Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 21 октября 2018, 17:23
45843
166

Итоговый турнир WTA. Свитолина сенсационно обыграла Квитову

Украинка впервые с 2014-го года сумела одолеть чешку

| Обновлено 21 октября 2018, 17:23
45843
166
Итоговый турнир WTA. Свитолина сенсационно обыграла Квитову
Jimmie48 Photography. Элина Свитолина
Украинская теннисистка Элина Свитолина выиграла стартовый поединок на Итоговом турнире WTA в Сингапуре. Украинка в двух сетах переиграла представительницу Чехии Петру Квитову.
 
Сингапур. Первый матч группового раунда 
Элина Свитолина (Украина) – Петра Квитова (Чехия) – 6:3, 6:3
 
Матч начался с неожиданного брейка от Свитолиной. Украинка грамотно воспользовалась ошибками соперницы, да и сама неплохо принимала. Но уже в следующем гейме чешка легко реализовала двойной брейкпоинт. При счете 2:2 Квитова снова начала чудить на своей подаче, подарив украинке шанс вырваться вперед. Но на этот раз у Свитолиной не получилось, и к середине сета на табло горели две тройки. Стоит отметить, что за 6 геймов Петра заработала 11 виннерсов против трех у Элины, но также чешка намного больше и ошибалась.
 
Переломный момент случился в седьмом гейме, когда Квитова совершенно отвратительно сыграла на своей подаче, несколько раз расстреляв сетку в простых ситуациях. Свитолина по возможности возвращала все мячи глубоко в центр корта, практически не ошибаясь и ожидала тех самых невынужденных ошибок соперницы. Это принесло нужный результат.
 
В девятом гейме мы впервые за матч увидели дроп-шот от Свитолиной и удачную игру у сетки. После этого стало ясно, что Квитовой сегодня ничего не светит.
 
 
Во второй партии при счете 1:1 Квитова могла брейкануть, но Свитолина сумела удержать подачу, отыграв три брейкпоинта. Важность победного гейма была велика. После этого Петра удивила Элину элементами игры в стиле Сергея Стаховского, отыграв почти всю свою подачу в «serve and volley». Как стало ясно после матча, это было едва ли не единственным светлым пятном в отвратительной игре Петры. Но разве нам горевать от этого? 
 
В шестом гейме Свитолина заработала двойной брейкпоинт, реализовав его с первого раза. Далее были две напряженные, но удачные защиты собственных подач от теннисисток. Уже подавая на матч Свитолина начала переживать и нетипично, как для сегодняшнего матча, много ошибаться. К счастью, количество ошибок чешки сегодня было неограниченным и Элина победила.
 
 
Не лучший матч как для такого турнира, но главное, что победа за нами. Элина выиграла поединок в двух сетах, а это весомая заявку на борьбу за выход в полуфинал. Хотя ожидать таких же подарков от других теннисисток будет слишком большой роскошью. Из плюсов стоит отметить подачу Элины. Она сегодня была стабильно хорошей, иногда приближаясь к 170 км/ч, чего мы не видели уже давно. Да и проклятие Квитовой наконец-то снято.
 
Если не случится форс-мажорных ситуаций, то Элина как минимум защитит очки за прошлогодний Итоговый турнир, а это уже неплохо.
 
Во втором матче дня сыграют Каролин Возняцки и Каролина Плишкова.

