Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 мая 2018, 20:25
3550
7

Чорноморець і Карпати розійшлися миром у напруженому двобої

Одесити й львів'яни обмінялися голами і не змогли виявити переможця

| Обновлено 05 мая 2018, 20:25
3550
7
Чорноморець і Карпати розійшлися миром у напруженому двобої
Getty Images. «Черноморец» - «Карпаты»
Чим ближче фініш чемпіонату, тим напруженішими стають матчі  команд з нижньої шістки турнірної таблиці. Порівняно з минулим туром, у якому «Чорноморець» здобув важливу перемогу, керманич «моряків» Костянтин Фролов вирішив не змінювати стартовий склад своїх підопічних. Щодо складу «Карпат», то Олег Бойчишин зробив одну прогнозовану ротацію: капітан «левів» Федецький, відбувши дискваліфікацію, потіснив на лаву запасних Лобая.
 
Господарі поля, відчуваючи подих у спину «Сталі», яка перебуває на дні турнірної таблиці, розпочали матч без розвідки і одразу почали активно шукати шляхи взяття воріт «Карпат». І першим міг відкрити рахунок екс-карпатівець Гладкий, але удар нападника встиг заблокувати нападник. 
 
«Зелено-білі», витримавши стартовий натиск «чорно-синіх», також почали створювати напругу в штрафному Новака і забили швидкий гол. Швед, отримавши передачу від Гуцуляка, на швидкості у штрафному обіграв Смірнова, і точно низом пробив впритул з дальньою штангою. Так «Карпати» нарешті перервали у Прем’єр-лізі свою безгольову серію на полі «Чорноморця», яка з серпня 2012 року тривала 543 (!) хвилини.
 
Поки гравці «Чорноморця» оговтувалися від такого розвитку подій, «леви» могли збільшити рахунок, але удару Карраскалую бракувало влучності.  Міг оформити дубль і Швед, також з лівого флангу атаки пробиваючи вже у ближній кут, але цього разу Новак, який свого часу також виступав за львівську команду, був на місці.
 
Обидві команди, незважаючи на спекотну одеську погоду, швидко переходили від оборони до атаки і небезпечних моментів не бракувало. Пожвавлення на трибунах викликав удар головою Татаркова, який відгукнувся на флангову передачу, але м’яч прошмигнув над поперечиною воріт Шевченка.  Під кінець тайму хапається за голову і Гладкий, який після скидки від Татаркову пробивав сходу впритул з ближньою штангою. А згодом вже сам Татарков  пробивав з під гравця у ближній кут, але м’яч летить до рук воротаря.
 
Другий тайм, що зрозуміло у спекотну погоду, розпочався в повільнішому темпі, при цьому команди намагалися подовгу контролювати м’яч. І небезпечних моментів біля обох воріт не бракувало, коли Карраскаль, а згодом і Ковалець завершували атаки ударами, але переграти воротарів не вдалося. Активно діяли Гуцуляк і Швед, які також наносили небезпечні удари, але м’яч пролітав впритул з рамкою воріт.
 
Також був близьким до взяття воріт і один з найактивніших в складі «моряків» Третьяков, дальній удар якого прийняла на себе хрестовина воріт  «Карпат». В наступному епізоді рятує свої ворота Шевченко, вчасно залишивши ворота і блокувавши удар Татаркова. І все ж зусилля «Чорноморця» привели до вирівнювання рахунку. Ковалець виконав штрафний улар на дальню штангу, де Гладкий головою зробив передачу вздовж воріт, де Смірнов першим встиг на добивання м’яча у порожній кут воріт.
 
До завершення цікавого і відкритого поєдинку залишилось лише 15 хвилин, і напруга матчу зросла ще більше, про що свідчили і численні жовті картки від арбітра Бондаря.  Створив гостроту біля воріт Новака Швед, який красиво обіграв у штрафному декількох суперників. Під завісу матчу господарі поля виконали декілька небезпечних стандартів, проте вирвати перемогу одеській команді не вдалося.
 
Тож «Карпати» на полі суперника не дозволили «Чорноморцю» зменшити відрив від львівського клубу і продовжили свою безпрограшну гостьову серію у Прем’єр-лізі, яка розпочалася ще 9 грудня минулого року, до шести ігор - 2 перемоги та 4 нічиї. Тим самим підопічні Олега Бойчишина не засмутили своїх вболівальників, зробивши їм своєрідний подарунок до Дня міста Львова.
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ
 

«Черноморец» - «Карпаты» - 1:1

Евгений Смирнов, 75 - Марьян Швед, 14

«Черноморец»: Андрей Новак, Ивица Жунич, Сергей Люлька, Никита Татарков (Артем Чорний, 85), Евгений Смирнов, Иван Бобко, Кирилл Ковалец, Максим Третьяков, Павел Ориховский, Юрий Романюк, Александр Гладкий

«Карпаты»: Алексей Шевченко, Андрей Нестеров, Артем Федецкий, Денис Мирошниченко, Назар Вербный, Кристиан Эрбес (Амбросий Чачуа, 89), Сергей Мякушко, Алексей Гуцуляк, Франсиско Ди Франко (Леонид Акулинин, 81), Марьян Швед, Карраскаль (Санчес Катриэль Игнасио, 72)

Евгений Смирнов, 45. Павел Ориховский, 64. Александр Гладкий, 71. Иван Бобко, 84. - Марьян Швед, 78. Кристиан Эрбес, 26. Андрей Нестеров, 70.

Арбитр: Иван Бондарь (Киев)

Удары (в створ): 8 (3) - 6 (3)
Угловые: 4 - 3
Оффсайды: 0 - 0

Зрителей: 3658

Стадион: «Черноморец»  (Одесса)

Протокольные данные сверены с официальными.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vladislav Krenta
Красавцы Черноморец отыгрались
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Patriot  UA
жиди та вуйки ГРАЮТЬ у футбол на відміну від олімпіків, зірок і тд. варто їм бути в УПЛ.
lemberg-888
Ну що Ч.О. Вітаєм з перехідними матчами !!!! це в кращому випадку!!!.До Карпат вже не дістати,а Алімпік не буде всі матчі продавати вам !!!! Після того як купили Олімпік,ліпше хай Сталь лишається,вони принаймі чесно грають !!!