Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2615
2

ШЕВЦОВ: «Результат гри вважаю незакономірним»

МФК «Рівне» - «Єнакієвець» - 5:7. Післяматчеві коментарі

ШЕВЦОВ: «Результат гри вважаю незакономірним»

Головний тренер МФК «Рівне» Юрій Баховський:

- Сьогодні ми зустрічалися з фаворитом чемпіонату України з футзалу. Це дуже серйозна команда в складі якої багато гравців збірної України, які в різні роки захищали кольори головної команди, а кілька футболістів і в даний час виступають за неї. «Єнакієвець» має достатньо досвіду і майстерності. Не дивлячись на поразку, я думаю, ні в кого не підніметься рука сказати, що ми грали погано. На мою думку вболівальники отримали насолоду від перегляду матчу. Адже обидві команди продемонстрували достатньо видовищний футбол. Вважаю, що в нашій команді всі молодці. Поступаючись 2:5, ми зуміли наздогнати суперника – 4:5. Були моменти, щоб зрівняти рахунок, але не пощастило.

Що стосується голів у наші ворота, то вони на мій погляд були дещо не логічними, лише молоді футболісти можуть пропускати такі голи. Прикро, що в нападі намагаємося зіграти, якомога краще. А ось в захисті припускаємося прикрих помилок. А взагалі команда зіграла дуже добре, і ми після цієї поразки не опускаємо руки, працюємо далі, і сподіваємося, що наші великі перемоги ще попереду.

Стосовно швидких голів у першому і другому таймі, то тут, як мені здається причина криється в тому, що деякі гравці ще відчувають себе в першій лізі. Ми постійно нагадуємо проте, щоб футболісти уважніше проводили перші хвилини, але… Можна сказати, що дається взнаки недостатність досвіду.

Якби там не було, але ця гра, порівнюючи з попередніми двома, була набагато змістовнішою і більш видовищною. Я вже казав, що по ходу чемпіонату ми будемо зростати, мужніти і дамо справжній бій ще не одному супернику. Під час перерви, викликаної іграми збірної, будемо продовжувати тренування, а також маємо запрошення на два турніри. Один з них пройде в Одесі, а інший в Івано-Франківську. В обох турнірах запрошені до участі досить серйозні команди, тому будемо все зважувати і обирати. Скоріш за все, що ми поїдемо до Івано-Франківська, а можливо зіграємо і в Одесі.     

Головний тренер «Єнакієвця» Микола Шевцов:

- Результат гри вважаю незакономірним. У такої команди ми повинні вигравати з найбільшим результатом. Теоретично я можу це пояснити, а ось практично дуже важко. Футболісти виходять на майданчик і роблять одні й ті ж помилки. Тому, як коментувати гру, після рахунку 7:5. Можливо для глядачів, це і цікаво, а для нас, як для одного тренера, так і для мене, це не в якому разі не футбол, а справжня авантюра. При такому складі, як у нас, при такій кількості майстерних футболістів, ми даємо можливість футболістам з першої ліги забивати 5 м’ячів у наші ворота. Іде довга передача з кута, після якої нам забивають гол. Ну, як можна таке допускати. Чи граючи проти трьох, повною четвіркою, знову ж таки, прогавити дальню передачу. І все це помилки одного і того ж футболіста. Я не можу коментувати гру за такого рахунку. Вигравати потрібно було, як мінімум з рахунком 7:1. Можна було дозволити такій команді забити один гол, але не більше.
Так, як грають рівняни, їм буде важко грати у вищій лізі. Це не той футбол. Зараз вже у футзалі ніхто не використовує довгі передачі. Можливо в цьому залі таке покриття. Тут важкувато футболістам обігрувати один в один, не те ковзання.

У мене саме негативне враження від матчу. Це найгірша гра нашої команди. Ви бачили нашого суперника. У них немає майстерності і відсутній останній пас, який мав би завершити логічно атаку. Якщо є вихід три в два, то відсотків на 80 повинно бути взяття воріт, ну хіба що воротар високого класу може врятувати. А так практично зайвий гравець, в одне два торкання повинен завершувати ситуацію взяттям воріт. А сьогодні, що ми бачили? Туди два в один побігли, сюди два в один. А толку не має. Це на мою думку футбол аж ніяк не вищої ліги.

Причини такої гри нашої команди? У нас всі майстри. Це щось на зразок того, що одні грають, а інші носять рояль. Так ось у нас  - всі намагаються грати, а ось рояль носити немає кому. Напевно тренер повинен вийти з президентом, чи запасними гравцями, відібрати м’яч в захисті і знову дати їм щоб вони грали. Я не буду називати безпосередньо гравців, адже ви самі бачили.

