Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 10 ноября 2019, 05:03
12652
17

Дубль Адамюка допоміг Львову обіграти Олександрію

Команда Шарана йде на зимову перерву на третьому місці

| Обновлено 10 ноября 2019, 05:03
12652
17
Дубль Адамюка допоміг Львову обіграти Олександрію
ФК Александрия

У заключному матчі першої частини нинішнього чемпіонату суперники  вийшли на поле знаючи результати усіх матчів своїх конкурентів. «Львів» при любому рахунку залишався на восьмому місці, а «Олександрія» в разі перемоги прагнула вперше у своїй історії піти на зимову перерву на другій сходинці турнірної таблиці..

Керманич «Олександрії» Володимир Шаран порівняно з минулим туром мав серйозні кадрові втрати. Замість Запорожана, Цурікова та дискваліфікованого Банади потрапили до стартової одинадцятки містян Пашаєв, Довгий  та Протасов. У «Львові» ж замість Сарнавського та дискваліфікованого Приймака у гру вступили Бандура та Жонатан.

Вже у самому дебюті гри гості відкрили рахунок. Після розіграшу кутового удару з правого краю атаки Шендрік не догледів за захисником Адамюком, який в районі воротарського майданчика свого шансу не втратив. Господарі поля одразу ж взялися шукати шляхи взяття воріт «Львова», гравці якого майже усією командою відходили на свою половину поля.

У дощову погоду додаткову небезпеку несли дальні удари. Зокрема Ковалець пробивав у ближній кут, проте досвідчений Бандура зіграв надійно. Підопічні Юрія Бакалова теж при першій нагоді небезпечно контратакували. І після навісної передачі Западні поруч з рамкою воріт пробив Лукас Тейлор.  Натомість наступна атака «Львова» завершилася голом. Мартан зробив довгу передачу на Адамюка, який обробивши грудьми м’яч, красиво пробив в дальній кут воріт. Адамюк оформив свій перший дубль у Прем’єр-лізі і став автором як першого дубля «Львова» у нинішньому сезоні, так і загалом першого гостьового дублю львівського клубу за час його виступів в елітному дивізіоні країни.

Олександрійці та вболівальники місцевого клубу явно не чекали такого розвитку подій. Поневолі згадалося, що в матчі першого кола гравці «Львова» також у першому таймі вели з різницею у два голи, але тоді підопічні Володимира Шарана зуміли уникнути поразки. І господарі поля ще до перерви могли скороти розрив у матчі на КСК «Ніка», але Протасов пробив низом поруч з дальньою штангою.

Другий тайм, як і очікувалося, активніше розпочала «Олександрія». Небезпечно навісив до штрафного Стецьков, але Бандура зумів  випередити суперника і ліквідував загрозу. Господарі поля виконали багато кутових ударів, проте м’яч ніяк не йшов у ворота Бандури.

Забракло влучності і дальньому удару Гречишкіна, а після удару головою Сітала м’яч влучив у стійку воріт і залишив поле. Підопічні Володимира Шарана продовжували більше контролювати м’яч, а гості самовіддано оборонялися. Олександрійці часто робили навісні передачі до штрафного «Львова», але до гольових моментів справа тривалий час не доходила.

І все ж зусилля господарів поля матеріалізувалися у взяття воріт. Сітало завершував масовану атаку ударом в рамку воріт – Бандура відбив м’яч на неприкритого Шендріка, який головою спокійно пробив у незахищений кут воріт. До речі, це був ювілейний, 200-й, гол «Олександрії» у Прем’єр-лізі. Напруга на полі зросла ще більше і в заключні хвилини не раз рятував ворота Бандура, парируючи удари Микицея та Сітала.

У підсумку «Олександрія» завершила свою безпрограшну серію в чемпіонаті, яка з 29 вересня тривала 8 ігор: шість перемог та дві нічиї. «Львів» же після цієї перемоги скоротив відрив від команд, які борються за місце у першій шістці до одного пункту.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур
 
«Олександрія» - «Львів» - 1:2
 
 Антон Шендрик (84) - Володимир Адамюк (2, 30)
 
 Валерій Бондаренко (57) , Антон Шендрик (85), Дмитро Шастал (94) - Сергій Воронін (7), Сабіно (55), Мартан (57), Сергій Борзенко (94), Олександр Бандура (95)
 
 «Олександрія»: Юрій Паньків, Станіслав Микицей, Валерій Бондаренко, Кирило Ковалець, Євген Протасов (Максим Задерака, 71), Олексій Довгий (Деніс Устіменко, 66), Артем Сітало, Павло Пашаєв (Тимур Стецьков, 35), Дмитро Шастал, Антон Шендрик, Дмитро Гречишкін
 
«Львів»: Олександр Бандура, Сергій Борзенко, Володимир Адамюк, Вадим Парамонов, Сергій Воронін, Сабіно (Араужо, 95), Мартан, Да Сілва Ліма Жонатан, Артур Западня (Олександр Голіков, 76), Тейлор, Бруно
 
Арбітр: Максим Козиряцький

Глядачі: 1400

Температура: 3°C

Протокольні дані звірені з офіційними.

ОЛЕКСАНДРІЯ - ЛЬВІВ. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Андрій Ковальов
Оцените материал
(5)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский вратарь Бенфики признался, готов ли играть за сборную Португалии
Футбол | 18 марта 2024, 11:04 9
Украинский вратарь Бенфики признался, готов ли играть за сборную Португалии

Игорь Костенко хочет выступать только за украинскую сборную

Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него
Футбол | 18 марта 2024, 16:13 9
Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него

Клуб заранее готовит замену Дмитрию Ризныку, основному стражу ворот

Комментарии 17
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vitaha33
Авторам статті!!!!
Львів у родовому відмінку провідмінюється як Львову, а не Львіву
Владимир Пидвирный
Пропоную спорт.юа зробити просте опитування кого б хотіли бачити болільники у першій шістці. Впевнений що по грі це Шахтар, Динамо, Зоря, Олександрія, Десна і Львів.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Andy_P
Сабо на "Футболе" говорит, что был у Александрии английский футбол десятилетней давности, а ему интересно
Белик сказал, что в Полтаве отскочили, а тут уже не прокатило, и это правда
Валерій Куцериб
І знову Бандура на висоті
Анна Оссовская
Суркис целый год ищет забивного форварда по всему миру, а тот играет во "Львове" защитником...
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Taran_I_V
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Ukraine
Таке відчуття що тут рука Суркіса/кремля.
Явно одні гру злили а інші були доп. мотивовані.
Рекомендую перевірити гру ффу
Олександрія повина була бути на 2 місці
maks_shkvyria
Продали матч! чувствуется не вооруженным глазом!!! ну хоть бабла заработают на игроков в Лиге Европы) Страна позорной системы Суркисов и Ахметовых !!! Партия 5.10 решит эти проблемы!!
Taran_I_V
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил