Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 октября 2015, 15:32
1222
0

Иван ШИЦ: «Что поделать, если в ФФУ некому думать?»

Генеральный директор «Говерлы» рассказал о положении дел в ужгородском клубе

| Обновлено 26 октября 2015, 15:32
1222
0
Иван ШИЦ: «Что поделать, если в ФФУ некому думать?»

— Який сенс про те говорити? Тим паче в Інтернеті одні вигадки. — різко відреагував Іван Тіборович, почувши про «викуп ФК німецькою компанією». — Мені це вже все набридло. Тут немає що обговорювати, тому відмовляюся від коментарів. Від-мо-вля-ю-ся!

— А який сенс розповсюджувати таку інформацію?
— Та спитайте того, хто пише! Мені звідки знати? Думаєте, європейські інвестори готові вкладати гроші в Україну? Особ­ливо сьогодні?! Зараз ми — найбідніша держава в Європі! Навіть молдовани нас обійшли. Маячня. Маячня божевільного.

— А зараз би вам допомога не завадила…
— Скажіть мені, а хто у світі відмовиться від допомоги? Ось днями читаю: «Манчестер Сіті» та «МЮ» шукають нових спонсорів, рекламодавців і так далі.

— А яка у вас зараз фінансова ситуація?
— Живемо, працюємо та тренуємося. Діточки грають у футбол. Та нормально живемо. Що поробиш? Таке становище в державі. Маємо те, що маємо.

— До речі, як «Говерла» заповнюватиме вимушену паузу?
— Поки основний склад розпустили, вони відпочивають. Збираємося під завершення тижня та починаємо планову підготовку до виїзного матчу з «Волинню». Водночас колективи U-19 та U-21 займаються за звичним режимом, який обрали наставники. Завтра старші (розмовляли в середу, — Є.Д.) грають перенесений матч у чемпіонаті. До слова, перенесли тур через політику. Дивно, що ФІФА не звертає увагу на це. Відтак дублери зіграють із однолітками з «Олександрії» у четвер. Хоча подавали відповідного листа від МВС до ФФУ, що ми можемо в суботу забезпечити правопорядок матчу, згідно з чинним регламентом. Тобто хотіли зіграти без переносів напередодні виборів. Натомість тур перенесли на грудень, коли доведеться вдягати рукавиці та шапки. Та немає кому в Федерації думати, що вдієш?

— До речі, днями була інформація, що «Металісту» буцімто хтось передав півмільйона гривень із харківських депутатів, які зараз балотуються. На «Говерлі» ніхто не хотів попіаритися?
— У нас на Закарпатті по-іншому піаряться. Приміром, кидають у калюжі асфальт. Але нічого страшного, виживемо якось і без піару. Та якщо хтось захоче, то ми залюбки візьмемо гроші як спонсорську допомогу. Та, навіть попри чинне законодавство, напишемо в усіх газетах, що така то людина нас підтримує. Наостанок іще здоров’я й Божої благодаті побажаємо, а потім піду в церкву та свічку поставлю за нього.

— Думаю, через санкції та штрафи ту всю суму заберуть у вас.
— А ви думаєте, в нас з’явилися гроші через вибори? Подивимося, що буде наступного року в клубах другої ліги, котрі виросли, немов гриби. Не хочу їх називати, бо це буде некоректно. Ви самі краще знаєте, які ФК пішли на піарі до виборів.

— А коли сподіватися на покращення? Після виборів?
— Покращення у спорті та навіть у духовному житті людей відбудеться тоді, коли депутати не будуть піаритися. Коли на сході не будуть стріляти, заробляючи на цьому статки, коли вулицями менше бігатиме людей із автоматами. Коли спокійно будемо ходити, як у Ісландії, де мешкають найбагатші люди (а в них, між іншим, усього три поліцейських на Рейк’явік!). Тоді й буде порядок. А зараз один піар…

— Зараз погіршилася погода, правда, не знаю, як в Ужгороді.
— Та в нас теж похолодало…

— Де тренуєтеся за таких умов?
— У нас на території стадіону є два чудових тренувальних поля, а в місті — два штучних. Окрім того, молодіжці дозволили виступати в Мукачевому, де пройшла фінальна стадія чемпіонату ветеранів. Сьогодні не тепло, але поля витримують. Щоправда, не знаю, що буде в грудні?

— Чому ніхто не говорить про клубну Академію, котру відкрили у столиці?
— Та я теж про неї дізнався лише з Інтернету. Розмови з вищим керівництвом щодо цього не було. Принаймні юридично Академія не оформлена на клуб. Може, це проект наших керівників… Утім, не хочу й не буду коментувати, бо я «не при справах».

— Ужгородський ФК заявляв, що готує документи, щоби подати апеляцію на рішення ФІФА щодо заборони заявляти футболістів.
— Зараз наші юристи працюють над цим питанням.

— А ще не минув термін подачі апеляції?
— Іще ні, маємо для цього 21 день. Отож усе встигаємо.

Євген ДЕМЯН

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.