Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 01 января 2021, 23:20
979
1

Головний тренер Авангарда: «Результатом не можемо бути задоволені»

Олексій Городов – про першу частину сезону в Першій лізі і плани на майбутнє

| Обновлено 01 января 2021, 23:20
979
1
Головний тренер Авангарда: «Результатом не можемо бути задоволені»
vp.donetsk.ua. Олексій Городов

Головний тренер «Авангарду» Олексій Городов проаналізував виступи команди в осінній частині сезону, а також розповів про плани на міжсезоння.

— Осіння частина сезону була неоднозначною, — зазначив Городов. — Для мене це був дебют на професіональному рівні в ролі головного тренера. 

Результатами не можемо бути задоволені, але були причини, які на такі виступи команди вплинули. Разом з Косевичем покинули команду майже всі гравці, залишилися лише троє. За три тижні до початку чемпіонату дуже складно зібрати нову команду. Нам катастрофічно не вистачало часу. Збирали команду в аварійному режимі, телефонував знайомим, друзям і вони пропонували футболістів.

До того ж ще й коронавірус вплинув на наші плані. Через хвороби не змогли зіграти жодного контрольного матчу, провели лише спаринг з U-19. До початку сезону не знав навіть рівень деяких футболістів. Попри всі проблеми не опускали руки, грали на максимум своїх можливостей у кожному матчі. Вважаю, що у деяких матчах мали досягати кращого результату. Звісно, були також і провальні матчі. Зараз у нас є час проаналізувати всі помилки, щоб у майбутньому їх не допускати.

— Яка філософія «Авангарда»?
— Почав залучати до команди гравців з U-19, адже вважаю, що клуб має давати шанс проявити себе молоді.  Запрошували гравців з інших команд, але для нас було важливо, щоб вихованці академії мали можливість грати на такому рівні. Нашій академії вже три роки і вона приносить свої плоди. Хочеться, щоб кістяк команди у майбутньому складали вихованці академії.

— Яка фінансова ситуація у клубі?
— Відзначу, що у клубі зараз є фінансова стабільність, керівництво виплатило всім зарплати та преміальні, боргів немає.

— Який матч на вашу думку став ключовим?
— Вважаю, що розпочали сезон непогано, у деяких матчах нам просто не щастило. На мою думку, ключовою у психологічному плані стала гра з «ВПК-Агро». Перший тайм завершили з мінімальною перевагою, хоча мали забивати більше. Другий тайм провалили і у підсумку програли. Суперник додав в активності, а у нас просто не вистачило сил. 

Після цієї поразки відчувалася невпевненість у власних силах. Матчі з «Поліссям», «Альянсом», «Оболонню» провалили.

— Які матчі сподобалися?
— У позитивному плані відзначу матчі з «Волинню», «Вересом». З рівненською командою грали на рівних, навіть у меншості дали бій супернику. Такі матчі демонструють, що у команди є потенціал. Головне вірити у власні сили.

— Можете назвати лідера команди?
— Були матчі, у яких свої лідерські якості проявили Сеницький та Ховбоша. Проте, я очікував більшого від досвідчених гравців: Лобова, Сорокіна, Дяченка. Розуміли, що за три тижні нереально зібрати та якісно підготувати команду. Очікували, що хтось із досвідчених гравців візьме на себе роль лідера. Епізодично хлопці проявляли лідерські якості, але стабільності не було.

Десять гравців вже залишили нашу команду. Подякував хлопцям за співпрацю. Будемо створювати нову команду, яка вирішуватиме завдання збереження прописки у Першій лізі.

— Можете назвати молодих гравців, які досягли найбільшого прогресу?
— Молоді притаманна нестабільність. Деякі матчі на високому рівні зіграв Чебаненко. У цих матчах він був лідером команди. Наприкінці першого кола почали залучати до матчів гравців з U-19. Кирило Дучев непогано проявив себе, але молоді ще потрібен час. Також відзначу Микиту Якубенка, який не пропустив у матчі з Волинню. Завдяки йому сейвам вдалося виграти у одного із лідерів сезону.

— Чому проводили постійні ротації голкіперів?
— На жаль, на старті сезону Вадим Солдатенко травмувався, у матчі з Чорноморцем грав навіть з переломом. Коли Вадим лікувався, то шанс проявити себе отримав молодий Якубенко. Команда багато пропускала, але це вина не лише голкіперів - захищалася вся команда.

— Які у команди плани на міжсезоння? Де проводитимете збори?
— Команда збирається на базі 10-го січня. Перший збір проведемо в Краматорську. В команді залишилося сім-вісім гравців і в основному це молодь. Будемо формувати нову команду, яка буде вирішувати поставлені завдання. На першому зборі заплановано п'ять контрольних матчів. В цей період матимемо змогу переглядати новачків.

На другому зборі вже буде більше силової роботи. Щодо збору у Туреччині зараз немає остаточної інформації. Розглядаємо три варіанти: Туреччина, Полтава (база ФК «Полтава»), а також Київська область. 

Якщо команда до цього часу буде укомплектована, то можемо провести закордонний збір. У часи пандемії ні в чому не можна бути впевненим. Вже п'ятого березня гратимемо календарну гру з «Чорноморцем», тому маємо добре підготуватися до цього протистояння. Прагнемо вже з першого матчу демонструвати якісний футбол, який приноситиме результат.

Після першого кола краматорський «Авангард» посідає передостаннє місце в турнірній таблиці, маючи в активі лише 8 очок.

Оцените материал
(7)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alex73776
какая команда была!а все потому что финансировать бросим Ефимов,основа разбежалась,а молодежь не обстреленная понятно не тянет!