Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
971
0

«Бомбіст» Нішивакі та резидент Васюнін

Японія та Угорщина - головні суперники збірної України на чемпіонаті світу в группі В

Японія: наш ключовий суперник

Що ми знаємо про національну збірну Японії? Окрім того, що це наш головний суперник на турнірі. Щодо складу збірної, то переважна більшість гравців представляє Азійську лігу. Не вражає? А даремно. Скажімо, цього сезону в АЛ виступали такі відомі гравці, як Джеммі МакЛеннан, Тайсон Неш та Стів МакКенна. Взагалі у японських клубах виступає з півтора десятка канадців, які провели не один і не два сезони у НХЛ. І при цьому кращими гравцями ліги є місцеві виконавці. Серед них варто виділити Такахіто Сузукі («Сейбу Токіо»), який став кращим бомбардиром ліги.

Але основні сподівання німецький тренер збірної Марк Махон пов'язує з легіонерами. Найвідомішим серед них є голкіпер «Бейкерсфілд Кондорс» (ЕСНL) Ютака Фукуфуджі. «Фука» став першим японцем, що дебютував у НХЛ (Ютака провів 4 поєдинки у складі «Лос-Анджелес Кінгс»). Наразі Фукуфуджі виступає у ЕСНL і є основним голкіпером своєї команди. Окрім Ютаки в тій же ЕСНL виступають лідер атак збірної Масахіто Нішивакі («Дайнтон Бомберс») та Казума Такахаші («Юта Грізліс»). Щоправда, останній провів далеко не кращий сезон у кар'єрі і за збірну навряд чи зіграє.

Матч з Україною: головне питання турніру. Японці набагато швидші за нашу команду, але «фізики» їм явно бракує. Що й казати, коли найвищим гравцем збірної є Ютака Фукуфуджі з його 185 см. Тому нашій команді слід зіграти з японцями в силовий хокей, не шкодуючи ні себе, ні суперника. За великим рахунком гравці «синьо-жовтих» індивідуально сильніші за японців, але у протистояння можуть втрутитись неспортивні фактори. До останніх слід віднести акліматизацію, «домашнє» суддівство та підтримку з боку чиновників ИХФ. Та все ж нашій збірній до снаги витримати тиск трибун та перемогти господарів турніру. Моя ставка — 3:1 на користь збірної України.

Угорщина: наша проблема

Добротний середняк європейського хокею збірна Угорщини може стати головною проблемою нашої команди. Якщо підопічні Володимира Голубовича переможуть японців, то їм буде вкрай важко налаштуватись на боротьбу в останньому турі. А суперник у нас не з легких. Угорці мають пару сильних голкіперів (Крістіан Будай та Левент Жупер), а також кількох непоганих виконавців з-за кордону. Серед них варто виділити натуралізованого словака Тамаша Сілле («Скаліца», Словаччина), тріо гравців французького «Бріансона» Мартон Ваш — Віктор Желіг — Балаш Ладаний (на рахунку останнього 152 матчі у светрі національної збірної), а також головну зірку збірної Яноша Ваша («Айова Старс», АХЛ).

Проте найцікавішим суб'єктом у команді Пата Кортіти є Артем Васюнін. Це син легендарного захисника «Сокола» Олега Васюніна. Олег завершував свою кар'єру в Угорщині і залишився там на ПМЖ. Тож його нащадок отримав місцеве громадянство. Артем у свої 24 вже встиг провести 33 поєдинки у формі збірної Угорщини. А на мадьярському етапі Єврохокей-Челленджу Васюнін закинув шайбу у ворота... збірної України.

Матч з Україною: Перемагати угорців можна і потрібно. Якщо Голубович зуміє налаштувати своїх хокеїстів після матчу з господарями — буде перемога. Знаючи нашого головного тренера, я охоче вірю в позитивний результат. Моя ставка — 4:1 на користь збірної України.


Юрій КИРИЧЕНКО, «Спортивна газета»

хоккей
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.