Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 01 декабря 2018, 23:45
6307
9

Карпати у Києві зуміли вирвати нічию в Арсенала

Гравці команди Грозного не зуміли власними зусиллями відзначитись голом у цьому протистоянні

| Обновлено 01 декабря 2018, 23:45
6307
9
Карпати у Києві зуміли вирвати нічию в Арсенала
ФК Карпаты

«Родзинкою» заключного в цьому році виїзного  матчу «Карпат» стало повернення на тренерський міток «зелено-білих» Олега Бойчишина, з яким «леви» починали поточний чемпіонат. У стартовому складі «Арсеналу-Київ», який до цього матчу зазнав 5 поспіль поразок у чемпіонаті, відбулися мінімальні зміни: В’ячеслав Грозний повернув до стартового складу Лолу і Євтоскі, залишивши на лаві запасних Майданевича, який у цьому сезоні часто був капітаном столичного клубу, та Семенюка.  

Більш суттєві ротації відбулися у складі «Карпат», що можна пояснити тренерським рішенням нового-старого керманича «левів». Після тривалої паузи повернулися в основу Кучинський, Федецький та Мегреміч, а Шевченко, Мякушко і Понде залишилася у статусі запасних.

Прохолодна, зимова погода далася взнаки, тому на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського зібралися найпалкіші вболівальники обох суперників, в тому числі і традиційна львівська група підтримка «Карпат». І зелено-білі активніше розпочали звітну гру, коли Швед заробив штрафний удар неподалік лінії штрафного майданчику, проте Гуцуляк зі стандарту пробив над поперечиною воріт.
 
Згодом захисник Мірошниченко двічі завершував атаки, але капітан «Арсеналу-Київ» Сітало зумів ліквідувати загрозу. Підопічні В’ячеслава Грозного також активно шукали шляхи взяття воріт суперника і Кучинський рятує ворота після удару екс-карпатівця Акулініна. А потім господарі поля таки відкрили рахунок. Після передачі з лівого флангу від Дубінчака несподівано «зрізав» м’яч у власні ворота Папа Гуйє, який став автором першого в Україні «сенегальського самострілу» - у 274-й грі в Прем’єр-лізі. Так гольова серія «канонірів» у зустрічах з «левами» збільшилася  в чемпіонатах до 10-ти ігор.

Підопічні Олега Бойчишина могли швидко відновити рівновагу у рахунку, коли Гуцуляк виходив на побачення з Сітало, але воротар господарів зумів перевести м’яч на кутовий. Напруга на полі поступово зростала і арбітру Катерині Монзуль часто доводилося зупиняти гру через грубі підкати суперників.

В перерві обидва тренери вирішили не вдаватися до замін, але пристрасті на полі від цього не зменшилися. У підсумку по черзі побачили перед собою жовті картки Папа Гуйє та Мірошниченко. Карпатівці і далі продовжували більше володіти м’ячем, але до небезпечних моментів біля воріт Сітала справа не доходила. Пожвавлення у грі викликав епізод, коли Лола грубо зіграв проти Ді Франко, який так і не зумів нанести прицільного і завершального улару. «Каноніри», враховуючи їх турнірне становище, майже всією командою відійшли на свою половину поля, намагаючись зберегти прийнятний для «Арсеналу-Київ» рахунок.

Одна з масованих атак «левів» завершилась дальнім пострілом Кльоца, проте Сітало вкотре зіграв надійно, парирувавши удар суперника. І все ж зусилля «Карпат» матеріалізувалися у взяття воріт. Сагуткін збив у штрафному Карраскаля і арбітр Монзуль без роздумів вказала на «позначку». Гуцуляк вперше у Прем’єр-лізі виконував 11-тиметровий удар (у 76-й грі) і свого шансу не упустив. До речі,  «Карпати» в гостях забивають голи в чемпіонатах з 18 березня впродовж рекордних для клубу 14-ти  (!) матчів.

