Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2002
0

Віктор МГЛИНЕЦЬ: «Трішки змінили концепцію захисту»

«Спортлідер+» – «Кардинал-Рівне» – 5:5. Післяматчеві коментарі головного тренера хмельничан

Віктор МГЛИНЕЦЬ: «Трішки змінили концепцію захисту»

Віктор Мглинець, головний тренер «Спортлідер+»:

- У сьогоднішній грі ми гірше зіграли у захисті. З «Енергією» також пропустили п’ять м’ячів, але тоді була дещо інша гра. Недопрацювали у захисті, не вистачило концентрації, але ми бачимо свої проблеми і будемо над ними працювати. Неприємно вести з таким рахунком і зіграти унічию. Але, «лиха біда – початок», все буде добре.

- Реалізація також підвела сьогодні.
- Про це вже я, навіть, не говорю. Це у нас є.

- На скільки важко грати втрьох проти чотирьох і чи не боялися, що суперник знову випустить п’ятого польового, аби дотиснути?
- Подібне рідко роблять, адже можна «нарватися» на гол. Хлопці молодці, добре відіграли і, я думаю, що після попередньої гри зробили висновки. Трішки змінили концепцію захисту і це дало свої плоди. Все ж таки, дві хвилини грати втрьох – це не зрівняти з грою чотирьох проти п’яти. Це набагато складніше, тому хлопці молодці. Враховуючи такі обставини, результат 5:5 стає прийнятним. Якби не видалення, то можна було б засмучуватися, але хлопці вистояли у кінці матчу, коли сил немає, тому молодці.

- Дві нічиї поспіль – це випадковість чи команда уже прийшла до тієї гри, яку ви вимагаєте?
- Перш за все, 5:5 – це говорить про те, що команда вже забиває. Для футзалу це достатня результативність. Але нема межі удосконалення. Ми постійно виграємо, проте десь не вистачає концентрації і тут потрібно ламати уже психологію. Хлопці не вірять, що можуть виграти чи вести у рахунку протягом матчу. Я думаю, у майбутньому ми зламаємо цю психологію. Повели 2:0, далі чому «сіли», злякалися, хоча дійсно непогано розпочали. 2:2, 3:3 – знову прокинулися. Такий рваний темп у грі, але його потрібно стабілізувати. Команда повинна починати в одному ключі і так й завершувати.

- Так і склалося враження, що забили другий голі і самі не були до цього готові.
- Це те, про що я говорю. Хлопці ще не зовсім вірять, що це можливо – забити гол чотири в чотири. Що стосується «Енергії», то вони грали вп’ятьох, адже у них нічого не виходило. Те саме і рівняни. Тому гра чотири на чотири у нас досить непогано виходить.

- Тобто зараз уже можна говорити, що питання не в якості гри, а в психології?
- В психології так, але однозначно і в майстерності. Сондак б’є по воротах замість того, щоб покотити в пусті ворота, і Калуков забив би шостий м’яч. Тоді «Кардинал» не відігрався б. Ось це свідчить про кваліфікацію гравця. Хоча сьогодні і Сондак, і Калуков добре зіграли. Всі зіграли непогано, але хотів би відмітити Сондака. І воротар дуже надійно зіграв. Він другий матч поспіль демонструє хорошу гру.

- Дещо випав з обойми Тимощук.
- Така ситуація. Скоро гра з «Локомотивом» і у нього буде шанс по крайній мірі бути в обоймі.

Віктор ПАЛАМАРЧУК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.