Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 ноября 2014, 09:02
2860
7

Дьемерси МБОКАНИ: «Готов к работе в общей группе»

Нападающий киевского «Динамо» рассказал о своем возвращении в строй

| Обновлено 14 ноября 2014, 09:02
2860
7
Дьемерси МБОКАНИ: «Готов к работе в общей группе»

Близько двох тижнів тому нападник «Динамо» Дьемерсі Мбокані повернувся до Києва. Після травми коліна і перенесеної операції він проходив курс реабілітації у Франції та Бельгії.

А завершальний етап відновлення конголезець проходить в Україні. Напередодні свого повернення до загальної групи Мбокані розповів кореспонденту офіційного клубного сайту про самопочуття і про те, коли його можна очікувати на полі:

- Дякую, я відчуваю себе відмінно, оскільки останні два тижні працював з тренером з фізпідготовки Віталієм Кулибою, і зараз перебуваю в хорошій формі.

- Скільки часу зайняла ваша реабілітація у Франції, і як саме вона проходила?
- Я займався багато чим: і фізичною роботою, і спеціальними вправами, провів там близько місяця під наглядом дуже хороших і кваліфікованих фахівців. Власне кажучи, саме тому я і вибрав це місце для проходження реабілітації.

- Як оцінили ваш стан клубні лікарі після вашого повернення до Києва?
- Начебто, все добре для мене складається, і за прогнозами докторів вже в найближчу суботу я приступлю до занять в загальній групі, чому я дуже радий, оскільки був відсутній довгий час.

- Це заключний етап реабілітації? Вам вже не потрібно буде літати до Бельгії або до Франції за консультаціями чи лікуванням?
- Так, період відновлення майже закінчений, основна його частина пройшла в Бельгії і у Франції, а тепер після роботи з Віталіком я готовий приступати до роботи в загальній групі, щоб найближчим часом вже починати грати.

- Чим саме ви займалися в Києві? З якими ще обмеженнями працювали?
- Обмеження визначає лікар, але останні два тижні я фактично працював без них. Робив усі вправи, працював з м'ячем. Не відчуваю ніякого дискомфорту, ні болю, тому розраховую працювати в повноцінному режимі. Але якщо, раптом, щось відчую, обов'язково скажу про це лікарям, та поки все добре.

- Як гадаєте, скільки часу вам знадобиться тренуватися в загальній групі, щоб вийти на поле чи хоча б потрапити до заявки?
- Чесно кажучи, я готовий вийти на поле хоч зараз. Коли я повернувся до Києва, поговорив з головним тренером Сергієм Ребровим, тренерський штаб склав для мене індивідуальну програму, яку я успішно виконав. Можливо, уже в наступному матчі зможу вийти на поле. Принаймні, на даний момент відчуваю себе повністю готовим.

- Про що ще говорили з Ребровим? Тренер вас підтримав, підбадьорив?
- Як я вже сказав, коли ми бачилися, він склав для мене програму. Зараз, коли у всіх перерва, пов'язана з матчами збірних або просто вихідні у тих, кого не викликали, я проводив майже кожен день по два тренування, щоб коли всі повернулися, вже займатися в загальній групі і готуватися до найближчого матчу.

- Чи скучили за футболом за той час, що вам довелося пропустити?
- Так, звісно. Певний час реабілітації я провів в Бельгії, займаючись, в основному, з м'ячем. Вже тоді я хотів грати, а зараз - тим більше. Весь час, поки я тренувався з молодіжною командою, думав про те, як мені хочеться якомога швидше знову заграти.

- Прикро, що до зимової перерви встигнете провести лише кілька матчів? Ви тільки повернулися, а перша частина сезону вже закінчується...
- Звичайно, шкода, але, на жаль, від мене тут мало що залежить, це була травма, такий футбол.

- За час вашої відсутності в команді з'явився новачок - Теодорчик, чи встигли вже з ним познайомитися?
- На жаль, особисто познайомитися ще не вдалося, оскільки я працював окремо, просто бачив його кілька разів на тренуваннях першої команди. Але я знаю, що це хороший гравець, відмінний нападник.

- Враховуючи результативність Кравця, конкуренція в атаці збільшилася?
- Не мені про це судити. Зараз багато хто добре грає і забиває голи. У будь-якому випадку, рішення за головним тренером. Мені залишається тільки ретельно працювати.

- Під час своєї відсутності, чи стежили за виступами «Динамо»? Як оцінюєте перше місце команди в чемпіонаті України і Ліги Європи?
- Звичайно, стежив. Я гордий цими досягненнями, клуб їх заслуговує. Ще на самому початку сезону було видно, що Ребров націлений на досягнення високих результатів, завоювання титулів. І я вважаю, він проводить якісну і правильну роботу.

- Травми футболістів - це завжди непростий період. Хто вас найбільше підтримував в цей час?
- Так, дійсно, травми, особливо ті, що вимагають тривалого відновлення, це непростий час. Спочатку я був трохи збентежений і засмучений, але мене підтримувала сім'я, друзі, одноклубники - це додало мені ще більше впевненості у власних силах і дало мотивацію працювати і відновлюватися. Коли я був в Сан-Рафаелі, зі мною туди вирушила моя сім'я, також приїжджали провідувати мої друзі, періодично дзвонили партнери по команді, підтримували і цікавилися моїм здоров'ям. Тож все добре. Зараз моя сім'я зі мною в Києві.

ФК Динамо Киев

Источник ФК Динамо Киев
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
rigger72
Класс !!!! Даже Мбокани Украинский выучил!! Читали как шпарит!!!!(((((((
Bandera.Lviv
спочатку необхідно буде ДОВЕСТИ на тренуваннях, чи вартий грати в ОСНОВІ!
oskarshamn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Sirrko
Этого человека в его оптимальной форме, ну очень не хватает ДК. Надеюсь не будет играть спустя рукава.
norma_zap
Давай трудись, конкуренция недетская!