Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 24 февраля 2019, 13:06
4499
2

Ворскла – Карпати. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Фабрі Гонсалес дебютує в «зелено-білому» дербі

| Обновлено 24 февраля 2019, 13:06
4499
2
Ворскла – Карпати. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Карпати
В неділю, 24 лютого, свій перший весняний матч в Полтаві зіграють дві «зелено-білі» команди «Ворскла» і «Карпати». Обидві команди підходять до гри з різним доробком: полтавці знаходяться на єврокубковому п’ятому місці, а львів’яни йдуть на десятому, що не гарантує збереження прописки в елітному дивізіоні наступного чемпіонату.
 
Під час зимової перерви господарі поля зазнали незначних змін у своєму складі. Найбільш відчутною втратою для «Ворскли» став перехід Владислава Кулача до «Олександрії». Нападник був головною ударною силою «ворсклян» в осінній частині чемпіонату. Михайло Сергійчук і Володимир Одарюк були скоріше гравцями ротації, тому їх втрата не повинна позначитись на грі команди Василя Сачка. Натомість підсилили «зелено-білих» два легіонери: хорват Едін Шехіч та опорний хав Тодор Петрович. Оцінити ігрові якості новачків вболівальники зможуть вже в найближчій грі з «Карпатами».
 
Під час підготовки до чемпіонату «ворскляни» зіграли вісім контрольних матчів, з них виграли - три, в нічию зіграли – чотири, і програли лише одну гру з різницею м’ячів 10-7. Найкращим бомбардиром став новачок команди Едін Шехіч, на його рахунки три голи. Звичайно, результат під час контрольних ігор не відіграє вирішальну роль, втім враховуючи досвід тренерського штабу «Ворскли» можна стверджувати, що до першої офіційної гри «полтавці» підійдуть у всеозброєнні. У двобої з «Карпатами» Василь Сачко не зможе розраховувати на Олександра Чижова, захисник пропустить матч через дискваліфікацію.
 
Значно оновленими вийдуть на футбольну галявину стадіону ім.Бутовського львівські «Карпати». Готував команду до сезону новий тренерський штаб під керівництвом іспанського фахівця Фабрі Гонсалеса. Склад львів’ян оновився більш як наполовину. Пішли гравці основного складу: воротар Микита Шевченко, захисники Федецький, Мірошніченко, Бородай, Лебеденко, півзахисники Ербес і Голодюк, нападник Карраскаль. Вдалося зберегти до літа Мар’яна Шведа, якого спочатку продали в «Селтік», але домовились про оренду до кінця сезону. Поповнення не таке чисельне як у минулі роки, очевидно менеджмент львівського клубу зробив висновки з минулих трансферних провалів.
 
Взимку повернулися з оренди Дебелко, Бусько, Сандохадзе, Войтович. Також підписали маловідомих легіонерів півзахисників Онгла і Йода, а також нападника Жозефа Енета. Фабрі Гонсалес відомий вдалою роботою з молоддю, тому на збори їздила велика група гравців з дублюючого складу Слива, Толочко, Авраменка, Задерейко. Результати контрольних матчів налаштовують вболівальників «Карпат» на оптимістичний лад, адже статистика досить пристойна: з 9 зіграних матчів, 6 перемог, одна нічия, дві поразки і різниця м’ячів 13-6. Найбільше голів наколотили Швед (5) і Понде (3). Наскільки якісною була підготовки футболістів під час зборів, ми зможемо оцінити вже в неділю. Не зможе зіграти з «Ворскою» півзахисник Мендез, який отримав пошкодження під час зимових зборів, і вибув на тривалий час.
 
В першому колі львівські «Карпати» поступались «Ворсклі» (0:1) на останніх хвилинах матчу, тоді відзначився захисник Ардін Даллку. Кількість зустрічей між полтавчанами та львів’янами в чемпіонаті України складає 43 гри, невелика перевага у «Ворскли» 17 перемог, у «Карпат» - 13 перемог, нічиїх – 13. Різниця м’ячів 47-40.
 
Орієнтовні склади команд:
 
«Ворскла»: Шуст – Артур, Чесноков, Гіоргадзе, Пердута, Шарпар, Скляр, Кобахідзе, Ребенок, Шехіч, Карека.
 
«Карпати»: Кучинський – Слива, Папа, Ковтун, Бусько, Кльоц, Онгла, Гуцуляк, Ді Франко, Швед, Понде.

24 лютого, неділя

«Ворскла» – «Карпати»
Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ВОРСКЛА – КАРПАТИ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)
Прогноз Sport.ua – 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ

 

Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
I_LOVE_UKRAINE
Дякую за україномовний анонс матчу - це, як ковток свіжого повітря.
У Карпат, доволі вдчутна пертурбація основного складу, а це може бути чрвето, для позитивного результату. Звісно, полтавці підходять до матчу в якості фаворита і прогнозована нічия, для Карпат була б непоганим результатом. Головне, щоб після матчу, не прийшлось знову згадувати про VAR, як це можна було робити учора, причому у обох матчах.
Хочеться побачити хороший футбол, чого усім і бажаю! Карпати Вперед!