Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Australian Open
| Обновлено 20 января 2019, 22:15
20016
35

Еліна Світоліна – Медісон Кіз. Прогноз і анонс матчу

Ймовірно, останній поєдинок українки на цьогорічному Australian Open

| Обновлено 20 января 2019, 22:15
20016
35
Еліна Світоліна – Медісон Кіз. Прогноз і анонс матчу
Getty Images. Мэдисон Киз и Элина Свитолина
21 січня перша ракетка України Еліна Світоліна (№7 WTA) проведе поєдинок четвертого раунду на Відкритому чемпіонаті Австралії. Суперницею українки стане американка Медісон Кіз (№17 WTA). Поєдинок розпочнеться о 02:00 за Києвом.
 
Після найдзичайно важкої перемоги Світоліної над Чжан Шуай в перемогу українки над американкою віри мало, але спробуємо знайти моменти, які все ж допоможуть Еліні захистити минулорічний чвертьфінал.
 
Суперниця
 
Кіз – тенісистка з величезним потенціалом, але їй часто заважають травми. До прикладу, вона чудово грає на турнірах серії Grand Slam (71% відсоток виграних матчів против 64% у Світоліної), але ніколи не піднімалася вище сьомого місця в світовому рейтингу. Має чудові антропометричні дані, сильну подачу і прекрасно володіє як форхендом, так і бекхендом. Біля сітки Кіз буває лише в крайніх випадках, її зона комфорту – задня лінія. В кінці минулого сезону через травми знялась із трьох турнірів, але поки що здоров'я її не турбує. Загалом неприємна суперниця для Світоліної навіть тоді, коли українка в найкращих кондиціях.
 
Getty Images. Медісон Кіз
 
Шлях на турнірі
 
Стадія  Світоліна  Кіз
1-е коло  Голубіч (6:1, 6:2) №103 WTA    Аява (6:2, 6:2) №191 WTA
2-е коло  Кужмова (6:4, 6:1) №48 WTA  Потапова (6:3, 6:4) №89 WTA
3-е коло   Шуай (4:6, 6:4, 7:5) №42 WTA  Мертенс (6:3, 6:2) №14 WTA
 
Статистичні підсумки перших трьох раундів
 
   Світоліна  Кіз
Проведено на корті 5 год 4 хв 3 год 54 хв
Різниця сетів 6-1 6-0
Різниця геймів 41-23 36-16
Max швидкість 1-ї подачі, км/год 176 192
Середня швидкість 1-ї подачі, км/год 157,4 171,1
Середня швидкість 2-ї подачі, км/год 124,2 137
Ейси 24 20
Подвійні помилки 5 3
Віннерси (в тому числі форхенд, бекхенд) 38 (27, 11) 50 (23, 27)
Невимушені помилки (форхенд, бекхенд) 59 (34, 25) 58 (32, 26)
Очки виграні на 1-й подачі, % 66,7 74
Очки виграні на 2-й подачі, % 57,7 50,1
Очки виграні на прийомі 1-ї подачі, % 43,7 39
Очки виграні на прийомі 2-ї подачі, % 53 63,1
Реалізовані брейкпоінти, % 45,2 40
Очки виграні біля сітки, % 73,2 61,9
 
Зустрічі між собою
 
Дівчата зустрічались двічі, перемагала тільки американка. Більш пам'ятний матч відбувся в 1/8 фіналу US Open-2017. Того року Кіз дійшла до фіналу.
 

Перспективи в рейтингу
 
Наразі Світоліна шоста в онлайн-рейтингу і може опуститися максимум на дві позиції. Щодо покращення свого місця говорити зарано, потрібно виходити хоча б у півфінал. Кіз може повернутися до топ-10, якщо зіграє у фіналі.
 
Прогноз
 
Букмекери передбачають перемогу американки. Після попереднього раунду важко розраховувати на ідеальний стан Світоліної, а в іншому випадку здолати Кіз буде вкрай складно. Є надія, що американка встане не з тієї ноги і почне багато помилятися, але це малоймовірно.
 
Еліні потрібно перманентно створювати тиск на Медісон і не давати атакувати без руху до м'яча. Перебити американку не вдасться ні за яких обставин, але перебігати і переграти тактично можна. Звісно без хорошого відсотка першої подачі шанси зменшуються в рази, на другій – американка буде заходити в корт і карати. Також незрозуміло, чи вдалося Світоліній повністю відновити спину. Щодо витривалості, то Кіз поки не грала більше 1,5 години, і якщо справа дійде до третього сету, то поки не зрозуміло як вона себе там проявить. Характер Світоліної ми вже побачили, з цим проблем не виникне.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Кіз в двох сетах
Источник Sport.ua
Оцените материал
(16)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола
Футбол | 18 марта 2024, 13:45 2
ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола

Жуткий удар по воробьям стал объектом троллинга в соцсетях

Где смотреть онлайн матч отбора к Евро-2024 Босния и Герцеговина – Украина
Футбол | 19 марта 2024, 00:31 7
Где смотреть онлайн матч отбора к Евро-2024 Босния и Герцеговина – Украина

