Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 29 января 2014, 18:35
1095
0

Тренер Кристалла: Нужно начинать сборы, а финансирования нет

Еще одним профессиональным клубом в Украине может стать меньше

| Обновлено 29 января 2014, 18:35
1095
0

Наставник «Кристала» Сергій Шевцов розповів про фінансовий стан команди, плани на зимове міжсезоння та трансферну діяльність.

— Пане Сергію, в останній нашій розмові ви сказали, що «Кристал» перебуває у важкому фінансовому положенні. Щось змінилося відтоді?
— Нещодавно я зустрічався з головними інвесторами клубу (нагадаю, що команда утримується на балансі місцевої влади. — авт.) і маю сказати, що, на жаль, ситуація залишилася незмінною, а з урахуванням нинішньої політичної ситуації - навіть погіршилася. Усі рахунки команди заблоковано. Їх обіцяли розблокувати після Нового року, але не вийшло. Тому наразі перебуваємо в режимі очікування.

— А що стало причиною блокування банківських рахунків?
— Наскільки мені відомо, казначейство заблокувало рахунки. А чому саме? Не знаю.

— Якщо не секрет, могли б розповісти, про що саме йшла мова на зустрічі з інвесторами?
— Йшлося про майбутнє херсонського колективу, про його подальше функціонування, збори. Нам пообіцяли, що все має налагодитися, фінансування продовжиться. Однак усе стоїть на місці, ніяких покращень поки що не відбувається. Досі команда у відпустці, і коли вона закінчиться — невідомо. Потрібно вже розпочинати збори, а фінансування немає.

— Наскільки відомо, «Кристал» фінансується з державних джерел. Як щодо спонсорської допомоги?
— Упродовж сезону нам обіцяли серйозну спонсорську підтримку. Ми сподівалися, функціонували фактично в борг. Але, скоріше за все, питання із спонсором закрите, ніхто до нас не прийде.

— Також херсонці перебувають серед боржників ПФЛ, маючи заборгованість перед цією організацією за сплату внесків. Чи є загроза того, що команда не пройде ліцензування й зніметься зі змагань?
— Так, турнірний внесок ми не погасили, відтак нам заборонили реєструвати нових футболістів. А щодо атестації, її починаємо проходити, готуємо усі документи. З інфраструктурою питань до нас не має бути, єдина проблема — це заборгованість. Однак за зиму маємо все владнати, погасити борги й продовжити участь у другій лізі. Уся команда налаштована оптимістично, хлопці вірять, що все налагодиться. Я, у свою чергу, постійно знаходжуся в клубі, працюю, допомагаю готувати документи на атестацію. Тобто тримаю руку на пульсі. Також у зв’язку з тим, що команда не може виконувати контрактні зобов’язання перед футболістами, ми їм надали можливість спробувати свої сили у більш заможних колективах. Тому, якщо у когось виникає бажання піти від нас, ми не триматимемо.

— І хтось вже залишив розташування «Кристала»?
— Офіційно я не можу сказати, що хтось пішов. Навколо багатьох наших гравців ходять певні розмови, ними цікавляться. Але офіційно на сьогодні ніхто з команди не пішов, гравці, так би мовити, перебувають у процесі пошуку та розірвання контрактів.

— І багато таких, хто в «процесі»? Чи все ж більшість сподівається на краще й залишається в клубі?
— Знаєте, більшість все-таки сподівається, що тимчасові труднощі минуть якомога скоріше і команда зможе знову повноцінно функціонувати. Та й ті, хто в процесі, також сподіваються на успішне вирішення цієї ситуації. До того ж, колектив підібрався непоганий, хлопці талановиті, з кожним матчем прогресували. Та й база у нас чудова: стадіон у центрі міста, створені чудові умови для підготовки. Тому нам дуже прикро втрачати гравців, котрих ми виростили і які кували перемоги для «Кристала». Однак я усім хлопцям пообіцяв, що залишатимусь у команді доти, поки по кожному з них не розрахуються. Цей процес я контролюю особисто.

— А коли команда мала вийти з відпустки й розпочати підготовку до сезону?
— Спочатку планували вийти з відпустки 28 січня. Але з плином часу я розумів, що, у зв’язку з відомими обставинами, зібратися нам доведеться пізніше, й переніс дату на 4 лютого. Але можу сказати з упевненістю, що 4-го числа ми також до роботи не приступимо. Дай, Боже, щоби ми в лютому зібралися.

— Якщо чесно, які шанси в «Кристала» на виживання?
— Шансів небагато, однак я все ж сподіваюся, що команду вдасться зберегти.

Роман Кирієнко, ukrfootball.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 4
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 15
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.