Подписывайтесь на канал >>> SPORT.UA в YOUTUBE

Оцените материал
(31)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 166
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Alexsandr Roy
Сенсационно..
что за заголовки???
Сенсационно ьэто если 3 ракетка и 572
А не когда играют ТОП 8,тут каждая каждую обыгрывать можно
Сенсационно ,это если Сан Марино обыграет в футбол Францию
Oksana Parawak
Всі кричали в один голос ЩО ЇЙ ТАМ РОБИТИ...!!
Народ хватиь ДИЗМОРАЛИТИ!!!!
Так не в хорошій формі..потужності не вистачає.. але..
Я просто рада що українська тенісистка 2-й раз поспіль попадає на цей турнір і має шанс конкурувати.
PS Європа б нею пишалась але вона наша(йолкипалки)
Mukomol
Фото таке - Ну що, не чекали ?
Lawyer
Чуваки, не сваріться. Як би там не було, всім адекватним до вподоби результат. І як би там не було, ніхто не пише масово щось типу "ось це був теніс", "який крутий матч". Бо гра по змісту звичайнісінька. Не день Квітової. Хоча і Світоліна заслужила перемогу, бо впевнено користалася помилками суперниці. Це частково було схоже на всім відомий футбольний матч Барселона-Рубін чи стиль футбольної збірної Греції зразка 2004 року. Просто треба вдало відзахищатися, і чекати на фарт у потрібний момент. Нейтральному вболівальнику такі матчі не дуже цікаві, експертам не мають що захопливо коментувати, але від того свято перемоги Греції у 2004 не було сумнівним чи неповноцінним. Бажайте Еліні успіху на шляху до вершини турніру в Сингапурі, а не ображайте одні одних.
peter-sh
Переглянувши статистику, переконався, що мої враження від матчу не є хибними - План Еліни на матч був по мінімум помилок головне перебити сітку і чекати коли супротивниця помилиться. Еліна практично не атакувала. Після Матчів Даяни - виглядає це доволі нудно. Однак видно, що Еліна робить висновки зі своїх поразок і розуміє, що на даний момент її стан не дозволяє їй "виносити" сеперниць в яскравому стилі. А розумний теніс ще ніхто не відміняв. Еліна розуміля, що вона не може тягатися в потужності з Квітовой, тому робила розумно - перекидала м'ячики на сторону чешки та чекала помилки останньої.
vit-2
Не знаю, мені гра Еліни сьогодні сподобалася:
- в захисті надійно;
- лише 1 подвійна помилка за гру - в стартовому геймі на своїй подачі (у чешки аж 7 подвійних);
- в плані психології на рівні (лише 1 програна подача на старті, а далі виграла пару геймів на своїй подачі із 0-30, і врятувала усі 3 брейкпойнті, які були в суперниці);
- старалася діставати м'ячі.
Хай кажуть Петра сьогодні дуже багато помилялась, але співвідношення віннерси / помилки в неї 0 (29 / 29), а в іншої чешки, яка начебто зіграла дуже добре - Плішкової +1 (22/21). Інша справа що подача Петру підводила, це так. Еліна старалась, боролась і зберігала холоднокровність навіть під час частих 0-30 на своїй подачі, не даючи чешці повернутися в гру. Для свого теперішнього стану - поступового набору ваги, і зовсім не за рахунок м'язів, Еліна зіграла цілком пристойно. Гра почалась із віннерса Елі, інша річ що, можливо, саме часті помилки від чешки як раз і сприяли обережній тактиці українки. А от якби Петра грала б у своїх кращих традиціях, то вірогідно і Еліна не відсижувалася б у захисті і змінила б свою тактику на більш атакуючу.
Здоров'я Еліні. Вірю що вона може ще додати по ходу турніру.
solova63
Сто лет уже не отписывался на спорт.юа..
Хотя читаю регулярно.
-----------------------------------------------------------------------
Матусевич, тебе там корона не жмет? Раньше ты так не общался! "я трачу свое время...", "посмотрим сколько ты продержишься без бана...", "большинство - неадекваты..." и прочие перлы.
Ты не слишком возомнил о себе? А, Станислав? Раньше ты был намного проще и скромнее.Со стороны это очень заметно, поверь!
romprest
Молодець! Так тримати! Скажу чесно, не очікував, проте надіявся. І, як завжди, триматиму кулаки і далі!
vit-2
Усіх із перемогою Еліни!
Можна сказати що сьогодні грала Еліна зразка 2017 року.
Хай перемога здобута в захисті, частково на помилках суперниці і надійній грі на задній лінії, але якщо цей теніс приносив результат, то, як кажуть, нове це добре забуте старе. Хай так буде і далі.
П.с. Хтось сьогодні хату на Петрі програв
Алекс Жаирс
Вас не поймёшь,когда Элина проигрывает сделав кучу не вынужденных её обвиняют в этом поражении,
когда её соперница делает ошибки Элину снова обвиняют,теперь уже,что выиграла не так.
Все делают ошибки,но выигрывает тот,кто сделал их меньше-сегодня это была Свитолина с чем её и поздравляю,но главное достижение этой победы в том,что,будем надеяться,к неё вернётся психологическая уверенность и надеюсь,что эта победа на турнире не последняя.
it_is_cool
Скажу то, что видел: Квитова превосхолила Свитолину в виннерсах, но ещё больше в ошибках (невынужденных в первую очередь). Элина молодец, что в конце не дрогнула, наладила таки первую подачу, и в итоге выиграла. Как поменять, абсолютно заслуженно. Фирменный защитный теннис Элины заставил сломаться соперницу, которая, мягко говоря, неив форме сейчас. В прочем, как и наша Эля далека от своих лучших кондиций.Надеюсь, всю свою мощь она приберегли именно на этот турнир и ещё не раз всех порадует, а кое-кого (судя по постам здесь) и удивит..Умничка, только побед, Слава Украине!))
znak51
