Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1905
0

Збірна ветеранів України зіграла два матчі до Дня Незалежності

Команда Анатолія Дем’яненка провела два товариські поєдинки на Західній Україні

Збірна ветеранів України зіграла два матчі до Дня Незалежності
avfu.org.ua

Святкування з нагоди 27-ї річниці Незалежності України відбулись чи не в кожному місті та селищі. Особливо пощастило мешканцям Підволочиська та Волочиська, які знаходяться у Тернопільській та Хмельницькій областях відповідно. Сюди, на береги мальовничої річки Збруч із дружнім візитом прибула Національна збірна України серед ветеранів, провівши два матчі проти місцевих ветеранів. Тисячі вболівальників футболу отримали справжній подарунок до головного свята країни!

Останні два місяці виявилися напрочуд напруженими для збірної футбольних знаменитостей. Щотижня команда проводить матчі у різних куточках України, причому запрошень останнім часом стало так багато, що певні ігри вже перенесені на осінь. Вінцем літнього турне стали звітні дві гри, зібрати на які тренерам збірної Анатолію Дем’яненку та Володимиру Лозинському вдалося чи не весь цвіт вітчизняного футболу минулих років. Синьо-жовту футболку одягнули Мирон Маркевич, Владислав Ващук, Олег Собуцький, Сергій Нагорняк, Віталій Косовський, Юрій Максимов, Сергій Попов, Едуард Цихмейструк, Андрій Донець, Сергій Шищенко, В’ячеслав Свідерський, Віталій Мандзюк, Богдан Шершун, Андрій Оксимець, Олександр Венглинський, Святослав Сирота та Віталій Самойлов. Приєдналися до команди двоє популярних телеведучих – Ігор Циганик та Віктор Вацко. Хлопці доволі непогано грають в футбол і глядачі їхній вихід сприйняли не менш емоційно, ніж відомих футболістів.

«Двері нашої збірної відкриті для всіх футболістів, які колись грали на високому рівні, – розповідає про свій вибір Анатолій Дем’яненко. – У нас у стартовому складі виходить 67-річний Мирон Маркевич, маю відзначити його гарну підготовку. А місяць тому приєднався Віталій Мандзюк, який колись розпочинав у мене в «Динамо». На жаль, травма не дозволила продовжити кар’єру на високому рівні, тож залюбки прийняли його до себе. Скажу, що конкуренція в нас чимала, вибирати є з кого. Але це вибір дуже приємний, бо маю справу не просто з чудовими гравцями та професіоналами, а з гарними людьми, футбол для яких став вибором всього життя». 

23 серпня. м.Підволочиськ
ФК «Ветеран» – Національна збірна України – 0:3

Надії господарів чимдовше протримати інтригу були розбиті вже на 2-й хвилині, коли Сергій Шищенко відкрив у матчі рахунок. Довелося перебудувати гру, випустити ще одного нападника… Був близький «Ветеран» аби відновити рівновагу, але на заваді стала чудова гра Святослава Сироти. Вже в другому таймі Олег Собуцький збільшив перевагу замкнувши флангову передачу, а остаточну крапку поставив Віктор Вацко, якому партнери по команді довірили виконати пенальті.

24 серпня. м.Волочиськ
ФК «Агробізнес» (ветерани) – Національна збірна України – 2:3

Цього року Волочиськ відзначає 555 річницю зо дня заснування, і впродовж останніх п’яти із них склалася чудова традиція. Щоліта на святкування Дня Незалежності «зірки» вітчизняного футболу прибувають на стадіон «Юність» для проведення дружнього матчу. Місцеві вболівальники вже шуткують, що можна навіть не дивитися на афішу – 24 серпня збірна неодмінно завітає до Волочиська. З таких традицій і складається життя країни, яку тисячі мешканців та гостей міста прийшли привітати з річницею зо дня заснування. Варто відзначити чудовий стан арени, за останній рік з’явилося кольорове табло, відремонтована центральна трибуна, зведені тренажерний та конференц-зали. На черзі реконструкція другої трибуни та інші роботи, які зроблять колись застарілу арену сучасною та комфортною для футболістів і глядачів.

На відміну від сусідів по той бік Збруча, «Агробізнесу» вдалося дати гідний бій іменитому супернику. Власне, господарі і самі мають належну підготовку, у минулому році ця команда перемогла у чемпіонаті України серед ветеранів у віці 40+, стала чемпіоном Хмельницької області. Вдало виступає і в цьому році, розраховуючи на нові звершення. За словами міського голови Волочиська Костянтина Черніченка, «Агробізнес» поступово стає візитівною карткою міста, на очах зростає інтерес до команди та її армія прихильників.

Сама гра пройшла наче на гойдалках, на м’ячі від Віталія Косовського та Олега Собуцького господарі відповіли «пострілами» Автанділа Гвіанідзе та Ігоря Бадла. Врешті, долю матчу вирішив капітан Юрій Максимов, встановивши рахунок 3:2.

Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Фанат бросил Зинченко телефон, Александр ответил тем же
Футбол | 27 марта 2024, 14:39 7
ВИДЕО. Фанат бросил Зинченко телефон, Александр ответил тем же

Болельщики очень хотели получить общую фотографию с капитаном сборной Украины

Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист
Футбол | 28 марта 2024, 09:16 6
Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист

Кевином Келси всерьез интересуются за океаном

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.