Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
|
3361
0

Карпати - Десна. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Довгоочікуване повернення «Карпат» на «Україну», а «Десни» - до Львова

Карпати - Десна. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Карпаты

У суботу, 24 листопада, «Карпати» після майже двомісячної (!) перерви проведуть домашній матч на рідному стадіоні «Україна», вперше у Прем’єр-лізі приймаючи «Десну». Востаннє чернігівський клуб приїжджав до Львова ще у 1989 році – в рамках радянського чемпіонату.

Підопічні Жозе Мораіша повертаються до Львова після виїзної серії матчів, яка тривала 6 ігор поспіль. «Леви» провели п’ять поєдинків у чемпіонаті: дві перемоги, нічия та дві поразки та здобули кубкову вікторію над «Черкащиною Академією». У нинішньому чемпіонаті «Карпати», як це не дивно, в гостях набрали більше очок – 12 пунктів, ніж на своєму полі – лише 4. «Зелено-білі» здобули лише одну домашню перемогу, ще 29 липня при Олегу Бойчишину і відтоді не можуть здолати суперників вже п’ять поспіль ігор на «Україні» - нічия та чотири поразки. Так що, час «левам» завершувати цей сумний «львівський» серіал.

Деснянці ж, дебютувавши у Прем’єр-лізі, як в гостях, так і в Чернігові набрали однакову кількість очок – по 10 балів. Один з них саме у матчі з «Карпатами», який 19 серпня завершився внічию 2:2. Саме у цій грі Жозе Мораіш дебютував в Україні. Голи в складі «Десни» забивали Денис Безбородько. Денис Фаворов, а у «Карпат» - Денис Мірошниченко та Аді Мегреміч.

Всього «Карпати» в радянський період лише двічі приймали «Десну». У дебютній грі, яка відбулася 6 жовтня 1969 року, господарі поля завдяки дублю Ігоря Кульчицького перемогли суперників з рахунком 2:0. А майже через двадцять років, 5 жовтня 1989 року, перемога «левів» була ще більш переконливішою – 4:0. Тоді хет-трик оформив Роман Лаба і один гол в активі Михайла Савки. Чи збережеться ця переможна традиція і в першій «українській» домашній грі «левів»?

Що стосується персоналій, то в гарному настрої має вийти на гру львів'янин Мар'н Швед, которий на початку тижня дебютував у складі збірної України. З особливим настроєм готуються до матчу двоє гравців «Десни». Це досвідчений Андрій Гітченко, який свого часу виступав і за «Карпати», та Андрій Якимів, що має великий досвід виступів за юніорський склад «левів». Зокрема Гітченко перед грою так оцінив своїх суперників: «Команда має у своєму розпорядженні дуже сильних в індивідуальному плані футболістів і «Карпати» цим користуються. Вони переживали провал у грі, однак зміна тренера пішла на користь і все стабілізувалося. Львів’яни впевнено набирають очки. В «Карпатах» помітна робота тренера. В суботу нам буде дуже важко з ними грати. Це вже не та команда, яка приїжджала у Чернігів у першому колі».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Карпати»: М. Шевченко, Мірошниченко, Ковтун, Бородай, Лебеденко, Ді Франко, Понде, Гуцуляк, Карраскаль, Швед.

«Десна»: Паст, Д. Фаворов, Імереков, Гітченко, Слінкін, Коберідзе, Огіря, Волков, А. Фаворов, Картушов, Філіппов.

24 листопада, субота

«Карпати» — «Десна»
Львів. Стадіон «Україна». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «ZIK»
КАРПАТИ — ДЕСНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)
Прогноз Sport.ua — 1:1
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 12
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 5
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.