Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 28 марта 2015, 21:28
2989
1

Кардинал-Ровно нокаутирует Титан-Зарю

«Покер» Михаила Волянюка в первом тайме предопределил результат матча

| Обновлено 28 марта 2015, 21:28
2989
1
Кардинал-Ровно нокаутирует Титан-Зарю
Фото Романа Цупрука

У заключному турі рівнянам, щоб залишити за собою четверту сходинку, потрібна була лише перемога, тоді як для гостей результат особливого значення не мав.

Перші п’ять хвилин пройшли за рівної боротьби, гості частіше наносили удари по воротам Гурка, а господарі більше володіли м’ячем. Але якщо відверто, то серйозних загроз біля воріт не виникало. Поступово господарі освоїлися, і, заволодівши ініціативою, все частіше почали дошкуляти Валерію Чичикало, тоді як «титанівці» лише зрідка відповідали контратаками. І ось на 8-й хвилині Сергій Піддубний на своїй половині відібрав м’яч у гравця гостей, пройшов до центральної лінії, і, побачивши у гордій самоті біля воріт «Титан-Зорі» Волянюка, віддав йому передачу. Михайло повівся досить спокійно і розважливо, отримавши м’яча, розвернувся на півоберта і зряче пробив у лівий кут над ногою воротаря, який розтягнувся у шпагаті – 1:0.

Повівши у рахунку, рівняни ніби скинули з плечей тягар і заграли з великим піднесенням. Спочатку Басич міг відзначитися, але Валерій Чичикало, вийшовши за межі воротарського майданчика, першим встиг до м’яча, не дозволивши Олександру реалізувати вихід віч-на-віч. За кілька хвилин Ситник відібрав м’яч у гравця суперника на половині «Титан-Зорі» і приклався до м’яча з усієї сили, проте влучив у праву стійку, а коли м’яч від стійки повернувся до Дмитра, його повторний постріл прийшовся повз ліву стійку. Гол назрівав, і на 12-й хвилині Танський на своїй половині майданчика віддав поперек майданчика наліво на Сергія Піддубного, граючий тренер знову побачив Волянюка поблизу воротарської суперника – дальня передача на Михайла, той, знаходячись спиною до воріт, прийняв м’яч на груди, розвернувся і другим дотиком точно пробив у правий нижній кут – 2:0. Валерій Чичикало намагався в шпагаті дотягнутися до м’яча, але не зміг.

За кілька хвилин Сондак отримав м’яч на лівому фланзі і в один дотик відправив його в центр на Ситника, Дмитро, опинившись один проти воротаря «Титан-Зорі», хотів зупинити м’яч, щоб повторним ударом пробити, але м’яч від його ноги відскочив прямо в руки Чичикало. Згодом Волянюк потужно пробив з розвороту, але на цей раз повз праву стійку. Але вже за хвилину, Сергій Піддубний подав кутовий на Ланко, Євген в центр на Волянюка, той зіграв у стіночку з граючим тренером і, отримавши м’яч назад, зірвав павутину з правої дев’ятки – 3:0.

Проте, не пройшло і хвилини, як Михайло Волянюк провів покер. Танський підхопив м’яч на своїй половині майданчика, і в супроводі Волянюка зліва і Піддубного справа викотилися проти одного захисника. Пройшовши до середини майданчика суперника, капітан рівнян кинув м’яч направо на Піддубного, і той в четверте у грі зробив гольову передачу на Михайла. Валерій Чичикало намагався відбити м’яч у підкаті, але Волянюк пробив над ним по центру під поперечину – 4:0.

До закінчення першого тайму Ситник, пробиваючи по воротам, влучив у захисника. А згодом Кашуба, отримавши м’яч на своїй половині, пройшов лівим флангом і пробив – Чичикало в шпагаті відбив м’яч перед собою, а набігаючий Володимир Сондак намагався добити м’яч у ворота, але голкіперу гостей, якимись неймовірними діями вдалося відбити м’яч у падінні. Проте атака на цьому не завершилася. Сондак зупинив м’яч перед самою лінією і відкинув під удар Ситнику, який пробив у голкіпера. До перерви обом командам змінити рахунок так і не вдалося.

Після відпочинку склалося враження, що команди і не уходили в роздягальню. Рівняни продовжували тиск на ворота «Титан-Зорі», місце в яких у другому таймі зайняв Володимир Удовиченко. Першим перевірив майстерність голкіпера Кашуба, який не зміг переграти Володимира, опинившись прямо перед воротарем. Згодом неймовірний рейд зі своєї половини, в супроводі гравця суперника, здійснив правим флангом Сергій Піддубний, але, викотившись на доволі габаритного голкіпера, не зміг переграти його. Але не пройшло і хвилини, як граючий тренер розмочив Удовиченка. Ланко подав кутовий на правому фланзі, Танський в один дотик переправив м’яч на дальню ліву стійку, куди на всіх парах мчав Сергій Піддубний. Слободнюк до м’яча не дотягнувся, пропустивши його між ногами, а ось досвідченому гравцю рівнян нічого не залишалося, як відправити м’яч у сітку порожніх воріт. Удовиченко лише встиг провести м’яч очима – 5:0.

