з не надто високою швидкістю в межах воротарського майданчика. І Сергій Шевченко, відповідно, проявивши більшу спритність, спокійно перекинув м’яча, через не розторопного рівненського стража. А вже за кілька секунд Павло Корнійчук, скористався нерозторопністю рівнянина. Після дальнього удару Колодюк намагався зафіксувати м’яч, але не втримав і випустив прямо перед собою. Поки він збирався заволодіти м’ячем, Павло вигулькнув тут як тут і поставив жирну крапку у звітному матчі – 0:5.

У заключні хвилини команди обмінялися гострими випадами, проте вони вже не принесли результату. Жак пробив не точно, а удар Шевченка доволі потужний і не простий для голкіпера, на цей раз успішно парирував Юрій Колодюк. Гра закінчилася потужним ударом автора хет-трику у ворота МФК «Рівне», після якого м’яч пролетів у кількох сантиметрах від дев’ятки.

Отже чергова поразка МФК «Рівне» на цей раз з рахунком – 0:5. Проте, вболівальники команди не втрачають надій і вірять в те, що буде свято і на їхній вулиці. Все погане мусить, колись завершуватися, тож, думаю, чорну смугу повинна обов’язково змінити світла.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

МФК «Рівне» (Рівне) – «Планета-Міст» (Київ) – 0:5 (0:2)

МФК «Рівне»: Щербаков (Колодюк, 32) – Волох, Жак, Басюк, Жовтун – Сондак, Савчук, Басіч, Дармовіс – Петрик, Кравчук.
«Планета-Міст»: Лисенко – Мельник, Гер, Шпичка, Шуст, Чернієнко, Таразевич, Шайтанов, Шевченко, О.Корнійчук, П.Корнійчук, А.Раєвський.
Судді: Король (Донецьк), Ігумнов (Суми).
Голи: Шевченко (7), П.Корнійчук (15), Шевченко (27), П.Корнійчук (38), Шевченко(38).
Удари (в ствір): 15 (6) – 19 (13).
Глядачі: 300

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ ЗДЕСЬ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

РЕЙТИНГ «ЗРИТЕЛИ»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 17
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 23
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.