Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 16 декабря 2013, 15:42
3607
1

ЛТК триумфует в матче с Кардинал-Ровно

Команда Романа Ковальчика выигрывает важнейший матч и продолжает борьбу за зону плей-офф

| Обновлено 16 декабря 2013, 15:42
3607
1
ЛТК триумфует в матче с Кардинал-Ровно
Фото www.futsalltk.com

Гра між «ЛТК» і МФК «Кардинал-Рівне» була заключною в Луганську в 2013 році і в 13-му турі. Після перемоги у Львові господарі майданчика прагнули довести, що та перемога аж ніяк не була випадковою, але і гості, здолавши у важкому двобої з мінімальною перевагою «Спортлідер+», не бажали поступатися, адже поразка лише віддаляла їх від заповітного місця в лідируючому квартеті.

Як і личить господарям, вони розпочали гру першим номером і досить не очікувано повели у рахунку. Кілька разів до воріт Гурка пристрілювався Вершинін, який, як відомо, минулого сезону захищав кольори рівненської команди і, напевно, будь-що хотів відзначитися забитим голом. Після невдалих спроб Олександра за справу взявся Бессалов, і якщо перший його постріл не досяг мети, то вже за хвилину Максим скористався точною передачею в воротарську з кутового Доманського і потужно пробив у ближній правий кут. Правда, не обійшлося без рикошету, тому, напевно, Іван Гурко і не зміг зреагувати – 1:0.

Гості відповіли своєю атакою, але дальній удар Михайла Волянюка був надто неточним. А ось чергова атака луганчан завершилася другим голом, пристрілка Вершиніна не пройшла даремно. Мануйленко пробив по центру – Іван відбив м’яч руками, але прямо під удар Вершиніну, який, довго не роздумуючи, точно пробив під праву стійку, таки добившись свого – 2:0.

Ще кілька хвилин провів у воротах Гурко і був замінений Дєнюжкіним. І потрібно відмітити, що після цього ініціативою заволоділи гості. Вони пресингували суперника на його половині, і це приводило до того, що луганчанам потрібно було все ближче і ближче притискатися до власних воріт.

Сергій Тригубець пробиває поруч зі стійкою. Павло Дармовіс – м’яч від захисника на кутовий. Напруження біля воріт «ЛТК» зростає, і щоб розрядити ситуацію Роман Ковальчик бере тайм-аут. Після поновлення гри потужний удар Андрія Чернієнка, знову рикошет і кутовий. Проте і луганчани не забувають Дєнюжкіна, гостро контратакуючи. Удар Дзюби відбиває ногою Дєнюжкін. Вершинін грає на добиванні головою – вище воріт.

Гра проходить на високих швидкостях, але до ударів по воротам довгий час справа не доходить. І ось Піддубний пробиває зі штрафного, Тригубець намагався підправити м’яч у ворота, але чудово діє Савенко. Знову на вістрі атаки Сергій – удар повз стійку. І нарешті удар Піддубного, Савенко відбиває перед собою, Танський у падінні бореться за м’яч, проте граючий тренер першим встигає на добивання і відправляє м’яч в сторону воріт, той повільно, наче по-зрадницьки, закочується у ворота Савенка – 2:1.

До закінчення тайму трохи більше дві хвилин. Сергій Піддубний бере тайм-аут. Але не проходить і хвилини, як гол забиває Разуванов. Після дальньої передачі Савенка Володимир невідпорно пробив з розвороту між ніг Денюжкіну. І хоча заключні хвилини «кардиналівці» провели на половині суперника, але забити гол у роздягальню так і не змогли.

У другому таймі картина гри не змінилася. Рівняни продовжують грати першим номером, а господарі гостро контратакувати. Захопившись атаками, господарі несподівано пропустили вчетверте. Дещо зухвало повівся за межами воротарського Дєнюжкін, намагаючись переграти Разуванова, але Володимир відібрав у Віталія м’яч і пробив по порожнім воротам. Мар’ян Маринюк намагався перешкодити м’ячу пересікти лінію воріт і підстрахувати свого голкіпера, але не встиг – 4:1.

Такі дії голкіпера призвели до миттєвої реакції Сергія Піддубного, який одразу відправив Дєнюжкіна на лаву запасних, а у воротах знову з’явився Іван Гурко. Сталося це вже на третій хвилині другого тайму. Проте попереду було ще майже 17 хвилин гри, і агресивна гра МФК «Кардинал-Рівне» не давала спокійного життя гравцям «ЛТК», а часу на те, щоб змінити ситуацію, було ще достатньо.

