Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1036
0

ГОНЧАРЕНКО: «Третє місце стане провалом»

Головний тренер львівського «Тайму» про те, як команда підготувалася до нового сезону

ГОНЧАРЕНКО: «Третє місце стане провалом»

Для львівського «Тайму» міні-футбольний сезон розпочався виїзним матчем із чинним чемпіоном країни – донецьким «Шахтарем». У напруженій і цікавій грі перемогу з рахунком 3:1 святкували господарі. Уже на початку поєдинку львів’яни зусиллями Чепорнюка, який вийшов віч-на-віч із воротарем «гірників» Сухомлиновим, вирвалися вперед. Надалі на майданчику точилася рівна боротьба, проте забивали лише гравці «Шахтаря». Дубль на рахунку бразильського легіонера Фумаса, та ще одного разу львів’ян засмутив інший бразилець – Вассура.

Про перебіг гри та про те, як «Тайм» підготувався до нового сезону, розповідає головний тренер команди Станіслав Гончаренко.

– Наскільки задоволені грою в Донецьку?
– Самою грою до певної міри задоволений, проте результатом, звісно, ні. Наша команда показала непоганий футбол, ми мали вдосталь майже стовідсоткових моментів, але скористатися ними не змогли. Тим паче, забили перший гол... А потім спрацювало відоме у футболі правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Проте, ще раз наголошую, наша команда показала хорошу гру.

– Наскільки «Тайм» готовий до нового сезону?
– До сезону, як на мене, готові десь на відсотків на 70-80. Також варто врахувати й те, що через гру зі «Шахтарем» ми трохи вибилися з графіка. «Гірники» – доволі сильний суперник, а в міжсезоння ми не проводили матчів із суперниками рівня «Шахтаря». Поєдинки з грузинською «Іберією» виграли, проте порівнювати клас донеччан і грузинів просто не можливо. Однак продовжуємо працювати та, думаю, скоро команда вийде на свій оптимальний рівень.

– Як у команду вписалися новачки, який їхній рівень готовності?
– Ну, насамперед не задоволений грою Макаєва. Він може діяти значно краще. У вчорашньому матчі Ільдар не зміг показати того, чого ми всі від нього чекаємо. Також хотілося б, щоб кращу гру показували й Бондар, і Чепорнюк. А загалом, думаю, вони ще зможуть себе проявити.

– Макаєв грав за пристойну російську команду, володаря Кубка УЄФА. Як відомо, в Росії дуже хороше фінансове забезпечення. Як удалося переманити його до Львова?
– Гроші в його випадку – це не головне. Перш ніж Макаєв переїхав до Львова, я переговорив із ним, запропонував переїзд, він погодився. Ільдар грав у Росії, де в людей трохи інша ментальність, там йому було доволі складно. Вважаю, коли людині важко, а тим паче, є змога переїхати в рідну країну, то потрібно таку нагоду використовувати, що зрештою Ільдар і зробив.

– Практично зі всіма новачками вам уже доводилося працювати. Як вважаєте, наскільки зросла їхня майстерність?
– Так, із багатьма мені вже доводилося попрацювати. Безперечно, рівень майстерності зріс у всіх. Усі гравці прагнуть удосконалюватися, прогресувати. Але основне для хлопців, на чому я завжди акцентую увагу, це не їхні заслуги та здобутки. Головне, щоб гравець, вийшовши на майданчик, показував ту гру, якої від нього очікують. Також не варто забувати про те, що футболісти повинні діяти, як одне ціле, адже вони – команда, а не окремі титули та здобутки.

–Улітку «Тайм» придбав значно більше гравців, аніж продав. Чи не вбачаєте проблеми в тому, що дехто з футболістів упродовж сезону не матиме ігрової практики?
– Тут усе залежатиме від хлопців. Усі за відповідної віддачі матимуть змогу грати.

– Із таким підсиленням, як у вашій команді, мабуть, іншого завдання, крім «золота», не може бути?
– У нас немає конкретного завдання виграти чемпіонат України. Наша мета – поборотися за золоті нагороди першості та за підсумками сезону зайняти якнайвище місце, а яке воно буде – перше чи друге – покаже час. Хоча, з іншого боку, якщо ми фінішуємо третіми, тоді можна буде сказати, що сезон провалили та не виконали нашого завдання. Думаю, повинні завершити змагання щонайменше на другій сходинці.

– Скільки команд у цьому сезоні боротиметься за перше місце?
– Напевно, чотири. Це насамперед донецький «Шахтар», дві львівські команди – «Енергія» і «Тайм», непогані шанси має також «Єнакієвець». Проте доволі потужно додав іще й івано-франківський «Ураган» – його теж не варто відкидати з боротьби за «золото». Тому, вважаю, правильніше буде сказати, що за чемпіонство боротимуться не чотири команди, а п’ять.

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.