Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3424
0

Карпати – Іллічівець – 1:0. Рятівний гол Максима Фещука

Львівські «Карпати» у принциповому матчі здолали маріупольський «Іллічівець»

Карпати – Іллічівець – 1:0. Рятівний гол Максима Фещука

Львівські «Карпати» у принциповому матчі здолали «Іллічівець», очолюваний екс-наставником львівського клубу і обійшли підопічних Олександра Іщенка у турнірній таблиці.

«Карпати» після розгромної поразки у попередній грі влаштовувала лише перемога, яку все-таки «зелено-білі» зуміли вибороти в звітному матчі.

Маріупольці, в складі яких дебютував Олексій Полянський, активніше розпочали гру, і перші небезпечні моменти виникли біля воріт Всеволода Романенка. І саме Полянський першим міг відкрити рахунок, але у вигідній позиції не влучив по м’ячу, яким і заволодів воротар. Одним за найпомітніших на полі був Костянтин Ярошенко, який вміло комбінував і часто завершував атаки дальніми ударами, один з яких не без проблем парирував досвідчений Романенко.

Карпатівці поступово вирівняли гру, і вже гаряче стає біля воріт Ігоря Шуховцева. Василь Кобін пробив впритул зі штангою, а удар Дениса Кожанова прийшовся у воротаря. Обидві команди швидко намагались переходити середину поля. Зірвав оплески Романенко, кулаками перевівши м’яч на кутовий після удару Андрія Оберемка. Міг відзначитись білорус Павло Беганський, але з вигідної позиції у падінні пробив головою мимо цілі.

А під кінець тайму блиснув індивідуальними діями Ігор Худоб’як, який жонглюючи м’ячем, головою, коліном, увірвався до штрафного і примусив помилитися захисників «Іллічівця». Анатолій Абдула зафіксував гру рукою у штрафному і без роздумів вказав на позначку. До м’яча підійшов Максим Фещук і  розвів досвідченого воротаря та м’яч у різні кути – 1:0.

Під час перерви Олександр Іщенко, намагаючись посилити атакуючі дії, випустив на поле свого тезку – Іващенка. Але й «Карпати» після серйозної розмови в роздягальні з Олегом Кононовим, заграли більш енергійно і зібраніше. Знову міг відзначитись Фещук, але його удар з декількох метрів Шуховцев ногами вибив на кутовий. В свою чергу забракло влучності і Ярошенку, який потужно «вистрілив» над поперечиною воріт. Гра на полі проходила у жорсткій, але не грубій боротьбі. Так після чергового кутового «Карпат» травми зазнали одразу двоє львів’ян – Іван Мілошевіч та Андрій Ткачук, яким довелось догравати гру з перев’язаними головами. До речі, у цей день в старшого лікаря «Карпат» Ростислава Пастушенка був день народження, і у цьому матчі в нього було багато роботи, яка, забігаючи наперед, також сприяла досягненню загальної для всіх перемоги «Карпат».

Маріупольці в заключний відрізок матчу, як прийнято у таких випадках, всіма силами намагалися вивести зі Львова бодай очко. Проте сумна для «Іллічівця» статистика «львівських» матчів проти «Карпат» збереглася. Маріупольці так і не можуть бодай раз перемогти у Львові: у 9-ти матчах – сім перемог «Карпат» та дві нічиї.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова, спеціально для sport.ua

«Карпаты» - «Ильичевец» - 1:0
«Карпаты»: Романенко Всеволод,  Федорив Владимир, Петривский Тарас, Милошевич Иван,  Пшеничних Сергей, Худобяк Игорь, Годвин Самсон, Ощипко Игорь, Кожанов Денис (Голодюк Олег, 79), Кобин Василий (Ткачук Андрей, 60), Фещук Максим (Зенев Сергей, 85).
«Ильичевец»: Шуховцев Игорь, Камдем-Камдем Эрик, Оберемко Андрей, Воробей Дмитрий (Ксенз Павел, 69),  Ярошенко Константин (Кривошеенко Иван, 77), Полянский Алексей, Нефедов Валентин, Сытник Александр Б., Чучман Игорь,  Беганский Павел (Иващенко Александр, 46), Кирильчик Павел.
Голы:  Фещук (42,  с пенальти).
Предупреждения: Федорив (31), Худобяк (46) - Оберемко (64), Чучман (84).

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА.

Удары (в створ): 7 (4) - 14 (5)
Угловые: 5 - 5
Оффсайды: 3 - 3

Зрителей: 10.900
Оценка поля: 4
Честная игра: 7,500 - 7,750

Протокольные данные сверены с официальными.

sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЛНЗ – Шахтер. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 27 апреля 2024, 06:15 11
ЛНЗ – Шахтер. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Игра первого круга этих команд стала единственной для Дарио Срна в качестве главного тренера

Минай – Черноморец. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 27 апреля 2024, 08:01 0
Минай – Черноморец. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Команда из Закарпатской области должна бросить все на алтарь победы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.