Для прикладу візьмемо ситуацію на останній хвилині, коли нам пробивали 6 фол. Виходять два в один, Крупін та Хурсов. Крупін починає обігрувати і при цьому заробляє в атаці фол!!! Навіщо, просто віддай передачу і біжи, це ж вихід два на одного. Але ми при цьому заробляємо фол, нам б’ють і влучають у стійку. І я, і другий тренер їм постійно наголошуємо: є ситуації при яких 4 гравці мають відробляти, як в захисті, так і в нападі, а якщо деякі, гратимуть лише на одній половині поля, то результату не буде. У вас є такі футболісти, і в нас є такі футболісти. Тому ось така в нас головна біль. Тобто на перехопленні може зіграти будь-хто, а потрібно просто відбирати м’яч, причому відбирати без фола.

Окрім того, в нас футболісти вже грають довго. Здавалося б ми мали б мати перевагу, адже вони більш зіграні, але мені здається вони старіють і просто функціонально не встигають. Ось така причина. Тобто треба спокійно опуститися на цей паркет, нехай він і поганий, і просто бігати, забирати ці м’ячі, тобто робити якусь роботу, а на чистих м’ячах ніхто грати не буде. Аналогічна проблема в будь-якій команді, я так думаю. Самі розумієте це футбол і хочеться перемагати в кожному матчі.

Зараз, можна сказати, у вищій лізі 7-10 команд одного рівня, є прості середнячки. Не буду ображати ваш клуб, тобто є прості команди типу рівненської, які тільки ввійшли. І вони намагаються перемогти, і ми стараємося перемогти. Наприклад в тому році ми після 3-4 турів взагалі були останніми і нам так добре було працювати, тому що нас ніхто не запитував, які у вас завдання. Тоді нашим завданням було вилізти з низів турнірної таблиці, і тому нам легко гралося. І так потихеньку ми собі «клювали» – очки на виїзді і вдома. Скажу відверто – дуже важко такій команді, як наша. Ми одні не представляємо обласний центр в вищій лізі. У нас і зал у порівнянні з вашим гірше. У нас свої проблеми. Нам навіть легше грати на виїзді, а ніж вдома. Думаю, що цього року ліга сильніше, тому що стало більше команд.

P.S. Після інтерв’ю головного тренера «Єнакієвця» залишилося двояке враження. З однієї сторони він у розпачі від гри своєї команди, принизив гідність суперника, як мені здалося. Потім пройшовся по грі своєї команди. А завершив свій монолог бідканням з того, що в них умови ще гірші, а ніж умови рівнян, хоча ще кілька хвилин перед цим зауважив про поганий паркет у Рівному. Важко напевно буде грати команді з тренером, який не цінує чужої роботи і скоріш за все бачить в ідеалі лише свою роботу. Можливо, це так здалося, але відверто кажучи, таке враження склалося.

Цікаво, а щоб «співав» шановний тренер, якби МФК «Рівне» ще в першому таймі реалізувало два десятиметрових і на перерву команди пішли за нічийного рахунку. Невже у його команди вистачило б сил втримати рівненських першолігових гравців, які після відпочинку буквально розривали захист суперника. І лише справжнє невезіння, а це в футболі дуже важлива справа, не дозволило команді, яка грає не так, як всі, здобути нехай і не переконливу, але все ж таки перемогу. І не в «простої» команди в грі з середнячком, а в матчі проти команди «одного» рівня…

А щодо якості рівненського паркету, який викликав незадоволення у єнакіївського керманича, то наприкінці своєї промови, він відверто зізнався, що в них зал ще гірший, і що їм навіть краще грати в гостях. То де ж все-таки логіка? А стосовно паркету, то в Рівному про цю проблему добре знають, єдине, що в підготовці до нинішнього сезону просто не встигли замінити його на новий. Але знаючи наших президентів, маю на увазі баскетбольний «Пульсар» і МФК «Рівне», то вони не примусять себе довго зволікати з заміною паркету і про це їм нагадувати абсолютно не потрібно.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шахтер интересуется полузащитником Днепра-1
Футбол | 03 мая 2024, 19:52 8
Шахтер интересуется полузащитником Днепра-1

Валентин Рубчинский попал в сферу интересов «горняков»

Снигур выиграла второй титул в сезоне, деклассировав теннисистку без флага
Теннис | 04 мая 2024, 13:44 4
Снигур выиграла второй титул в сезоне, деклассировав теннисистку без флага

Дарья стала победительницей соревнований в Лопоте

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
LIR
Гарний комент коментів тренерів