Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1218
3

Роман САНЖАР: «Переехать в Сумы в нынешней ситуации невозможно»

Наставник «Олимпика» - о выступлении команды и паузе в чемпионате

Роман САНЖАР: «Переехать в Сумы в нынешней ситуации невозможно»

Наставник «Олімпіка» — про паузу в чемпіонаті й не тільки

— Романе Миколайовичу, в Лізі Парі-Матч виникло чергове «вікно», котре ви сьогодні заповните спарингом із молодіжним складом «Шахтаря». Чому саме з цією командою?
— Існував варіант зіграти з одним із колективів нашого дивізіону, але для цього потрібно було їхати далеко з Києва. Нас це не влаштувало: ми вже стільки наїздили, що хочеться одні вихідні не робити цього! Тут ще й Валерій Кривенцов — наставник «Шахтаря» U21 — зателефонував і запропонував зіграти. Ми, звичайно, погодилися: хороша команда плюс матч відбудеться у Щасливому.

— Чи є сенс спеціально заради таких «вікон» через ігри збірної заснувати новий офіційний турнір — умовний Кубок УПЛ?
— Вважаю, ні. У нас напружений графік, багато травмованих. Я дав хлопцям три дні відпочити. Сьогодні в спарингу маю намір перевірити молодих і дублерів. Можу собі це дозволити, бо не буде тиску результату. Тепер уявіть, якби сьогодні довелося виходити не на контрольну зустріч, а на офіційну. Під час сезону потрібно інколи відпочивати від ігрового графіку, при цьому тримати команду у формі.

— За тиждень чемпіонат поновиться, й журналісти знову запитуватимуть, чи хоче «Олімпік» дебютувати в єврокубках.
— Перед стартом сезону ніхто про це не думав: ані футболісти, ні тренерський штаб разом із керівництвом. Але коли минуло кілька турів, і ми забралися так високо, виникло бажання не випустити з рук нашу нинішню позицію. Спробуємо це зробити, дуже старатимемося.

— Як би ви пояснили те, що на перших поєдинках у Сумах в «Олімпіка» була хороша відвідуваність, а з «Волинню» прийшло мало людей?
— На мою думку, головна причина — погана погода: йшла злива. Хочеться, щоби вболівальники приходили і їх було багато — тоді футболістам і тренерам легше, приємніше грати. Якщо в наступних турах відвідуваність не повернеться до рівня початку осені, спробуємо розробити програму заохочення.

— Можливо, з огляду на те, що бойовим діям на Сході України не видно кінця-краю, є сенс переїхати в Суми?
— За нинішньої ситуації це неможливо. По-перше, дискомфорт: гравці познаходили в Києві квартири, їхні дружини — роботу, діти ходять у дошкільні заходи. По-друге, специфіка спортивної інфраструктури: нам подобається місто, де ми граємо, тут чудовий стадіон, але немає якісних тренувальних полів. Де й на чому готуватися?

— Трохи змінюючи тему: цей вікенд пройде під знаком поєдинків збірних, але жоден виконавець «Олімпіка» не візьме участь у «святі життя»…
— Мабуть, поки не доросли! Мені, як тренеру, хочеться, щоби підопічним випала така честь. Однак це запитання краще адресувати наставникам збірних команд.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
olexyn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Crusaider
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил