Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 09 июня 2015, 10:27
2678
0

Сборная Украины U-20 готовится к битве с Сенегалом

Подопечные Александра Петракова настраиваются на 1/8 финала чемпионата мира

| Обновлено 09 июня 2015, 10:27
2678
0
Сборная Украины U-20 готовится к битве с Сенегалом
ffu.org.ua

Збірна України продовжує підготовку до матчу 1/8 фіналу чемпіонату світу, що триває в Новій Зеландії. Якщо у неділю та понеділок футболісти приділяли увагу практиці, то у вівторок на них чекало теоретичне заняття. Тренери підготували детальний розбір гри наступного суперника – команди Сенегала.

Третій тиждень перебування на тому боці планети закривав ясний, сонячний та безвітряний день – досить дивне явище для тутешнього, зазвичай холодного та дощового червня. Скориставшись неочікуваним подарунком, українська делегація відвідала пляж Піха, котрий місцеві мешканці ще називають Чорною перлиною Окленда. Називають через рідкісний чорний колір, який колись придало піску в цій оазі виверження вулкану Таупо. Сподіваємося, величезні хвилі Тихого океану, його безкрайній простір та фантастичні пейзажі, що відкриваються з прибережних скель, надихнуть наших тренерів та футболістів на нові подвиги. Адже попереду на них чекає нелегкий іспит.

У вівторок після сніданку команду знайомили з принципами та особливостями гри нашого опонента. Ми ж іще напередодні обговорили плюси й мінуси африканської збірної з Віталієм Левченком – одним із асистентів Олександра Петракова.

«До козирів сенегальців варто віднести їхню атаку, її непередбачуваність. Гравці там достатньо сильні, технічні, намагаються діяти різноманітно, і прорахувати їхній наступний хід досить важко.

Щодо недоліків, то чи не найбільшим із них є відсутність на полі справжньої дисципліни. І в першу чергу це стосується лінії захисту. Оборонці, й голкіпер зокрема, іноді дозволяють собі такі вольності, як дриблінг в безпосередній близькості до власних воріт, ризиковані передачі в боротьбу. Про це варто пам’ятати й цим необхідно користуватися.

Якщо у перших двох матчах групового раунду – проти Португалії та Колумбії – команда Сенегалу намагалася пресингувати, тиснути на суперників, то у третій зустрічі з Катаром відверто розслабилася – ані високих швидкостей, ані колективного відбору. Футболісти, схоже, не сумнівалися у своїй перемозі, тому діяли на класі, зайнявши вичікувальну позицію й чатуючи на помилку опонентів.

У Сенегалу імпровізація превалює над організацією, й це, на мою думку, відрізняє його від решти збірних, яким ми вже протистояли в Новій Зеландії. Вочевидь, це пов’язано з тренерською школою. Команди господарів і М’янми, наприклад, готують європейські наставники, тоді як з Сенегалом працює місцевий фахівець – Джозеф Кото. Водночас, серед його підопічних є справжні лідери, які ведуть за собою партнерів, і від яких залежить ігровий малюнок. Ефективна протидія цим виконавцям – окрема тема.

Як би там не було, в жодному разі не можна недооцінювати африканців. Вони посіли третє місце в групі С, але поступилися міцній Колумбії лише за кількістю забитих м’ячів. В нашому колективі шапкозакидацьких настроїв немає. Зате впевненість у власних силах, якої так не вистачало в стартовому турі, у хлопців нарешті з’явилася».

Опорний півзахисник збірної України Ігор Харатін у свою чергу запевнив, що високий ранг турніру, і зокрема плей-офф, унеможливлюють зверхнє ставлення до опонентів: «Ще до того, як з’ясувалося, що в 1/8 фіналу на нас чекатиме Сенегал, було зрозуміло: легкою прогулянки не буде в будь-якому випадку. Я бачив фрагменти гри африканської команди – більшість атак вона проводить через центральну зону. Що ж, працюватимемо, зустрічатимемо (посміхається)… Тішить, що ми вже освоїлися на чемпіонаті світу, впоралися з хвилюванням, яке заважало спочатку, і все це відображається на грі команди. Покращилася взаємодія між футболістами, покращилася реалізація, та й у захисті ми, як і раніше, діємо досить надійно. Мої передчуття? В цілому, непогані».

Вівторкову програму підсумувало вечірнє тренування, на якому підопічні Петракова відшліфовували окремі ігрові елементи. У розкладу середи значиться нетривала ранкова розминка, а вже після заходу сонця команду очікує гра. Наразі – найважливіша на чемпіонаті світу.

Нагадаємо, що матч Україна – Сенегал відбудеться на «Норд Харбор Стедіум» у Окленді. Початок – о 10.30 за Києвом.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.