Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
|
909
0

Пляжний футбол: погоду робитимемо самі

Сьогодні збірна України з пляжного футболу стартує у відбірному турнірі чемпіонату світу-2008

Пляжний футбол: погоду робитимемо самі

За чотири путівки до Марселя, де в липні зберутся найсильніші національні команди планети, боротимуться представники 24 країн Старого Світу.

Довга дорога до Бенідорма
«Синьо-жовті» прибули до місця змагань другими після збірної Росії, за дві з половиною доби до першого поєдинку, здійснивши авіаподорож за маршрутом Київ − Мадрид − Аліканте, аби з останнього пункту автобусом дістатися Бенідорма. Незважаючи на складну дорогу й дощову погоду, гравці та керівники нашої збірної перебували в бойовому настрої, готуючись до вирішення поставленого турнірного завдання − потрапити до чільного квартету змагань, які фактично є цьогорічним чемпіонатом Європи.

Мультинаціональний курорт
Бенідорм − один із найвідоміших курортів на середземноморському узбережжі Коста Бланка на південному сході Іспанії. Місту більше 600 років, але з невеликого селища на престижний куточок відпочинку воно почало перетворюватися лише в 1960-х, коли тутешні місця відкрили для себе представники туристичного бізнесу. Одне з найбільш інтернаціональних міст нашої планети лише на 56% заселене іспанцями. Тут велика британсько-ірландська діаспора, трохи менша − голландсько-бельгійська, проживає багато румунів та німців.

Біля підніжжя хмарочосів
Місто й досі активно розбудовується, куди не кинь оком − крани та нові хмарочоси, які органічно впишуться до обрисів «Іспанського Манхеттена». Узбережжя облаштоване виключно готелями, ресторанами (переважно − з караоке) й крамницями, розрахованими на туристів, серед яких найбільше британців і голландців. Кожний третій паб оздоблений футбольною символікою, причому переважно британських команд.

Недорахувалися трьох футболок
Розмістившись в отелі «Маріна», увечері в четвер українці пройшли акредитацію турніру. Запитання головного координатора змагань викликала відсутність ігрових футболок у двох гравців, чию форму вкрали з їхнього багажу на шляху до Іспанії, в одному з аеропортів. Втім представникові ФІФА пообіцяли, що до початку турніру футболісти будуть екіпіровані згідно з регламентом.

Відкриваємо програму турніру
У п’ятницю та суботу підопічні Віталія Шишова провели два офіційні тренування − по одному на кожному з майданчиків, обладнаних на місцевому пляжі Леванте. Стан піску наших хлопців задовольнив: «Це якраз те, що треба для того футболу, який сповідує українська збірна», - зауважив один із лідерів команди Андрій Євдокимов. Схвальні відгуки отримали й офіційні м’ячі, спеціально до світової першості-2008 розроблені компанією Adidas.

В рейтингу − сьомі
Недільну гру проти андоррців (її початок призначено на 9.00 місцевого часу) наші земляки проведуть на резервній арені, решту групових поєдинків − із Словаччиною 12 травня (11.30) та з поляками 13-го (12.45) − на головному полі. Дев’ята година ранку − початок змагань ігрового дня. А остання зустріч розпочинається орієнтовно о 19-й. Господарі турніру − іспанці всі свї поєдинки проводять увечері. Перед ними гратимуть збірні з горішньої частини європейського рейтингу, складеного за підсумками минулого сезону. Україна в ньому − сьома, ми поступаємося Португалії, Франції, Росії, Іспанії, Італії, Швейцарії та Польщі.

Сім дебютантів
Наразі в рейтингу − 21 команда, включаючи збірну Нідерландів, що замикає список із нулем очок. Одразу сім країн у Бенідормі дебютують на міжнародній арені: Андорра, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Латвія, Литва й Словаччина. Натомість Болгарія, Ізраїль і Туреччина вирішили поки не заявлятися до змагань ФІФА з пляжного футболу.
 
Юрій Корзаченко

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.