Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 17 марта 2019, 20:34
3320
8

Карпати зуміли вибороти нічию у матчі з Маріуполем

Команда Бабича потрапить до першої шістки, якщо «Ворскла» втратить очки у матчі з «Арсеналом»

| Обновлено 17 марта 2019, 20:34
3320
8
Карпати зуміли вибороти нічию у матчі з Маріуполем
ФК Карпати Львів

Порівняно з минулим туром іспанський наставник «Карпат» Фабрі Гонсалес зробив певні кадрові зміни. Папа Гуйє відбув дискваліфікацію, потіснивши на лаву запасних Ковтуна. Також повернувся в основу кращий бомбардир «левів» Швед. Головний тренер «Маріуполя» Олександр Бабич зробив лише одну перестановку: замість Ігнатенка на поле вийшов Мишньов.

Перший небезпечний момент виник біля воріт гостей, коли після пасу Понде з лівого краю атаки пробивав сходу Швед, але Мар’ян пробив вище воріт. Натомість перший у грі удар в рамку воріт господарів завершився голом у виконанні Зубкова. Напруга на полі почала зростати і арбітру Копієвському швидко довелося виймати з кишені жовті картки, втихомирюючи пристрасті на полі.

Зелено-білі продовжували активно шукати шляхи взяття воріт «Маріуполя». Небезпечно пробивав в рамку воріт Швед, але досвідчений Худжамов встиг ліквідувати загрозу. І все ж, зусилля «левів» привели до взяття воріт суперників. Понде скористався пасом Мякушка і з близької відстані свого шансу не втратив – 1:1.

Карпатівці могли швидко повести у рахунку, коли Мякушко пробивав низом в дальній кут воріт, але цього разу Худжамов зіграв надійно. Забракло влучності і захиснику Папі Гуйє, який підключився до розіграшу стандарту, але пробив вище воріт. Міг забити гол у «роздягальню» суперника і оформити дубль Зубков, але пробив головою неточно.

Другий тайм також активніше розпочали «Карпати» і досвідчений Яворський вчасно кинувся під удар Гуцуляка, якому асистував Йода. В свою чергу, невдало пробивав здалеку і Піхальонок, не влучивши у рамку воріт.

Викликав пожвавлення на трибунах рейд до штрафного Шведа, але прицільного удару по воротам «Маріуполя» завдати так  і не вдалося. Знову хапається за голову і Мякушко, який на правому фланзі атаки обіграв суперника, але пробив у руки воротарю. Олександр Бабич, намагаючись підсилити атакувальні дії своїх підопічних, випустив на  поле Путрю, який напередодні у Львові забив гол молодіжному складу «Карпат».

Але моменти продовжували виникати біля воріт «Маріуполя», зокрема Мякушко пробив у руки Худжамову. Просто чудову можливість вирвати перемогу львів’яни втратили наприкінці зустрічі. Обвідному удару Шведу, який виходив на побачення з Худжамовим, забракло влучності.

У підсумку «Карпати» нарешті перервали свою антирекордну домашню програшну серію, яка з 12 серпня тривала 7 (!) ігор, м’ячі 2-17. Натомість продовжилася безвиграшна інша серія «левів»: «Карпати» у Прем’єр-лізі не перемагають «Маріуполь» 5 матчів поспіль: 2 нічиї та 3 поразки. Маріупольці при цьому провели свій ювілейний, 550-й, матч в Прем’єр-лізі: 171 перемога, 133 нічиї, 246 поразок, різниця м’ячів 835-941.

Але найголовніше: залишилося відкритим питання перебування «Маріуполя» у першій шістці команд, відповідь на яке буде отримано в понеділок, коли конкуренти азовців з «Ворскли» гратимуть проти аутсайдера чемпіонату «Арсеналу-Київ».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем’єр-ліга. 22-й тур.

«Карпати» – «Маріуполь» – 1:1

 Кристіан Понде (33) – Олександр Зубков (8).