Забитий гол додав впевненості гостям, які намагалися здобути вольову перемогу. І таку нагоду мав Карраскаль, який завершував свій прохід правим флангом небезпечним ударом у ближній кут воріт, але  Сітало перевів м’яч на кутовий.

У підсумку безпрограшна домашня серія «Арсеналу-Київ» у матчах з «Карпатами» з 26 травня 2007 року триває в чемпіонатах 8 ігор: п’ять перемог та три нічиї. Столичний клуб при цьому завершив свій безнічийний серіал  у Прем’єр-лізі, який з 26 серпня тривав 11 ігор поспіль: дві перемоги та дев’ять поразок. «Каноніри» при цьому утримують два клубних домашніх антирекорди в чемпіонатах, не перемагаючи вже 10 ігор: дві нічиї та вісім поразок та  пропускаючи на своєму полі 22 (!) матчі підряд.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем’єр-ліга. 17-й тур.

«Арсенал-Київ» – «Карпати» - 1:1 (1:0)

 Папа Гуйе, 24 (авт.) — Олексій Гуцуляк, 73 (пен.).

«Арсенал-Київ»: Сергій Сітало, Стефан Евтоскі (Олександр Насонов, 69), Андрій Домбровський (Юрій Вакулко, 54), Павло Оріховський (Сергій Семенюк, 79), Акакпо, Данило Сагуткін, Владислав Дубінчак, Максим Фещук, Леонід Акулінін, Дмитро Зозуля, Лола.

«Карпати»: Максим Кучинський, Орест Лебеденко (Хорхе Карраскаль, 54), Артем Федецький, Папа Гуйє, Аді Мехреміч, Дмитро Кльоц, Крістіан Ербес (Крістіан Понде, 77), Франциско Ді Франко, Олексій Гуцуляк, Мар'ян Швед, Денис Мірошниченко (Сергій Мякушко, 65).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)


Стефан Евтоскі, 62, Леонід Акулінін, 71 - Крістіан Ербес, 15, Папа Гуйє, 50, Денис Мірошниченко, 51, Артем Федецький, 62, Дмитро Кльоц, 84.

Удари (в ствір): 3 (2) - 11 (8)
Кутові: 1 - 6
Оффсайди: 4 - 3.

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

Глядачі: 232

Температура: -7°C

АРСЕНАЛ-КИЇВ-КАРПАТИ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольні дані звірені з офіційними.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
I_LOVE_UKRAINE
Шановні вболівальники Карпат, я думаю, ви помітили, що на гілках Карпат постійно у комментарях зьявляются провокатори, які СИСТЕМАТИЧНО І ЦІЛЕСПРЯМОВАНО намагаются посіяти чвару - ображаючи вболівальників, футболістів, тренерський штаб і сам клуб загалом - не вступайте з ними в полеміку, ігноруйте їх, як ігнорує їх адміністрація сайту. Не дозволяйте їм досягнути їх цілей і мети. Дякую.
Cтapый Xaнтep
Вацко такий Вацко... Майже весь другий тайм зводив особисті рахунки з Грозним. І це кращий коментатор і експерд на кротТБ. Незаангажований, супероб'єктивний і типу нейтральний, блін... Гидко було слухати. Так поволі, поволі і перетворився на ахметівського холуя. Мені соромно. А йому?
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
wicker
Не розумію, ну відвалявся Арсенал по полю відлежав нічийку. а зміст......
Маю запитання
1. до Федецького у захисті та до Гуцуляка у нападі - що це було....
2. До бойчишина розпочав із 5 захисниками, відразу піля першого тайму 1-0 чому не зняв Федецького та не випустив Караскаля - мізки іноді вмикай...навіщо знімати Мірошніченка та Лебеденка у яких є швидкість...
wicker
вражаючий заговолок
Удари (в ствір): 3 (2) - 11 (8)
Кутові: 1 - 6
banderlog78
Карпати мають каждої КАЖДОЇ !!! неділі ходити до церкви