Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
12531
34

Григорій СУРКІС: «Фонсека не може нічого протиставити Хацкевичу»

Віце-президент УЄФА розповів про українське дербі

Григорій СУРКІС: «Фонсека не може нічого протиставити Хацкевичу»
ФФУ. Григорий Суркис
Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс поділився враженнями від матчу «Динамо» - «Шахтар» 1:0:
 
- Не сказав би, що відбулося щось особливе. Майже за півтора сезони «Динамо» нас привчило до того, що «Шахтар» нічого не може йому протиставити ні на своєму полі у Харкові, ні в Києві на «Олімпійському». Тому я вважаю, що сьогодні динамівці підтвердили свої амбіції і клас. Хлопці молодці.
 
- Це означає, що у Хацкевича є свій рецепт успіху в матчах проти «Шахтаря»? Його тренерька думка перемагає?
 
- Я проти того, щоб говорили про якийсь рецепт Хацкевича. Згадайте, як «Динамо» у двох чемпіонських сезонах постійно програвало «Шахтарю», так Хацкевич цей «вірус» вилікував. Тоді Луческу говорив, що чемпіонство не справжнє. Динамівці не можуть собі дозволити говорити те саме зараз, коли регулярно перемагають «гірників». У матчах минулого сезону та двох зустрічах із донеччанами на початку нинішнього команда Хацкевича показала міць та надійну гру не лише в обороні, а й в усіх ланках. Я не перший рік у футболі, і бачу, що Фонсека поки не може знайти протидію Хацкевичу. Мабуть, йому просто немає чого протиставити. Але з точки зору логіки я можу сказати, що у «Шахтаря» є певні проблеми, він втратив дуже багато гравців. Як і «Динамо». Але Хацкевич знайшов спільну мову з футболістами, які є у його розпорядженні, які виходять в основному складі. Вони постійно доводять, що їхня майстерність, терпіння, готовність до таких виснажливих поєдинків залишається на дуже високому рівні, що дозволяє забивати бодай один м’яч у кожному матчі. У чотирьох іграх поспіль з початку сезону команда не пропускає, надійно діє в обороні і забиває. Неважливо, скільки бити по воротах. Головне туди влучати хоча б одного разу, якщо цього достатньо для перемоги. Ось і весь рецепт.
 
Сьогодні я побачив проблиски футболу Лобановського. Хацкевич, Лужний і Шацьких грали під його керівництвом. Лобавновський завжди був прихильником універсалізму гравців, хорошої фізичної форми гравців, пресингу, так званої, аритмії у грі. Усе це дає результат. Можливо, «Динамо» не виглядає так яскраво, як бразильці «Шахтаря». Але є дуже важлива річ. Якщо порівняти склади «Динамо» і «Шахтаря», то у киян було три легіонери, а у гірників - шість. Марлос - переодягнений бразилець в українську уніформу.
 
У «Динамо» є талановита молодь. Важливо не зруйнувати можливості цих хлопців. Вони мають вірити в себе, це окриляє. Таку можливість їм дає тренерський штаб. Все інше не має значення. Для мене важливі перемоги «Динамо», але перемоги наших національних збірних важливіші, вони завжди  були і будуть на першому місці. Я б дуже хотів, щоб тренерський штаб нашої головної національної команди звернув увагу, яким чином зараз «Динамо» здобуває перемоги.
 
 
Оцените материал
(10)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде
Футбол | 25 апреля 2024, 00:13 6
Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде

Украинский вратарь хочет повышения зарплаты

Комментарии 34
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
serge1234
Донецкие тут очередной отмаз лепят Имея один голевой за игру, им не везет
gucci1992
Звідки воно виповзло? З рашки повернулося?
nicksaf
Формулирую доказанную теорему: в ЛЧ ШД летит с КРУПНЫМ СЧЁТОМ ВСЕГДА.
Cortazar
- Не сказав би, що відбулося щось особливе. Майже за півтора сезони «Динамо» нас привчило до того, що «Шахтар» нічого не може йому протиставити ні на своєму полі у Харкові, ні в Києві на «Олімпійському».
___________________________________________________________________________
_______
Как не может? А ругню после матча на пяти языках?
Михаил Морозов
serge1234- зачем ты преш политику в спорт. Наслушался умных и повторяеш.
serge1234
И вот она суть донбассов, им пох...й, как Ринат слил Донбасс в 2014 и почему туда ездил к руководству страны-агрессора 12 раз. Все ясно всем? Думаю да.
Михаил Морозов
Посмотрим еврокубки где будет Динамо и где Шахтер. После этого будете радоваться. Хацкевич ничего нового не придумал. Случайная победа из за ошибки Пятова. Тоже самое и в суперкубке ошибка Пятова. Забивать нужно голы "рабочие" а не шаровые вот тогда можно сказать что Динамо сильнее Шахтера.
Ak228
Странно, что Реал хацкевичу контракт не предложил
Михаил Морозов
Навчись писати на рідній мові а потім будеш зауваження робити.
kden67
Еврокубки всё расставят по местам.Вполне возможно,что на смену тупой эйфории придут слепая ярость и беспощадная критика.
bambarbiya11
Дурень думкою багатіє)
До сраки ці дві перемоги, якщо просруть чемпіонат...
Виграли суперкубок, виграли гру в чемпіонаті а кроти кучу бабла зрублять в ЛЧ...
usa
Фонсеке тупо не фартит сами себе привозят гольі+ Пятов дал слабинку...а так по игре Шахта атакует а Киев в автобусе...только вьіходят на остановках...Блохин тоже бьіл фартовьій а потом сдулся...как тренер
serge_kr
антиукраинское Динамо радуеться тому что научились ставить автобус, какоке позорище
Alena Ostapenko
О боги, ну и бредятина. Опять Лобановский, молодь...
У шахты старт сезона в сентябре а вы попу рвёте на аякс - шо ты мычышь нам уже 20ый год с брательниклм уркаганом? Как виду профукали расскажи лучше
Miroslav Shcherbina
С@ка навіться українською як люди розмовляти, а не квакати мовою вбивць-окупантів, патріоти ср@ні. Рускопіз@ящіє даунхметовці самі казочки вигадують й самі в них вірять. А щодо автобуса, ви п.....си не знаєте, що таке автобус - подивіться кількість ударів по воротам, кількість порушень правил і жовтих карток обох команд. Ваші кривосоракі НЕукраїнські фонсєкі, розбавлені сєпарами, грати не вміють - от й вся проблема.
kuzmen1992
О Путинский жополиз на рисовался !