Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
804
0

ПРИХОДЬКО: «Своей игрой не отвечаем созданным условиям»

Наставник «Горняка» - о последних результатах команды

ПРИХОДЬКО: «Своей игрой не отвечаем созданным условиям»
Головний тренер «Гірника» — про відкриття бази, невтішні результати та західноукраїнський вояж.
 
— Геннадію Миколайовичу, почнемо з приємного: «Гірник» недавно відкрив базу. Наскільки це важливо для вас?
— Приємно, що отримали базу, де є два поля. Це величезний плюс для команди. На базі підвищуватимуть свою майстерність гравці головного колективу і вихованці нашої школи. Працюватимемо над тим, аби молоді виконавці попов­нювали лави старшої команди.
 
— На такому тлі складно переходити до результатів…
— Справді, результати поки нев­тішні для нас. На даний момент рівень нашої інфраструктури вищий за спортивну складову, те, що ми демонструємо на футбольному полі. Неодноразово спілкуємося на цю тему із футболістами, розуміємо, що нам є до чого прагнути. Наш президент пан Караманиц створює хороші умови, яким ми своєю грою не відповідаємо. У свою чергу, не маємо права опускатися нижче тієї планки, на яку вийшла наша інфраструктура. Відтак намагатимемося найближчим часом виправити турнірне становище.
 
— Чи визначили головні причини таких виступів?
— Факторів чимало, проте не хотів би на цю тему поширюватися. Нам потрібно всередині колективу із цим розібратися. Визнаю, що присутнє певне моє недопрацювання. Перша ліга для мене — новий виклик. Переконаний, що вийдемо з цього становища, нікуди не дінемося.
 
— Практично всі наставники в лізі заявляють, що сходження криворіжців — питання часу.
— Сподіваємося, що так і буде. Підвищилися в класі не для того, щоби побути й чкурнути звідси — хочемо міцно закріпитись у чемпіонаті. Найперше, потрібно покращити малюнок нашої гри. Нам потрібен час, аби виправити всі нюанси тактичного, функціонального та психологічного плану. Зазначу, що нам тяжко даються домашні поєдинки. На виїздах значно розкутіше почуваємося.
 
— Яка ситуація з комплектацією? Упродовж сезону команду залишили троє новачків, також у заявці з’явилося кілька нових облич.
— Селекція — безкінечний процес. Отож комплектація залишається відкритим питанням: стежимо за гравцями, проглядаємо власні ресурси. Щодо міграції: люди, котрі нас залишили, за деякими критеріями не відповідали нашому рівню. Думаю, тим, хто залишився, також варто замислитися, чи вони продовжать виступи в «Гірнику», адже отриманий результат нас не влаштовує.
 
— Саме тому не завжди «тягне» ходити на післяматчеві прес-конференції?
— Розумієте, мені хочеться після гри спілкуватися з вашими колегами, однак бувають моменти, коли стримуєшся, щоби не сказати зайвого. На прес-конференції потрібно бути зосередженим, а в мене інколи емоції б’ють через край.
 
— Які сподівання напередодні західноукраїнського вояжу: гостюватимете в «Буковини» й «Тернополя»?
— На порядку денному — виїзд у Чернівці, тож підготовка до цієї гри якраз у розпалі. Попри їхнє місце в табелі клубів, команда в них достойна. Відтак серйозно готуємося до складного протистояння. Одразу поїхати в Тернопіль? Усе залежатиме від фінансів, отож запитання — до керівництва.
 
— Чи думали вже, на чому взимку потрібно зробити акцент?
— Після першого кола потрібно все зважити, проаналізувати. Далі — займатися роботою над допущеними помилками та відштовхуватися від того, що в нас виходило найкраще. Загалом, точно не стоятимемо на місці, працюватимемо над своїм розвитком. Також важливо напередодні поновлення змагань поліпшити багато компонентів: тактику, техніку, функціональну складову та, найголовніше, психологічний стан підопічних.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Стало известно, когда начнется следующий сезон УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 11:55 6
Стало известно, когда начнется следующий сезон УПЛ

Игорь Бурбас утверждает, что базовой датой старта УПЛ 2024/25 является 3 августа 2024 года

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.