Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 03 сентября 2016, 18:47
1311
0

Василий САЧКО: «Понимаем, что в долгу перед 12-м игроком»

Наставник «Ворсклы» - о старте команды в чемпионате

| Обновлено 03 сентября 2016, 18:47
1311
0
Василий САЧКО: «Понимаем, что в долгу перед 12-м игроком»

Головний тренер полтавців розповів про чотири вихідних, наданих хлопцям після матчу в столиці, про те, як команда тримає тонус під час паузи в чемпіонаті, і з яким настроєм готується до майбутніх протистоянь...

- Василю Вікторовичу, розуміємо так, що чотири вихідних дні замість трьох - ваше вольове рішення, як винагорода хлопцям за сумлінну працю і важливу перемогу в Києві?
- З огляду на те, що грає наша національна збірна, виникла пауза у внутрішній першості, дали хлопцям, перш за все, перепочити морально. Попередній поєдинок додасть нам сил, ні в якому разі розслаблятися ніхто не буде. Нас чекають далі серйозні випробування, починаючи з домашніх ігор з «Волинню» і «Шахтарем». У неділю зіграємо контрольний матч з «Олександрією». У нас є можливість зробити певні експерименти зі складом, чого ми не можемо собі дозволити в офіційних іграх. Дай Бог, щоби повністю відновилися Сімінін та Голодюк, які багато пропустили через травми. Перемога над «Динамо» не матиме такої ваги, як це є зараз, якщо ми не будемо продовжувати в тому ж ключі. Попереду у нас багато кропіткої і складної роботи.

- Продовжуючи тему експериментів, до яких ви, можливо, будете вдаватися у товариському матчі, скажіть, як ви зважилися в такому складному в усіх сенсах поєдинку з чинним чемпіоном - київським «Динамо» - випустити зі старту Дмитра Кравченка?
- Ми давно готували Діму в тренувальному процесі до того, що ось-ось треба буде вийти, і показати свій кращий футбол. Зараз як ніколи гостро стоїть питання про те, щоб вести хлопців, починаючи з юних літ в нашій дитячій школі. Як ви знаєте, з нами давно працює Богдан Мельник з U-19. А що стосується Кравченка, то він морально стійкий, добре працює з м'ячем. Напередодні у мене була індивідуальна бесіда з Дімою. Я подумав, чом би й не дати шанс хлопцеві саме в такому поєдинку. Тренерська рада мене підтримала. Думаю, ми не помилилися, а для самого Кравченка це повинно стати імпульсом до подальшого розвитку. Хочу зазначити, що ми стежимо абсолютно за всіма виконавцями, які виступають у молодіжних складах.

- На чому будете акцентувати увагу в тренувальному процесі під час паузи в чемпіонаті?
- Хлопці повинні, перш за все, відновити сили. У збірних, як ви знаєте, у нас зараз Кобахідзе і Хльобас. Приділимо увагу тактиці, фізично потрібно бути в тонусі, тому проводимо товариський матч з хорошим опонентом. Є трохи часу попрацювати над проблемними місцями. У деяких хлопців є індивідуальна робота.

- Знаємо точно, що Турсунов не відпочивав, тренуючись з «дублем», в той час, коли ви надали команді кілька вихідних. Це його особиста ініціатива чи ваше завдання?
- Я скажу так, що це обопільна ініціатива. Деяким футболістам була надана робота окремо. Запропонували потренуватися, набрати форму і Санжарові. До речі, свій обсяг індивідуальної роботи, незважаючи на вихідні, виконували всі футболісти. Після вихідних ми зустріли наших хлопців в гарному настрої. Приємно бачити, з яким бажанням вони відразу ж включилися в серйозну роботу.

- Напевно, успіх в 6-му турі - не просто перемога над київським «Динамо», але й над певними обставинами, які тяжіли над командою: належним чином не йде гра, кудись подівся фарт, багато критики з усіх боків. Так сприймаєте три очки в попередньому матчі?
- З одного боку, нам стратегічно важлива була перемога для того, аби набути впевненості. Ми регулярно заглядаємо в турнірну таблицю, і нам не все одно, на якій сходинці перебуваємо. З іншого боку, переграти «Динамо» на «Олімпійському», дорогого вартує. Значить, правильно була проведена підготовка до конкретного матчу, ми достукалися до хлопців. Після не зовсім вдалого старту, хоча ми поступилися всього в одній грі, від нас вимагалося більше, ми й самі прагнемо бути кращими. Є ряд об'єктивних причин, чому не все виходить. Було бажання укомплектованими провести тренувальні збори. У нас це, на жаль, не вийшло реалізувати. Потім почався чемпіонат, а ми стали заявляти футболістів, яким, природно, потрібен час на акліматизацію і розуміння того футболу, який ми прищеплюємо команді. Прикро дуже, що ми провалили домашній матч Ліги Європи з загребською «Локомотівою». Думаю, в цьому немає провини однієї людини, хоча я, як тренер, беру відповідальність за цю невдачу на себе, але ціла купа прогалин вилилася в цей негатив. Ми дуже хочемо своєю грою, намаганням повернути уболівальників на трибуни. Добре, що ми на сьогоднішній день, в такий непростий економічний час в країні, маємо колосальну підтримку з боку керівництва клубу - почесного президента Костянтина Жеваго, президента Романа Черняка. Розуміємо, що в боргу перед своїм 12-м гравцем, і я обіцяю, що докладемо максимуму зусиль для досягнення тих результатів, яких від нас чекають.

Источник ФК Ворскла
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый лидер после разгрома в Лондоне. Список бомбардиров АПЛ 2023/24
Футбол | 16 апреля 2024, 07:32 0
Новый лидер после разгрома в Лондоне. Список бомбардиров АПЛ 2023/24

Коул Палмер оформил покер за «Челси» в ворота «Эвертона» и обошел сразу 5 игроков

Диего СИМЕОНЕ: «Это будет прекрасная ночь Лиги чемпионов»
Футбол | 16 апреля 2024, 14:43 3
Диего СИМЕОНЕ: «Это будет прекрасная ночь Лиги чемпионов»

Главный тренер «Атлетико» Мадрид поделился ожиданиями от матча с «Боруссией» Дортмунд

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.