Поздоровимо Еліну, є захист минулорічних очок, і вже проглядається відродження тої Світоліної, що була в березні. Подача за 160, та ще й націлена під бек, щічки та ручки поповнішали. Ще багато роботи, підкачати ноги, та й руки далі, бо силу ударів не можна зрівняти з Даяною, повернути швидкість руху, пдтягти дроп-шот, та гру біля сітки, але,якщо підбере нормальну команду, це не проблема. А поки з перемогою!
ivars99
Да ладно вам, хорош гнобить Матусевича. Ну облажался человек. Первый раз что ли...
peter-sh
Ну і заголовок. Чому це сенсаційно? На цьому турнірі кожна учасниця може перемогти кожну. Дуже рівний склад. Тому, як на мене пафосні заголовки типу "сенсаційно", "ніхто не очікував", "несподівано".... є недоречними.
Тим більше що більшість вболівальників очікують від Еліни достойного виступу на турнірі, і навіть сподіваються на перемогу.
Єліна молодець - успіхів!
Sport.ua - Переставайте писати "тупі" заголовки до новин (доречі щодо заголовків у вас це відбувається систематично). Привертайте більше аудиторії не венсаційними заголовками новин там де жодної сенсації немає, а якісним контентом та цікавою подачею новин, а не простою калькою з інших ресуосів.
tanyk20
Хочю привітати Еліну з перемогою і побажати їй здоров'я. Маю надію з нею все добре і вона зможе продовжити грати на турнірі в Сінгапурі. Перечитала кілька коментарів і, чесно кажучи, не можу зрозуміти такого підходу. Перемогла Еліна і це круто, а як вона перемргла, це через тиждень вже ніхто і не згадає. Головне це результат. Мені пригадалося інтервью з Наомі Оакою, коли вона розповідала, що раніше вона старалася ефектно грати, робити цікаві круті удари, викладалася на них, старалася аби її гра подобалася публіці. І тільки з часом до неї прийшло розуміння, що головне це перемога, головне - результат, і професіоналізм заключається в тому щоб досягти результату з мінімально можливою втратою сил і енергії. У Елі була тактика захисту вона принесла успіх і прекрасно! Браво Еля. Браво її команда.
captain2009
Безумно рад победе Элины. Случилось то, на что я надеялся, когда написал комент к превью этого матча, а именно "Элину все считают андердогом, но надо понимать в какой форме Квитова сейчас". К сожалению, в прямом эфире матч не удалось посмотреть, не до того было. Но то, что увидел в послематчевом обзоре, говорит о том, что Станислав Матусевич был недалек от истины, написав свой комментарий после этой игры. Элина применила свою старую испытанную тактику более-менее стабильной защиты, и в этом матче это принесло успех. Но и сама Петра сегодня была какой-то медленной, хотя во многих случаях она забивала прекрасные мячи, особенно, когда Элинка ей под левую рабочую руку набрасывала. Но это проблемы Петры, пусть ее тренер ломает голову над тем, чем воевать против Возняки, и это ни в коем случае не снижает ценность добытой сегодня победы. Да, еще пока нет той, римской Элины, которой многим из нас хочется видеть. Но, думаю, что данная победа должна дать положительные эмоции Элине, и очень хочется верить, что ее кризис достиг дна в той неуспешной концовке сезона. Следующие игры покажут, на правильном ли она пути, хотя совершенно понятно, что подьем будет затяжным и медленным.
Из сегодняшнего выступления Элины понравились улучшения в подаче, а также то, что даже в критические моменты типа 0:30 на своих подачах она не раскисала, а продолжала играть так, как умеет. Иногда она и пыталась раскидывать по углам Петру, но эпизодами только. Еще понравились попытки свечей, однако перебросить высоченную Квитову не так то и просто. Но сам факт таких попыток говорит о проводимой работе над ошибками. Верю в нашу лучшую на сегодняшний момент теннисистку, держу за нее кулаки и желаю побед в следующих играх. А Петре пожелаю не делать трагедии из сегодняшней игры и одолеть датскую полячку. Лично мне хотелось бы, чтобы дальше прошли и Квитова, и Свитолина, однако, это спорт.
shimvlad
Чого ви накинулись на Стаса ? Невже ви думаєте, що він не зрадів перемозі Світоліної ? Впевнений, що задоволений, як і ми всі. Просто заради об'єктивності звернув увагу на недоліки в грі, які можливо не дозволять їй продовжити перемагати. Просто він хоче, як і всі ми, щоб перемог в неї було якомога більше. От і все.
Yurec23
Вважаю проти Квітовоі це була ідеальна тактика, грати спокійно і чекати помилки від чешки. Це дуже роз дразнило Петру, що і призвело до такої кількості помилок. Молодець Еліна, ця перемога має надихнути на подальші успіхи.
resident_ua
Такі коментарі веселі тут. Таке враження що більше вболіває проти Світоліної ніж зі неї. Круто що виграла. Буде видно як наступний рік зкладеться. Але видно що запаси ще є. На даний момент найкраща Українська тенісистка.
Михаил Ткачук
Я згідний з Станіславом Матусевичем - якщо Світоліна в наступному році буде грати в гострий атакуючий теніс аля Рим, а не чекати в пасиві подарунків від Квітової, Остапенко то думаю всі будуть раді такому підходу. А що він такого сказав, те що Світоліна на початку року формувала інший стиль гри - атакуючий, цікавий, ініціативний, але їй з похуданням не вистачало фізики і потужності. Ну так воно і вийшло. А сьогодні ми бачили гру в пасиві від захисту у Світоліної зразку 2017, яку ідейно вона повинна міняти. Так що навіщо людину експердом називати?