 Олексій Гуцуляк (44), Роман Толочко (51), Роман Дебелко (73), Франциско Ді Франко (87) – Бесір Демірі (14), Дмитро Мішньов (21), Сергій Яворський (41), Олександр Зубков (90+2).

«Карпати»: Герман Пеньков – Аді Меґремич, Папа Гуйе, Ніка Сандохадзе – Олексій Гуцуляк, Франціско Ді Франко, Роман Толочко, Сергій Мякушко (Андрій Бусько, 89) – Мар’ян Швед, Кристіан Понде (Родріго Варгас, 79), Карім Йода (Роман Дебелко, 60).

«Маріуполь»: Рустам Худжамов – Бесір Деміри, Сергій Яворський, Сергій Чоботенко, Павло Полегенько – Валерій Федорчук, Дмитро Мішньов (Данило Ігнатенко, 89) – Владислав Вакула (В'ячеслав Чурко, 83), Олександр Піхальонок, Олександр Зубков – Андрій Борячук (Ілля Путря, 68).

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Удари (у площину):11 (6) – 9 (3)
Кутові: 7 – 3
Оффсайди: 0 – 3.

Стадіон: Україна (Львів)

Глядачі: 3623

Температура: 15°C

КАРПАТИ-МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Протокольні дані звірені з офіційними.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 35
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Как Лунин отреагировал на игру Кепы, вышедшего вместо него в старте Реала
Футбол | 27 апреля 2024, 08:43 3
Как Лунин отреагировал на игру Кепы, вышедшего вместо него в старте Реала

Украинский вратарь впервые за 16 матчей остался на скамье для запасных

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
banderlog78
Молодці. Не злили
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Natam69
Так, і дякую Карпатам.
I_LOVE_UKRAINE
Еххх, Швед мав забивати на 87 хв... Загалом хороша гра (як для УПЛ) і чудова атмосфера на стадіоні
wicker
Ну Сачко не підведи фарм у другу шістку
SportsMan
Ха, лошары! Арендуполь - бай-бай!
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
I_LOVE_UKRAINE
Проглянув новини на "спортах" стосовно гри Карпати:Маріуполь -і знову один і той самий персонаж розполіє ворожнечу, ненависть і травить між собою вболівальників зі Львова.
-------------
1. Невже адмністрації сайту не зрозуміло, що він виключно займається провокаціями і образами - футбольного клубу, керівництва, вболівальників, в тому числі і у вас на сайті, для нього тут всі ми - вболівальникі Карпат - "вівці", це нормально? Чомусь це "левенятко" на дербі тихенько сиділо (якщо сиділо взагалі), а можливо саме через нього постраждав хлопчина в куртці "пфк Львів", це могла бути реакція на його коментарі у вас на сайті, хоча можливо саме цього він і добивається!
-------------
2. "Корисні ідіоти" - я думаю, всі чули про підпал угорської спілки на Закарпатті. так от, нещодавно у Польщі заарештували двох паліїв, це були поляки, у яких було завдання закосити під українців - їм за це заплатити, а були вони завербовані німцем, який в свою чергу, очевидно, завербований рашиками. Я це до того, що тим же рашикам вигідно сіяти ненависть між вболівальниками, бо саме ультрас найбільш активні масси, а посіявши розбрат, вони мжуть використати його у потрібний момент. Цей персонаж на сайті, саме цим займається - сіє ненависть!
-------------------------
3. На сайті є повно комментарів (та практично під кожною гілкою з новиною про Карпати) де данний персонаж ображає як загалом всіх. так і окремих людей, зачепаючи їх честь і гідність, і все би нічого. якби це відбувалось, десь на сайті того ж "пфк Львів", але ж данний спортивний сайт є номер 1 в Україні!! Думаю, якийсь відділ прес-центру Карпат мав би займатись і таким, а як ні, то мб є виходи на Смаля (він, якраз на нього минулого тижня і писав образи), бо це здається з одного боку дурниця, але з іншого, він цілеспрямовано веде підривну діяльнсть на данному інтернетресурсі з контретною метою - розпалювання ненависті і ворожнечі!
---------------
Всім добра! Карпати Вперед!