Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1144
0

Європейське «срібло» наших студентів

У Києві завершився VI чемпіонат Європи з футболу серед студентів

Європейське «срібло» наших студентів

У Києві завершився  VI чемпіонат Європи з футболу серед студентів, в якому брали участь 24 команди. У фіналі чоловічого турніру на стадіоні імені Віктора Банникова французька команда з міста Канн у драматичній боротьбі перемогла третю збірну Україну ( на базі Муніципальної академії управління персоналом).

Ми у меншості — французи «на коні»

Франція — Україна-3 (МАУП) - 4:3
Голи: Віар (37), Раване (48, 74), Мімон (82) — Поліщук (41, з пенальті), Нігерей (48, 86).

Із перших хвилин наші футболісти захопили ігрову ініціативу й створили декілька небезпечних моментів для взяття воріт суперників, але втілити їх у гол так і не вдалося. До середини першого тайму українські футболісти стомилися і почали пропускати конратаки суперника. Одна з таких контратак і стала для гостей голевою. На 37-й хвилині Гало Віар прорвався по лівому флангу, обіграв захисника і пробив прямо під воротарем у дальній кут — 1:0.

Та минуло лише чотири хвилини, як українці зрівняли рахунок — Олександр Поліщук реалізував пенальті.

У другому таймі глядачі за перші 11 хвилин побачили два голи. Спочатку Галон Раване вивів французів уперед, а вже в наступній атаці наш форвард Олександр Нігерей знову відновив статус-кво — 2:2. А далі команда МАУП залишилася в меншості — червону картку отримав захисник Олексанр Чабак. І цим чудово скористалася команда французького університету. Вже через дві хвилини після видалення каннці «розіграли зайвого» у штрафній України і вивели Раване сам-на-сам із нашим воротарем. Французький форвард був точний. Пройшло ще кілька хвилин, і на полі стався практично ідентичний епізод. Тільки цього разу один перед нашими воротами опинився Яніс Мімон — 4:2.

До кінця матчу залишалося 8 хвилин, але українці не опустили руки і продовжили боротися за перемогу. І на 86-й хвилині в уболівальників спалахнула іскра надії — Олександра Нігерея збили перед штрафною площею французів, і суддя призначив штрафний удар. Стандарт точно виконав сам потерпілий, закрутивши м'яча в лівий від голкіпера кут воріт.

Останні хвилини гри перетворилися на суцільні атаки українців, але нічого окрім «нападу на воротаря» команда МАУП так і не добилася. Матч так і закінчився перемогою вправних французьких футболістів-студентів — 4:3.

«Основним складом зіграти не вдалося»

Тренер збірної України Вадим Дердь підсумки змагань прокоментував так:

«Французи виграли в першу чергу через те, що позначилася наша втома. Все-таки шість матчів протягом семи днів — це дуже важко. Французи ж, по-перше, мали в групі тільки три команди, по-друге, турнірна сітка у них була легшою. Звідси й їхня краща фізична підготовка до фіналу. Крім того, нашій команді було важко, оскільки довелося грати без трьох травмованих гравців основи. Так само не міг вийти на поле ще один гравець основи через перебір жовтих карток.
Що стосується самого матчу, то переломним став третій гол наших суперників. Після нього хлопці вже морально занепали духом. Видалення Чабака, вважаю, було справедливим — захисник не має права йти в підкат ззаду, коли у нього вже є одна жовта картка, так що претензій до судді у мене немає ».

Відразу ж після матчу відбулося нагородження учасників. Характерно, що «бронзу», як і «срібло», здобули українці — друга наша команда (Івано-Франківський університет) в матчі за третє місце виграла у збірної Німеччини.

У фіналі жіночого турніру команда Мадридського університету (Іспанія) не залишила жодного шансу представницям Мюнхенського технічного університету (Німеччина) — 5:1.

У матчі за третє місце збірна Польщі перемогла француженок — 4:0.

Рейтинг жіночих команд на студентському чемпіонаті Європи з футболу виглядає так: 1. Іспанія, 2. Німеччина, 3. Польща, 4. Франція, 5. Україна, 6. Іспанія-2, 7. Швейцарія.

Також були названі і лауреати турніру. Найкращими гравцями чемпіонату стали Наталія Дейнеко (Україна) і Ігор Худобяк (Україна-2).

Приз чесної гри у чоловіків завоювала збірна Кіпру, а найдисциплінованішими дівчатами виявилися полячки.


Віктор СЕРПЄНКО, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс
Футбол | 23 апреля 2024, 23:59 85
Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс

Команда Артеты праздновала самую крупную победу в истории отношений между этими коллективами

Эвертон – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии
Футбол | 24 апреля 2024, 21:01 11
Эвертон – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.