А ще за дві хвилини Сондака партнери вивели на побачення з воротарем, і Удовиченко, рятуючи ситуацію, зіграв в падінні руками, відбивши м’яч, правда, сталося це уже за межами воротарського майданчика. У підсумку штрафний в кількох сантиметрах від лінії воротарського майданчика, і червона картка голкіперу за фол останньої надії. Після невеличкої паузи місце у воротах «Титан-Зорі» знову зайняв Валерій Чичикало, а штрафний взявся пробивати Волянюк. Удар Михайла по центру припав у воротаря, м’яч відскочив до Ланка, але і він влучив у голкіпера. А вже за хвилину рівняни таки реалізували більшість. Сергій Піддубний з центру віддав наліво на Волянюка. Михайло прокинув у воротарську, де Євген Ланко, знаходячись спиною до воріт, катнув м’яч ступнею між розгубленими захисниками у порожні ворота – 6:0.

І лише після цього господарі, вважаючи, що гру зроблено, заспокоїлися, і ініціативою заволоділи гості. Владислав Ященко прорвався правим флангом і потужно вистрілив, перевіривши на міцність дальню ліву стійку. Дмитро Ментянник пробив спочатку повз праву стійку, а згодом вище воріт. Удар Дениса Слободнюка – Гурко відбив у шпагаті. На 35-й хвилині чудову нагоду забити сьомий гол мав капітан рівнян, але удар Танського метрів з 9-ти прямісінько у праву дев’ятку, продемонструвавши неймовірну реакцію, відбив у майданчик Чичикало.

Після цього Микола Чорний вийшов в ролі п’ятого польового гравця, і до закінчення матчу, за нагоди, міняв на майданчику свого голкіпера. Після довгого розіграшу Мілінький майже з лінії воротарського майданчика пробив, але Іван Гурко руками відбив м’яч. За хвилину Кулик справа – над поперечиною. «Кардиналівці» відповідають пострілом Михайла Волянюка справа – м’яч влучив у сітку, але ззовні. Анатолій Мілінький пробиває зліва – Гурко на місці. Сергій Піддубний пробиває по воротам справа – м’яч від Мілінького уходить на кутовий.

А вже за кілька секунд Волянюк втратив відмінну нагоду забити п’ятий у грі м’яч. Гурко з правого кута воротарського майданчика хотів віддати м’яч по діагоналі на Михайла, але влучив по центру. Мілінький захищаючи ворота, намагався відбити м’яч, але випадково скинув його прямо під удар Волянюку. Михайло, мабуть, не очікуючи такого подарунку, пробив у кількох сантиметрах від ближньої лівої стійки порожніх воріт.

І все ж таки гостям вдалося розмочити рахунок. У черговій атаці з п’ятим польовим гравцем гості отримали право на аут. Передача з аута Слободнюка на протилежний лівий фланг на Чорного, і Микола точно пробив повз Волянюка і розтягнувшогося у шпагаті Гурка прямісінько у нижній дальній правий кут – 6:1. Сталося це якраз за секунду до фінального свитка. За заключну секунду, зрозуміло, що нічого суттєвого не трапилося.

Здобувши перемогу з рахунком 6:1 МФК «Кардинал-Рівне» завершив регулярний чемпіонат на четвертій сходинці, і тепер 9 квітня зіграє у Львові з «Енергією» в першому матчі серії плей-офф. А «Титан-Зоря» цього ж дня прийматиме у себе на майданчику «Спортлідер+».

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Кардинал-Ровно» (Ровно) – «Титан-Заря» (Покровское) – 6:1 (4:0)

«Кардинал-Ровно»: Иван Гурко - Виталий Танский, Сергей Поддубный, Евгений Ланко, Михаил Волянюк - Виталий Кашуба, Владимир Кручок, Александр Басич, Дмитрий Сытник - Артем Фаренюк, Владимир Сондак, Владислав Гарбарук
«Титан-Заря»: Валерий Чичикало (Владимир Удовиченко, '21) - Максим Линник, Николай Черный, Виталий Белоус, Анатолий Милинький - Дмитрий Шеховцов, Эдуард КуликАртем Кокотяк, Денис Слободнюк - Анатолий Мудрак, Владислав Ященко, Дмитрий Ментянник

Арбитры: Ярослав Вовчок (Ивано-Франковск), Александр Сидорук (Винница)

Михаил Волянюк (8, 12, 17, 18), Сергей Поддубный (28), Евгений Ланко (31) - Николай Черный (40)

Виталий Кашуба (34)

  Владимир Удовиченко (30 - фол последней надежды)

Удары (в створ): 31 (21) – 25 (15).

КАРДИНАЛ-РОВНО – ТИТАН-ЗАРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.