21 марта в 21:45 состоится полуфинал плей-офф квалификации Евро-2024

Комментарии 35
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Nazik2002bek
Ну якось не патріотично можливо останій матч спорт юа
dudigo79
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
micha(ZAKARPATTJA)
Еліна переможе
Stanislav Matusevych
Согласен, с учетом повреждения Элины шансов немного. Нужно понимать, что даже без него чуть большим фаворитом была бы американка, что бы там ни ставили буки. На Шлеме соперницы уже играли на ЮСО-16, и тот матч я хорошо помню. У Киз, как и обычно, игра шла местами, но первый сет ей взять все-таки удалось, после чего начался резкий провал. Элина вынесла ее во втором сете и вела в третьем 4:2. Свитолина играла в совершенно защитный теннис, но в этот момент зачем-то решила проявить активность. На своих ошибках подарила американке два гейма, и тут уже потухшие глаза Киз опять зажглись. В последних двух геймах матча она просто забила Элину.
Чтобы бороться с американкой, нужно хорошо держать свою подачу. Стабильная острая первая - залог успеха, со второй она вбивает гвозди. Правда, в плохой для себя день может начать их вбивать в метре от корта, но на это рассчитывать не стоит. Нынешний АО Киз проводит собранно. Играть нужно максимально глубоко в центр корта. Жаль, что в арсенале Элины нет резаного слева в духе Барти. Киз не очень технична и в ответ или мягчила бы, или много бы ошибалась.
Игра будет днем на солнце, что сделает корт чуть мягче, и чуть менее быстрым, чем вечером. Но Киз бьет настолько мощно, что большого значения это иметь не будет. Надежда лишь на то, что Элина смогла решить проблемы с плечом и мощь в ударах будет присутствовать. Тогда можно побороться. В противном случае шансы близки к нулю. Не забываем и о том, что Элина на Шлемах не выигрывает у игроков из топ-40 с РГ-2016.
Hyperion
Очень надеюсь на то, что Элина подберет к Медисон нужные ключи.) Хотя это будет непросто, я думаю. Мощная подача, агрессивная манера игры, быстрые розыгрыши. Физическое состояние Медисон, похоже, неплохое. Хотя в ноябре она снималась с малого итогового турнира WTA из-за травмы колена. Посмотрим.
Элине и тем, кто болеет за нее - удачи!
Vik_77
Жіночий теніс непередбачуваний і я зовсім не здивуюсь перемозі Еліни 2:0. На Кербер взагалі 1.15 давали,думаю результат матчу ви знаєте.
Stanislav Matusevych
Кстати, Даяна уже точно останется на 48-м месте в рейтинге по итогам АО. Хороший прогресс.
Александр Жаирс
Простите меня великие знатоки тенниса,но если американка такой монстр,как её здесь описывают, то почему она даже не в десятке,где элина уже долгое время?
Я считаю,когда у Элины в порядке со здоровьем,то она в состоянии победить любую соперницу не смотря на усталость,что и подтвердил итоговый турнир.
TimurKhAI
"... Більш пам'ятний матч відбувся в 1/4 фіналу US Open-2017... "
Настолько памятный, что спорт.уа даже забыл, на какой стадии он состоялся
В 1/8-й тогда играли.
buryi48
ВІРЮ В ПЕРЕМОГУ ЕЛІНИ!!!
captain2009
я считаю, что Элине Мэдисон Киз вполне по силам, только вот вот эта травма может сыграть свое черное дело. Ночью все увидим. Примерно подобное "все пропало" было и перед итоговым, и перед Квитовой с Плишковой. Мы все помним, что с ними сделала Элина на итоговом. Главное, чтобы настрой был у нее, да здоровье не подвело. Киз - это не Серена. Держим кулаки за нашу Элинку!
vova_lviv1
Не розумію чого стільки песимізму. З китаянкою гра Еліні зовсім не йшла, але Еліна на характерів вирвала цю перемогу. Зараз все може бути по іншому (і треба вірити, що буде !) . Окреме питання відносно пошкодження на скільки воно вплине, якщо зможе відновитись, то все буде гаразд!
Александр Пышненко
Надо просто верить!
VVO
Зовсім "оптимістична" стаття. З таким підходом можна так писати про усіх наших спортсменів, ще нічого невідбулось а ми уже полиємо їх брудом можливо для статті варто було написати заголовок "Матч якого неварто дивитись": або ж "Спортсмени яких непотрібно підтримувати"
I_LOVE_UKRAINE
Маю надію, що Еля усім тутешнім скептикам утре ніс і винесе Кіз в "одні ворота"!
AndyDRUID
Шанси 40х60. Більше немає чого говорити. Треба чекати і дивитись як гра піде. А глибокі аналізи як і завжди до одного місця.
vitaha33
Як на мене, то шанси близькі нулю, навіть якщо б суперниця була Мертенс, Еля всеодно б була андердогом. Гра в центр з Кіз це просто підставляти себе під ростріл. З китаянкою Еля нагадувала себе 2017 року розливу, граючи просто навідбій, але сили в ударах не вистачало. Зарахунок чого може виграти в Кіз? Навіть не знаю, тільки зарахунок настрою і поганого самопочуття американки, і якщо навіть пройде, то далі Осака
vizuals
По физическому состоянию Элины, конечно, вопросы есть. Поэтому и прогнозировать не стоило бы.
Но Кис психологически нестойкая, и когда на нее нормально давят, ее игра трещит. Это есть хорошо.
Pro100alex88
Не смотря на всех скептиков будем верить в победу. Вперед Элина!!!
znak51
Що тут прогнозувати ? Якщо у Еліни все буде в порядку зі здоров'ям, то шанси рівні. А для перемоги треба урізноманітити гру за рахунок слайсів та дроп-шотів (взяти уроки можна нвіть у Гаеля), а для чого тоді він у боксі ?