Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 04 марта 2019, 11:19
2533
1

Звєздан МІТРОВІЧ: «Період у Будівельнику згадую з жахом»

Чорногорський тренер про роботу в Україні

| Обновлено 04 марта 2019, 11:19
2533
1
Звєздан МІТРОВІЧ: «Період у Будівельнику згадую з жахом»
ФБУ. Звєздан Мітровіч
Чорногорський фахівець Звєздан Мітровіч пригадав свою діяльність в Україні. Тренер упродовж 12-ти років тренував провідні українські клуби - «Хімік», «Кривбасбаскет», київський «Будівельник», маріупольський «Азовмаш».
 
 - Скучив за Україною. У Франції все ідеально, дуже комфортне життя, але ментально я ближче до України.  Тут почуваюся по-домашньому.
 
Спогади про час у «Будівельнику» найгірші. То про часи в Южному згадую виключно з теплотою. Особливо про те, яку ми тоді гарну селекцію в «Хіміку» провели. Так, взяли з Рівного Корочкіна і Ліщука. Але самотужки знайшли Сашка Кольченка, Андрія Кальниченка, Андрія Агафонова, Стаса Завадського, Сергія Попова, Артема Пустового. Ці люди досі в баскетболі і при цьому залишаються на доброму рахунку. 
 
А той період (сезон-2011/2012 — авт.) у «Будівельнику», звісно, згадую з жахом. То за умови, що дружина і діти отримували від життя в Києві задоволення. Їх влаштовувало все — простора квартира, велике місто. То мені працювалося жахливо. Коли домовлялися про перехід, начебто існував план організації клубної піраміди, від дитячих команд до головної. Але невдовзі власник клубу «Будівельник» Богдан Гулямов виїхав у Німеччину. Можна сказати, залишив команду напризволяще. Тут був повний розвал. І то було зрозуміло з самого початку. 19 серпня до Києва приїхала дружина з дітьми, знайшли російськомовну школу. В той же день сказав їм, що, мабуть, залишатися сенсу немає. Втім, десь числа 25-го трохи відтермінував відставку. «Погуляєте місяць по Києву, - кажу. - Місто красиве. В мене тут теж багато друзів». Втім, вийшло так, що затримався в «Будівельнику» на цілий сезон.
 
- І навіть виграли з киянами Кубок України.
 
- А ще закінчили на першому місці регулярний чемпіонат. Тоді розраховували, що бодай після цього ставлення до команди зміниться. Але уваги на нас надалі не звертали. Хлопці запитували: «Що нам робити?» «Як ви вирішите, так і буде. Буду з вами», - відповів. Тоді Зак Морлі і компанія вирішили: «Давайте дограємо». Ми й дограли, але з боку це виглядало жахливо. У нас тоді ж не було такої команди, як у попередньому сезоні. Але люди старалися, боролися, не дивлячись ні на що.
 
 
Мітровіч і лідер «Будівельника» початку нинішнього десятиліття Зак Морлі. Фото - БК «Будівельник»
Ми виграли кілька справді хороших ігор, скажімо, у російських «Хімкок» на виїзді і в «Красних крильєв» удома. А ще була драматична поразка від казанського «УНІКСа» в овертаймі. Павло Буренко у мене тоді був найкращим «пойнт-ґардом», хоча до того не потрапляв у дубль «Києва». Я його фактично підібрав до нас.  Також знайшли білоруського центрового Артема Параховського. Людина не отримувала зарплати, а показувала гарний баскетбол,  - зазначає Мітровіч.
 
Нагадаємо, що Мітровіч очолює збірну Чорногорії, яка вибила Україну з відбору на чемпіонат світу.

 

Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Zinch87
Показал разнице в классе тренерской роботы Мурзину! Я молюсь, чтобы Мурзилка не остался у руля сборной.