Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 26 октября 2018, 21:11
15603
13

Еліна Світоліна – Каролін Возняцкі. Прогноз і анонс матчу

Заключний поєдинок раунду Робін зберігає інтригу в Білій групі

| Обновлено 26 октября 2018, 21:11
15603
13
Еліна Світоліна – Каролін Возняцкі. Прогноз і анонс матчу
Getty Images. Элина Свитолина
У четвер, 25 жовтня, українка Еліна Світоліна проведе третій матч на Підсумковому турнірі WTA у Сінгапурі. Суперницею українки (статистика матчів в сезоні 41-15) стане датчанка Каролін Возняцкі (41-16). Поєдинок закриє програму п'ятого змагального дня і розпочнеться не раніше 14:30 за Києвом.
 
Нагадаємо, що в перших двох турах Світоліна перемогла чеських тенісисток Петру Квітову (6:3, 6:3) і Кароліну Плішкову (6:3, 2:6, 6:3). Возняцкі в стартовому матчі поступилася Плішковій (2:6, 4:6), в другому – здолала Квітову (7:5, 3:6, 6:2).
 
Суперниця
 
Возняцкі – перший апологет захисного тенісу для Еліни на турнірі. Її стиль гри завжди дозволяв датчанці демонструвати стабільні результати проти основної маси тенісисток Туру, але в найважливіших матчах у неї чомусь не складалося. Все змінилося в кінці минулого сезону, коли Каролін несподівано виграла Підсумковий турнір-2017, а після нього ще й Australian Open-2018. В 2017-му Возняцкі здобула неймовірні 14 перемог у матчах з тенісистками із топ-10, хоча й програла 6 із 8 фіналів на рівні WTA.
 
Після двох найбільших перемог в кар'єрі датчанка навіть повернула собі статус першої ракетки світу. Тривало це всього 4 тижні (71 за кар'єру), а далі вона почала потихеньку втрачати форму. Після виграшу трав'яного турніру в Істбурні, Возняцкі провалила всі наступні змагання і теоретично могла навіть не кваліфікуватися в Сінгапур, та все ж виграла Відкритий чемпіонат Китаю, який проходив у Пекіні, і навіть стала другою сіяною при жеребкуванні.
 

Getty Images. Каролін Возняцкі
 
Матчі між собою
 
Світоліна виграла перші три очні зустрічі у Возняцкі, дві з яких були фінальними (Дубай-2017 і Торонто-2017), але минулого року в Сінгапурі була розбита датчанкою в двох сетах (0:6, 2:6). Як потім згадувала сама українка, в дебютному матчі вона занадто нервувала, що й не дозволило чинити гідного спротиву суперниці. 
 
Форма
 
Після неоднозначної перемоги над Квітовою не вірилось, що Світоліна зможе виграти і другий поєдинок на турнірі. Але матч із Плішковою наочно показав, що Еліна може не тільки затягувати розіграші, очікуючи помилки суперниці, але й сама чудово грати в атаку. 29 проти 33 віннерсів в матчі з чешкою – це фантастичний результат, адже невимушених помилок було на 10 менше. Те ж саме можна сказати і про 8 проти 6 ейсів. Це те, за рахунок чого потрібно перегравати Возняцкі. Перебігати її точно не вдасться, та й технічний арсенал трохи слабший. Датчанка поки має певні проблеми з першою подачею, яка летить точно, але слабко. Це потрібно використовувати.
 
Турнірні перспективи
 
Почнемо з того, що першими на корт в четвер вийдуть чешки. У випадку перемоги Квітової, Світоліна буде змагатися тільки за перше або друге місце, підбираючи собі потенційну суперницю. Це було б справедливо, адже минулого року в третьому раунді українка грала лише за престиж. Нагадаємо, тоді Еліна знаходилася в цьорічному положенні Квітової, а лідер квартету Возняцкі несподівано програла Гарсії, чим позбавила українку шансів на півфінал.
 
