Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2312
0

МФК Ровно - Енакиевец - 5:7

Три постріли Максима

МФК Ровно - Енакиевец - 5:7

Гра в Рівному, не дивлячись на дві стартові поразки господарів, зібрала повний зал глядацької аудиторії, яка з нетерпінням очікувала двобою – одного з грандів вищої ліги і дебютанта. І потрібно віддати належне вболівальники не прогадали, отримавши масу задоволення від гри.

Уже на першій хвилині гри гості відкрили рахунок. Подача кутового з правого флангу, м’яч потрапляє у штрафний майданчик, де на випередження грає Максим Крупін і ударом в лівий кут відкриває рахунок – 0:1. В одній із контратак гостей, Замятін точною передачею з права знайшов на дальній стійці Краєвського, якому нічого не залишалося, як підставити ногу і збільшити перевагу – 0:2.

Пропущені м’ячі не вибили рівнян з колії, а, навпаки, ніби додав їм снаги. Через 16 секунд вони відповіли голом. Жак зі своєї половини поля зробив довгу передачу на правий фланг на Волоха. Капітан рівнян перекинув м’яч через Рябцева точнісінько на дальню стійку, де на передачу очікував Басюк, який і не залишив жодних шансів єнакієвцям – 1:2.

Таке зухвальство явно прийшлося не до вподоби іменитим гостям і рівно за хвилину вони відновили перевагу в два голи. Свій другий м’яч за гру провів кращий у складі «Єнакієвця» гравець Крупін. Максим отримавши м’яч на правому куті штрафного майданчика під гострим кутом потужно пробив у дальній кут воріт – 1:3.

Рівняни відповідають затяжною атакою, яка завершується передачею Жака зліва на Петрика і точним ударом останнього в лівий кут воріт – 2:3. Окрилені успіхом, і відчувши паніку в лавах гостей, господарі провели кілька поспіль небезпечних атак. На жаль, Жак і Сондак з нагод не скористалися.

На 13-й хвилині гри Рябцев перериваючи гостру атаку рівнян, вимушений зіграти руками за межами штрафного майданчика, за що справедливо отримує жовту картку. На жаль, Волох зі штрафного, майже з лінії карного майданчика, пробив прямо у Рябцева. А у відповідь діагональну передачу справа Замятіна Нестерук замикає на дальній стійці  - 2:4.

Під час однієї з атак господарів м’яч потрапляє в руку одного із гравців «Єнакієвця», як виявилося це був 6 фол, який відповідно потягнув на десятиметровий. Волох перевірив на міцність стійку, да так, що ворота зрушили з місця. Згодом за 7 фол зі сторони гостей черговий десятиметровий пробивав уже Савчук, але і він не зміг відзначитися. Удар Богдана прийняла на себе ліва хрестовина воріт. Перший тайм так і завершився перемогою «Єнакієвця» - 4:2.

Після перерви рівняни знову пропустили швидкий м’яч. Гостям знадобилася лише 1 хвилина і 8 секунд, щоб довести перевагу до трьох м’ячів. Прохід по центру Кравченка передача на право Хурсову і той відправляє м’яч в лівий кут – 2:5.

Після такого холодного душу можливо інша команда і склала б зброю, але не МФК «Рівне». Молоді амбіційні рівняни не опустили завчасно руки, а навпаки перехопили ініціативу і притисли суперника до воріт. Затяжний штурм не минув даремно і господарі відзначилися двома м’ячами, скоротивши відставання до мінімуму. Але передувала цьому атака рівнян, яка завершилася травмою Рябцева, якого на 24-й хвилині замінив у воротах Власенко. Басіч і Сондак викотилися на побачення з Рябцевим. Голкіпер вийшов на перехват м’яча, Басіч відпасував лівіше на Сондака і після цього зіткнувся з Ігорем, а Володимир не зміг влучити у порожні ворота, примудрившись з 2 метрів пробити вище порожніх воріт.

За хвилину Дармовіс пройшов по центру віддав на право Сондаку і той з меж штрафного майданчика точно пробив у лівий верхній кут – 3:5. А вже на наступній хвилині передачу Волоха з ліва замкнув Жак – 4:5.

Здавалося ось він злам у грі і після цього рівнянам вдасться дотиснути суперника. Але … Не дивлячись на повну перевагу господарів, їм ніяк не таланило завершити атаку взяттям воріт. Чудові нагоди змарнували тричі Жак, двічі Сондак і Волох та одного разу Басюк. На що гості відповіли лише одним ударом Крупіна повз стійку. За 3 хвилини і 43 секунди перерву бере Микола Шевцов і це через 30 секунд приносить свій результат. Чуднов замкнув передачу партнера з лівого кута.

Тепер вже перерву доводиться брати Юрію Баховському. На майданчику замість Павла Чемериса, який на початку другого тайму замінив у воротах Сергія Щеракова, з’являється 5 польовий гравець – Олександр Басіч. На цей час команди вже мали у пасиві по 5 фолів і тому будь-яке порушення каралося б десятиметровим. Рівняни розігрують м’яч, Волох помиляється позиційно і лише ціною порушення правил зупиняє атаку суперника. Арбітр зустрічі таке порушення трактує, як фол останньої надії і перед капітаном рівнян засвічує червоне світло.

Знову в воротах з’являється Павло Чемерис, рівняни грають в меншості – гості атакують. Несподівано рівняни перехоплюють м’яч і дальньою передачею виводять на побачення з Власенком Басюка, який не розгубився і спокійно, перегравши воротаря, відправив м’яч у порожні ворота – 5: 6. Але захопившись атакою рівняни прогавили контрвипад Крупіна, побачення якого з Чемерисом завершилося точним ударом в лівий кут – 5:7.

Щодо загального враження від гри, то варто констатувати, що господарі в першому таймі лише на стартових хвилинах поступалися супернику, а до кінця тайму вирівняли гру. У другій половині гри, знову пропустивши майже на першій хвилині гри повністю заволоділи ініціативою, з якої так і не змогли скористатися.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

МФК «Рівне» (Рівне) - «Єнакієвець» (Єнакієво) – 5:7 (2:4).
Рівне. ДЮСШ-4. Кількість глядачів 400.

МФК «Рівне»: Щербаков (Чемерис, 21) – Жак, Волох-к, Петрик, Басюк; Сондак, Басіч, Дармовіс; Савчук; Кравчук, Ситник.
«Єнакієвець»: Рябцев (Власенко, 24) – Кузьмін, Крупін,  Чуднов,  Краєвський; Замятін, Нестерук, Кравченко, Хурсов; Гуменюк.
Судді: Щепанський (Львів), Конюхов (Житомир).
Голи: Басюк (5, 39), Петрик (10), Сондак (25), Жак (26) - Крупін (1, 6, 40), Краєвський (5), Нестерук (14), Хурсов (22),  Чуднов (37).
Попередження: Рябцев (13) – гра рукою за межами штрафного майданчика.
Вилучення: Волох (38) – фол останньої надії.

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.