Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 28 декабря 2014, 09:15
2796
0

И снова 7:2:Кардинал во второй раз в сезоне разгромил Приват

Команда Сергея Поддубного на победной ноте завершила 2014 год

| Обновлено 28 декабря 2014, 09:15
2796
0
И снова 7:2:Кардинал во второй раз в сезоне разгромил Приват
Фото Романа Цупрука

Досить несподівано розпочався матч. Господарі, як і личить, з перших хвилин розпочали штурм воріт суперника, але кілька небезпечних ударів так і не увінчались успіхом. І ось під час чергової атаки «приватівці» перехоплюють м’яч, передача на хід Клушину, Антон отримує м’яч по центру майданчика, зміщується на лівий фланг і за три метри до штрафного майданчика б’є по воротам. Дєнюжкін, вийшовши з воріт, намагається зашкодити м’ячу потрапити у ворота, але м’яч справа від нього оминає його. Танський докладає максимум зусиль, щоб перервати політ м’яча у сітку, але його потуги теж виявляються марними. Пройшло майже півтори хвилини гри, і криворіжці вже попереду – 1:0. Такого перебігу подій мабуть не очікував ніхто із присутніх у залі.

Проте не довго музика грала, хоча наступного голу довелося чекати більше п’яти хвилин. Забивши гол, гості посміливішали, а господарі довгий час не могли прийти до тями, але на 8-й хвилині все стало на свої місця. Володимир Сондак з аута відпасував на Михайла Волянюка, а той знайшов біля дальньої лівої стійки Артема Фаренюка – 1:1. Не встигла секундна стрілка зробити оберт, як рівняни вийшли вперед. Сондак з кутового віддав м’яч на Басича, той скинув м’яч під удар Волянюку, і Михайло потужним ударом пробив під праву стійку – 2:1. А не пройшло і двох хвилин, як Сергій Піддубний збільшив перевагу команди. Ланко подав кутовий на Піддубного, той зіграв у стіночку з Танським і, змістившись правіше і ближче до воріт, точно пробив у ближній правий кут – 3:1.

Миттєва реакція Олександра Юзика – хвилинна перерва. Правда, після цього гра перейшла в спокійне русло. Господарі, вийшовши вперед, чекали чергової вірної нагоди і подовгу розігрували м’яч на половині суперника, майже не випускаючи його за центральну лінію. А гості не надто поспішали ризикувати, адже зрозуміли, що з «кардиналівцями» жартувати справа марна, тому розраховували лише на швидкі контратаки. Дещо пожвавішала гра наприкінці тайму, але це ні до чого не призвело, і рівняни, догравши тайм на класі, пішли на перерву за рахунку – 3:1.

Другий тайм розпочався з атак «кардиналівців», але перший удар в ствір воріт провів Роман Бакум, проте Віталій Дєнюжкін без проблем парирував його. А вже після розіграшу кутового, потужно пробив Ігор Горло – повз праву стійку. У відповідь Володимир Сондак впритул розстріляв Миколу Дурбана. А згодом після чергового порушення Танський зі штрафного пробив у воротарську, і Маринюк п’ятою намагався підправити м’яч у ворота, але захисники вибили м’яч майже з лінії воріт. Повз стійку воріт пробив зліва Сергій Піддубний, як кажуть у таких випадках, гол назрівав. Але, як завжди, стався він досить несподівано. Розіграш аута на правому фланзі, Сондак на Волянюка, Михайло повертає м’яч Володимиру, і відбігає назад, а отримавши м’яч, потужно б’є з-під гравця у дальній лівий кут – 4:1.

Після пропущеного четвертого голу гості активізувалися і на кілька хвилин притисли рівнян до власних воріт. Але спокійно витримавши спалах активності зі сторони суперника, господарі підловили криворіжців на контратаці. Сергій Піддубний викотився на побачення з Миколою Дурбаном, але пробити останнього не зміг. Проте м’яч відскочив до набігаючого Мар’яна Маринюка, який холоднокровно відправив його у сітку порожніх воріт – 5:1. Після зіткнення з рівненським граючим тренером, Микола Дурбан поступився місцем у воротах своєму колезі Роману Юдіну.

І знову гра перейшла в спокійне русло. Рівняни більше атакували, але до серйозних загроз довгий час справа не доходила. І ось в середині тайму в одній із атак Володимиру Кручку захисники завадили пробити, м’яч відскочив направо до Віталія Танського, і капітан команди холоднокровно пробив по воротам – 6:1. І знову ж не пройшло і хвилини, як «кардиналівці» забили 7-й гол. Басич перехопив м’яч у центральному колі, вийшов проти двох захисників, але тим вдалося вибити в нього м’яч з-під ніг. І тут, наче виринувши з-під землі, на допомогу партнеру нагодився Мар’ян Маринюк. Підхопив м’яч, віддав передачу правіше на Басича. Олександр переграв голкіпера, зробив паузу і пробив у дальній лівий кут між захисниками, один з яких зайняв місце голкіпера, а другий намагався дотягнутися до м’яча. Натомість, Мар’ян, підставивши ногу, підправив м’яч у сітку – 7:1.