Цього року шанси перед фінальним туром такі:
 
 
Прогноз
 
Вперше на турнірі Світоліна в наших очах дійсно є фавориткою пари, хоча букмекери знову так не думають. Але вони ще жодного разу не вгадали переможницю матчу за участю Еліни в Сінгапурі (5 з 5 прогнозів були хибними). Якщо Світоліна зіграє на максимумі, то тільки від неї буде залежати результат поєдинку. А от Возняцкі відступати нікуди і вона до останнього буде хапатися за соломинку надії.
 
Проноз Sport.ua: перемога Світоліної
 
Розклад матчів четверга
 
11:00 – Квітова – Плішкова.
14:30 – Світоліна – Возняцкі.
 
 
Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Чистка нейтралов. Известны четвертьфиналисты Олимпиады по теннису у мужчин
Олимпийские игры | 01 августа 2024, 02:19 0
Чистка нейтралов. Известны четвертьфиналисты Олимпиады по теннису у мужчин

Алькарас выбил Сафиуллина, Оже-Альяссим одолел Медведева, Джокович идет дальше

ШОВКОВСКИЙ: «Победа с неприятным привкусом. Дячук выбыл надолго»
Футбол | 01 августа 2024, 00:57 7
ШОВКОВСКИЙ: «Победа с неприятным привкусом. Дячук выбыл надолго»

Футболист Динамо в матче с Партизаном получил очень серьезное повреждение

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Михаил Власенко
Прошлый матч был для меня откровением. Куда делись нервишки Элины, ее постоянные невынужденные ошибки? Если сыграет как тогда - все будет отлично.
IlBi
Тут у кого психология прочнее , тот и победит. Но 3 сета будет точно.
hyperion
За прошлый Сингапур надо бы рассчитаться, конечно. Но датчанка будет стоять насмерть, так что легко точно не будет. Элине хочу пожелать играть спокойно и уверенно. Удачи!
Александр Ад
це добрє..шо грають після чешек.Всі розкладі будуть ясні .А від того и тактика на гру...
Stanislav Matusevych
Раз Плишкова ожидаемо победила, то матч с Возняцки становится решающим. Элина победила двух атакующих теннисисток, теперь нужно бороться с защитной. По большому счету, тактика на игру должна быть похожа на матч с Плишковой. Стараться поддавливать соперницу, двигать ее по корту (все-таки у датчанки есть проблемы с коленом), только проблема в том, что Возняцки будет все тащить. Корт медленный, забить здесь будет сложно. Нужно быть готовой к очень долгим розыгрышам, физика будет иметь важнейшее значение. И очень нужна стабильная направленная первая подача.
kh_2018
Элина и её соперница хорошо играют на задней линии и бегают вдоль этой линии как лани, интрига на высоком уровне.
Игра с Плишковой показала у Элины есть резерв - улучшить точность ударов (особенно под заднюю линию), чаще использовать открытые участки корта и попробовать повторять шедевральный укороченный, использование хотя бы части из этого поможет сделает результат.
У Элины очень важное психологическое преимущество в этом противостоянии, она уже дважды побеждала и в сложных моментах это ей будет помогать.
Успешной игры!
Андрей Шевченко
За Еліну ! За Україну !!!
buryi48
Еліна! Вірю в твою чудову преможну гру! Хай щастить!
kh_2018
В дополнение у Элины внутри сейчас бурлит такой вулкан эмоций - я буду очень удивлён если она не попадёт в полуфинал!
Руслан Черней
Тобто Еля виграє 1-й сет і все...виходить з першого місця...
Бо в 2му сеті Возняцки уже ловити нічого...буде мега подавлена..тут її і Еля доб'є...малою кров'ю...Еліні конче потрібно вирвати перший сет...а на початках вона грає добре...так що я побіг по півасик....
Руслан Черней
А..розібрався..поразка 2:1 нас влаштовує
Руслан Черней
Поразка 2:1 не влаштовує....ну я так спитав....