Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 02 июля 2023, 01:51
3010
0

КОНОНОВ: «Я влюбился с первого взгляда»

«Карпати» - «Іллічівець» - 1:0. Післяматчева пресс-конференція

| Обновлено 02 июля 2023, 01:51
3010
0
КОНОНОВ: «Я влюбился с первого взгляда»

Олександр Іщенко, головний тренер «Іллічівця»:
- Ви все бачили самі. Певний час ми мали ігрову перевагу, але нічого з цього не вийшло. Потрібно забивати, адже виграє той, хто забиває. Що і було зроблено з 11-метрової позначки у виконанні Максима Фещука. Був це випадок чи ні, була це навмисна гра рукою чи ні, не так важливо. Була рука і суддя вирішив призначити пенальті. А всі ті моменти, що були у нас, повинні були матеріалізуватись. Трохи мабуть не пощастило і тому вітаю «Карпати» з першою перемогою.

- Для вас нинішній поєдинок проти «Карпат» був принциповим?
- У прем’єр-лізі немає не принципових поєдинків. Так хотілося зіграти якнайкраще і ми дійсно грали у футбол, наша команда комбінувала. Від самої гри певне задоволення є, але ж у футболі на першому місці – результат на табло. Для «Іллічівця» це вже третя поразка у чотирьох іграх і команда може потрапити в таке становище, що не буде впевненості у свої силах. І це може привести до якихось небажаних явищ, адже попереду в «Іллічівця» дуже складний календар. Але для того і прем’єр-ліга, аби кожен футболіст показував у кожній грі все на що здатен.

- Чи хотіли б з нинішніми «Карпатами» знову попрацювати?
- Це дуже делікатне питання (сміх – в конференц-залі), враховуючи те, що Кононов працює з «Карпатами», а я - з іншою командою. Скажу так, в мене було багато позитиву під час роботи в ФК «Карпати». Сьогодні «Карпати» - дійсно наймолодша команда у Прем’єр-лізі. Ті гравці, які залишили «Карпати» - і Сучков, і Батиста, і Ковель – на превеликий жаль, нині, як кажуть «не на слуху». Мені та команда подобалась, як і нинішні «Карпати», у складі яких такі гравці серйозного рівня, як Худоб’як, Кобін, Кополовець.

- Чим була зумовлена заміна Ярошенка, який непогано вів гру?
- Коли команда програє, то всі заміни можна вважати невдалими. Якщо б вдало розпорядився м’ячем Кривошеєнко, якому Годвін дозволив пройти ледь не до самих воріт, то заміна була б виправдана. Нині у складі «Іллічівця» - сім гравців, які донедавна були у молодіжній збірній, і сподіваюсь, що нам вдастся налагодити колективні дії і «Іллічівець» буде прогресувати.

Олег Кононов, главный тренер «Карпат»:
- Сегодня мы добились первой победы, которая далась нелегко. Победы приходять тогда, когда нацеленность на успех у всей команды, тренерского штаба и руководства клуба. Да сегодня было тяжело, особенно в первом тайме. В действиях игроков присутствовала скованность. Отсюда и потери мяча, и нервозность в его отборе. Но даже из негативного можно найти позитивное. Мне понравилось, что футболисты перебороли себя в дальнейшем выровняли игру, что и привело к победе.

- Так чем же объяснить вялые действия игроков в начале встречи?
- Наверное, чрезмерное желание победить привело к скованности игроков «Карпат». Вместе с тем, не будем забывать, что «Ильичевец» - достаточно серьезная, организованная команда игроков, у которых намного больше количество игор в чемпионатах чем у наших футболистов. Так что опыт был на стороне гостей, у которых повторюсь очень хорошая команда.

- Объясните пожалуйста первые две замены в «Карпатах»?
- Та позиция, на которой играет Василий Кобин требует организованных, четких действий в отборе. С его зоны было много атак соперников. Кобин - хороший игрок, но сегодня у него было много брака. А Дениса Кожанова не хватает на весь матч. Позиция в три нападающих требует разносторонней игры от игроков. Процесс шлифовки идет, но не так быстро как хотелось бы.

- «Карпатам» легче играть дома, чем на выезде?
- Конечно, ведь во Львове очень хорошие и знающие толк в футболе болельщики, в которых я влюбился с первого взгляда. Они требовательны, и не прощают ни какой расслабленности. Так что перед «Карпатами» стоит большая ответственность показывать футбол, который будет нравится зрителям.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова, спеціально для sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.