Після сьомого забитого «Кардиналом» голу Віталій Дєнюжкін поступився місцем у воротах Гурку, і кінцівку матчу догравав вже Іван. Маючи солідну перевагу, господарі заспокоїлися і ініціатива перейшла до криворіжців. Спочатку настирливий Роман Бакум не зміг пробити Гурка. А згодом круговерть поблизу воріт Гурка завершилася взяттям воріт. Євген Баклан не наважився пробити по воротам, а, розвернувшись спиною до воріт, відкинув м’яч трохи назад і лівіше на набігаючого Дениса Божка, і той, не роздумуючи, добряче приклався до м’яча, відправивши його точнісінько у дальню праву дев’ятку. Навряд чи в пропущеному м’ячі слід звинувачувати Івана, адже удар вийшов справді чудовий за виконанням і напрочуд точний – 7:2.

До закінчення гри ще було достатньо часу, але напевно гравці думками вже святкували Новий рік, і до завершення тайму рахунок так і не змінився. Запам’ятався хіба що момент за хвилину до фінальної сирени, коли після удару автора першого голу Антона Клушина м’яч з лінії воріт вибив Михайло Волянюк, підстрахувавши таким чином свого голкіпера. Отже перший благодійний матч, завершальний матч 12-го туру та остання офіційна гра в 2014 році, вдруге поспіль закінчився перемогою МФК «Кардинал-Рівне» з рахунком – 7:2, до речі перша гра між цими командами у Кривому Розі мала такий же результат.

Розповідь була б не повною, якби не згадати про благодійність. Отже, від продажу квитків, благодійних внесків і благодійного аукціону організаторам вдалося зібрати 5482 гривні. Під час проведеного аукціону в перерві було реалізовано три лоти – фірмовий шарф МФК «Кардинал-Рівне», футболку Сергія Піддубного під номером 10 і футзальний м’яч з автографами всіх футболістів команди. Ведучому аукціону Сергію Татаренку не одразу вдалося зацікавити аудиторію, але з кожним новим лотом сума все збільшувалася. Причому стартова ціна всіх лотів була занадто низькою і навіть меншою від вартості самих товарів і складала лише 50 гривень. З такою стартовою ціною шарф пішов з молотка за 150 гривень і не викликав довгих торгів. За футболку граючого тренера вже точилися довші суперечки, і в підсумку остання ціна її склала – 350 гривень. А вже коли був виставлений м’яч, то тут вболівальники розійшлися не на жарт, як кажуть ввійшли у смак, і ведучий раз по раз рахуючи до двох, довгий час так і не міг промовити – ось господар м’яча. У підсумку торги все ж таки зупинилися після нагадування про те, що перерва закінчується, володарем м’яча став вболівальник, який виклав за нього 610 гривень. Як бачимо, і ця сума не надто висока, але після гри вдалося почути від вболівальників, що вони були не готові до таких суттєвих капіталовкладень, хоча дуже дивно, адже майже в усіх місцевих газетах, а також на місцевих каналах телебачення повідомлялось про можливість проведення благодійного аукціону, вочевидь наші вболівальники не звикли, що на аукціонах 100 гривень це не гроші.

Проте, як би там не було і скільки б грошей не зібрали, головне те, що дана подія зробила свою справу, і поранені бійці із зони АТО, які на даний час лікуються в Рівненському госпіталі, отримають допомогу. А благодійна гра, проведена командами, надовго залишиться в пам’яті, як її учасників, так і вболівальників. Особливу виховну користь вона мала для наймолодших любителів м’яча, які по-справжньому перейнялися потрібною справою, і немалою мірою зробили свій внесок у благодійність, випрошуючи гривні у своїх батьків, щоб вкинути їх в ящик для збору благодійних коштів…

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Кардинал-Ровно» (Ровно) – «Приват» (Кривой Рог) – 7:2 (3:1)

«Кардинал-Ровно»: Виталий Денюжкин (Иван Гурко, 30) - Александр Басич, Артем Фаренюк, Виталий Кашуба, Виталий Танский, Владимир Кручок, Владимир Сондак, Дмитрий Сытник, Евгений Ланко, Марьян Маринюк, Михаил Волянюк, Сергей Поддубный
«Приват»: Николай Дурбан (Роман Юдин, 25) - Александр Мазенко, Антон Клушин, Денис Божко, Дмитрий Делятинский, Евгений Баклан, Игорь Горло, Никита Сторожук, Николай Грабюк, Роман Бакум, Сергей Путин

Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Леонид Жиронкин (Луганск)

Артем Фаренюк, 8, Михаил Волянюк, 8, 25, Сергей Поддубный, 10, Марьян Маринюк, 27, 31, Виталий Танский, 30 - Антон Клушин, 2, Денис Божко, 34.
Роман Бакум, 22.

Удары (в створ): 28 (13) – 17 (9).

КАРДИНАЛ-РОВНО – ПРИВАТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ


Sport.ua

Видеообзор сайта www.cardinal-rivne.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 4
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем
Футбол | 25 апреля 2024, 20:28 157
Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем

Оба поединка с одесситами «горняки» сыграют в Киеве

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.