Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 29 октября 2014, 16:30
1339
0

Марат ДАУДОВ: «В Армении высокий уровень футбола»

Воспитанник луганского футбола рассказал о выступлениях за «Гандзасар»

| Обновлено 29 октября 2014, 16:30
1339
0
Марат ДАУДОВ: «В Армении высокий уровень футбола»

Вихованець луганського футболу Марат Даудов багато років виступав в командах української Першої ліги. Вочевидь, пробитися в основу одного з клубів УПЛ було складно, тож гравець вирішив прийняти запрошення головного тренера вірменськиого «Гандзасара» Сергія Пучкова, спробувавши свої сили в іншому чемпіонаті.

- Марате, якщо подивитись на твої виступи в Чемпіонаті України, у тебе складалося ніби все непогано. А потім такий поворот в твоїй кар'єрі і перехід у вірменський клуб. Як відбувся твій перехід в «Гандзасар»?
- В команду перейшов за запрошенням Сергія Валентиновича Пучкова, за що я йому дуже вдячний, оскільки давно хотів попрацювати під його керівництвом. Коли тебе запрошує головний тренер, у тебе ще більше мотивації і бажання допомогти команді. З тренувальним процесом і вимогами Валентиновича я вже був знайомий по запорізькому «Металургу», з яким у мене не вийшло підписати контракт минулого літа (проходив перегляд - авт.). В цілому я задоволений своїм переходом, створеними умовами і ставленням до футболістів в Капані.

- Знаючи вашого тренера можна сказати, що завдання «Гандзасара» - це боротьба за призові місця?
- Саме так. Цілі на сезон у команди достатньо серйозні, зайняти перше місце і отримати шанс на виступ у кваліфікації Ліги чемпіонів. Поки в Чемпіонаті Вірменії ділимо третє місце з ще двома командами «Шираком» і «Алашкертом», а від «Пюніка», що йде другим, нас відділяють лише чотири очки. В чемпіонаті зіграно всього десять турів. Основна боротьба попереду.

- На чому акцентує увагу Сергій Пучков у своєму тренувальному процесі?
- Тренувальний процес у Сергія Валентиновича акцентується на контролі м'яча, визначеній тактиці і пресингу на кожній ділянці поля. Нас вчать грати, не підлаштовуючись під суперника, а нав'язувати йому свою гру.

- Що можеш сказати про місто Капан, з якого власне і є твоя команда?
- Можу сказати лише позитивне. «Гандзасар» базується в невеликому містечку Капан з населенням близько 50 тис. жителів. Саме місто розташоване серед гір, досить затишне, тут дуже красиво, особливо в сонячні дні. Я практично відразу тут адаптувався. Цьому посприяла і головна моя вболівальниця - дружина Христина. Вона практично без зволікання приїхала до мене в Капан і своєю підтримкою дає мені додатковий заряд на матчі. Побутові умови хороші. Хлопці, які не одружені, живуть на футбольній базі, на якій створені всі умови для побуту і проведення дозвілля. Я живу в орендованій клубом квартирі.

- Що можеш сказати про рівень вірменської Прем'єр-ліги?
- Досить високий рівень. Тут в багатьох командах грають легіонери високого рівня, місцеві хлопці теж технічні та швидко по-футбольному дорослішають. Перед більшістю місцевих команд ставлять серйозні завдання. Усі намагаються боротися за місця, що дають право грати в єврокубках.

- З тобою в команді виступають хлопці з України?
- Так. Нас п'ятеро - відомий в Україні захисник Антон Монахов, із чернівецької «Буковини» - хавбек Борис Орловський та форвард Василь Палагнюк, Олексій Пінчук та Артем Прошенко прийшли з Дніпродзержинська,  тому особливих проблем з адаптацією в команді не було. В цей список внесемо і тренерський склад на чолі з Сергієм Пучковим, а також його помічника Костянтина Поліщука, котрі також є українцями (посміхається  авт.). З місцевими хлопцями вірменами відносини хороші. Мовного бар'єру не виникало, так як багато футболістів команди спокійно говорять російською.

- Українські спортивні ЗМІ писали, що Сергій Пучков серйозно хворий, що з ним?
- Сергій Валентинович на місці, з командою. Про свій фізичний стан він давав коментарі місцевим та українським ЗМІ.

- А як йдуть справи у твого брата Руслана, відомого на Луганщині футболіста?
- Руслан закінчив свої виступи у професійному футболі і останнім часом грав на аматорському рівні за ровеньківський «Гірник». У зв'язку зі збройним конфліктом на Луганщині він виїхав зі своєю сім'єю в Росію.

Довідка

В поточному чемпіонаті Вірменії луганець Марат Даудов зіграв вісім матчів і забив два м'ячі у складі «Гандзасара». За підсумками сьомого туру вірменської Прем'єр-ліги був включений до збірної туру Чемпіонату Вірменії.

Віктор ХОХЛЮК, «Футбол 24»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно условие, при котором тренер Мудрика будет уволен из Челси
Футбол | 25 апреля 2024, 05:00 2
Стало известно условие, при котором тренер Мудрика будет уволен из Челси

Маурисио Почеттино должен вывести «пенсионеров» в еврокубки, иначе покинет пост коуча

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.