Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2412
0

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Для мого здоров’я це не найкращий матч»

«Кардинал-Ровно» – «Лукас» – 3:1. Послематчевый комментарий главного тренера ровенчан

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Для мого здоров’я це не найкращий матч»

Сергій Піддубний, головний тренер «Кардинал-Рівне»:

- Так, як ми готовилися і чекали важкої гри, так воно і сталося. Не реалізувавши свої моменти, вже при рахунку 1:0, гравці напевно вирішили, що матч закінчується. Але згодом «Лукасу» вдалося зрівняти рахунок, і вже їм психологічно треба було перебудовуватися і шукати якісь шляхи, щоб забити переможний гол. Добре, що так вийшло, що цей гол все-таки забили. Хоча в цілому, як розвивався матч, останніх 5 хвилин першого тайму і останні 10 хвилин другого, мені зовсім не сподобалося. Гра наша розладилася, і ми не тримали нитки гри в руках.

Але, якщо говорити загалом, то для росту команди такі ігри потрібні. Перш за все, це потрібно для того, щоб вони, за будь-яких умов, могли переломити хід поєдинку. Адже лише в таких іграх закаляється характер. У нас зараз нові гравці, команда ще притирається. Тому для них дуже добре, що є такі ігри. Тобто ці дві гри зіграли лише на позитив в плані росту команди, щоб вона росла і розвивалася в правильному руслі.

Стосовно нашого новачка, якого ми щойно заявили, Євгена Ланко, то він загалом, як для першої гри, зіграв досить непогано. Хочу зауважити, що новачкам завжди важко вперше виходити на майданчик в складі будь-якої команди, адже перед ними новий зал, нові вболівальники – є бажання, щось продемонструвати. Але, загалом, те, що я від нього чекав, то він так і зіграв. Я вважаю, Євгена потрібним нам гравцем. У нього є школа футзала, культура паса. Я думаю, що він нам ще допоможе. Це наш гравець, і він нам ще не раз стане у нагоді.

Сьогодні не виходив на майданчик травмований Гарбарук, натомість, вперше, після дворічного періоду відсутності в команді, на майданчику з’явився Сондак. Що може Володимир, то сьогодні він нічого нового не показав. Так, як я вже перед цим говорив, що це такий гравець, який може пробити, загострити, але щоб потрапити в стартову четвірку і претендувати на місце в основі, то йому поки що ще зарано, навіть, не дивлячись на те, що він забив переможний гол.

Забитий гол, ще ні про що не говорить. У Володимира протягом гри було дуже багато огріхів, які, як на мене, досить суттєві. Адже в першу чергу потрібно грати досить строго і стабільно. Тому забитий гол в окремому епізоді для мене не головне. Володимир всього лише, своєрідний джокер, який може вийти і забити гол. Поки що Сондак не може демонструвати ту команду гру, яку я від нього хочу і вимагаю.

Стосовно моєї участі в матчі, то можу сказати лише одне. Я можу вийти в будь-якому матчі, але для мене головне, щоб награвалася команда. А попереду ще багато ігор, і якщо удача буде на нашому боці, і ми потрапимо до плей-офф, то там вже треба буде допомагати. Отже всьому свій час, якщо буде така можливість, то і Піддубний буде грати.

Відверто кажучи, суперник у сьогоднішній грі нас не чим не здивував. Ми добре вивчили і розібрали їхню гру. За той гол, який ми сьогодні пропустили, потрібно було б накласти штраф на наших гравців. Були ще кілька моментів, які ми досконало розбирали, але… Проте, це все через те, що наші гравці теж ще ростуть. І якщо взяти, таких старожилів команди, як Басич, який в попередніх сезонах виходив лише на заміну, то зараз він уже гравець основи. На таких, як він, зараз і покладається відповідальність. Тому, поки що ми і не застраховані від помилок, адже ще трапляються в грі окремі не доопрацювання.

Так, як розвивався матч, коли ми забили гол, грали строго і мали б позабивати свої голи, і тоді матч пішов би в іншому ключі. Але я, відверто кажучи, не сподівався, що голкіпер «Лукаса» зіграє настільки надійно. На перший погляд він незграбний, окрім того, ще й віковий гравець, але сьогодні він просто молодець. Я сподіваюсь, що він порадував і свого тренера, і вболівальників.

Стосовно десятиметрового, то важко щось сказати, адже ми постійно тренуємося, відпрацьовуємо цей удар, тобто робимо все що потрібно. Але напевно всьому свій час. Це лише старт чемпіонату і по-любому є огріхи, присутня незіграність. Проте, все з часом минеться. І я переконаний, що з кожною грою гравці повинні додавати, награвати зв’язки. Ми досі пробуємо гру в різних складах, перевіряємо, шукаємо кращі варіанти. Тому поки що ми знаходимося в пошуку оптимального варіанту, шукаємо кращу побудову гри.

Якщо з «Локомотивом» треба було грати строго і на контратаках, то сьогодні треба було вскривати оборону, що, звичайно, набагато важче. Звичайно, в багатьох моментах я задоволений грою своєї команди, але все-таки є ще багато над чим працювати. Є помилки, які потрібно проаналізувати і виправити.

У зв’язку з роботами на нашому майданчику по влаштуванню паркету, наступні три гри ми проводимо на виїзді. Тобто гру з львівською «Енергією», на наше прохання перевели з Рівного до Львова, а вже у другому колі – матч відповідь ми проведемо на власному майданчику. Першу гру в гостях ми зіграємо у Кривому Розі, згодом, як я вже казав, у Львові з «Енергією», і потім у Івано-Франківську. Але про гру з «Енергією», ще зарано говорити, їй передує не менш важка гра з «Приватом».

Команди на майданчик виходять за рахунку 0:0. Тому перемагає той, хто заб’є більше голів, а для цього потрібно скривати оборону. І взагалі, футзал – це не передбачуваний вид спорту. Ніби ти контролюєш гру, створюєш моменти, але варто пропустити, і все стає догори дригом. Потрібно перебудовуватися, змінювати тактику гри, а передбачити такий перебіг наперед просто неможливо.

Взяти для прикладу, хоча б сьогоднішню гру, яка б могла цілком завершитися розгромом суперника, якби ми ще в першому таймі позабивали всі голи, але… Лише можна пригадати три моменти, які протягом однієї зміни мав Волянюк, але так і не реалізував їх. Тобто моментів вистачало, але реалізація бажає бути кращою, і це все говорить про те, що потрібно ще працювати.

А, загалом, що відбулася така гра, я дуже задоволений. Але, як для мого здоров’я, то це не найкращий матч.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ, спеціально для Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.