Двічі поспіль Волянюк турбує Савенка, але першого разу Юрій відбиває удар, а після другого удару м’яч пролітає повз стійку. Але така пристрілка не пройшла даремно, і вже на 25 хвилині Волянюк з центру точною передачею знаходить Маринюка, той виходить віч-на-віч з Савенко, зміщується вліво, залишаючи поза справами Юрія, і спокійно відправляє м’яч у порожні ворота – 4:2.

Скоротивши відставання, МФК «Кардинал-Рівне» посилив тиск на ворота суперника. На майданчику з’явилися свіжі сили – Юрій Когут, який після довгої перерви, викликаної травмою, проводив лише другий матч в сезоні. Юрій наважується на удар справа з гострого кута, але влучає у стійку. Гострий випад у відповідь луганчан завершується ударом Вершиніна, який ногою парирує Гурко. Бессалов – вище воріт. Знову Вершинін – удар зліва, повз дальню стійку.

Щоб збити темп гри і довше потримати м’яч, Роман Ковальчик примушує Савенка підключатися до атак. Доманський б’є з-меж воротарської поруч зі стійкою. Знову Юрій Когут – на цей раз вище воріт. Гра проходить у швидкому темпі на зустрічних курсах. Разуванов перевірив пильність голкіпера рівнян – Гурко на місці. Двічі б’є Пічкуров – перший удар відбиває Іван, а другий капітан рівнян Танський головою переводить на кутовий. Знову Разуванов, тепер вже зліва – вище воріт. Доманський з вигідної позиції влучає у Гурка, а у відповідь удар Волянюка з лінії воріт виносить Разуванов, підстраховуючи свого голкіпера.

Майже за 4 хвилини до закінчення гри, Сергій Піддубний бере тайм-аут, після якого Віталій Танський виходить п’ятим польовим. І вже рівняни надовго притискають суперника до воріт, шукаючи шляхи до сітки воріт Савенка, і їм це таки вдається. Потужний удар Тригубця зльоту зліва Савенко відбиває правіше на набігаючого Танського, і капітан рівнян скорочує відставання до мінімуму – 4:3.

Заключні хвилини «кардиналівці» продовжують гру з п’ятим польовим, а луганчани за будь-якої можливості намагаються пробити по порожнім воротам, але жодній команді так і не вдається змінити рахунок. За 10 секунд до фінальної сирени Роман Ковальчик бере тайм-аут, а після нього луганчанам вдається таки втримати переможний рахунок і здобути свою третю перемогу поспіль та четверту в чемпіонаті, яка дозволяє їм обійти в турнірній таблиці рівнян, посунувши останніх на шосту сходинку.

Так завершився цей цікавий, повний інтриги і непередбачуваності матч, господарям вдалося взяти реванш за поразку в першому колі (2:4) і завершити рік на власному майданчику перемогою. Але, кладучи руку на серце, більш справедливим був би все ж таки нічийний рахунок, адже по грі рівняни не лише не поступалися супернику, а й в дечому переважали. Проте у футболі перемагає не той, хто більше контролює м’яч чи більше створює моментів, а той хто вдаліше реалізовує моменти. Цього разу в останньому компоненті кращими були гравці «ЛТК», які продемонстрували справжні бійцівські якості і характер. І хоча рівненські обидва воротарі пропустили лише по два м’ячі, а їхній колега цілих три, але для позитивного результату цього луганчанам цілком вистачило.

Хто б міг подумати на початку сезону, що після таких кардинальних втрат у складі, та ще й не підсилившись відомими гравцями, Роман Ковальчик зможе вивести команду із серії невдач. Але справжньому досвідченому тренеру не потрібно бразильців чи просто легіонерів, він знайде вірний підхід і до вихованців українського футзалу, які повністю виконають сподівання тренера. І такий підхід до справи не може не радувати.

Отже вітаємо «ЛТК» і їхнього керманича з перемогою, а Сергію Піддубному бажаємо виправити ситуацію вже у найближчому 14 турі, заключному матчі 2013 року. Який знову рівняни проводитимуть останніми. У зв’язку з проведенням в Рівному 21-22 грудня традиційного 10-ого Ювілейного Міжнародного фестивалю зі спортивно-бальних танців «Різдвяного балу-2013», гру з «Енергією» довелося перенести на понеділок 23 грудня. На превеликий жаль, обласний центр західного регіону не має іншого залу для проведення масових заходів, і тому футзалістам довелося поступитися місцем бальникам.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«ЛТК» (Луганск) – «Кардинал-Ровно» (Ровно) – 4:3 (3:1)

«ЛТК»: Юрий Савенко - Павел Пичкуров, Виталий Дзюба, Максим Мануйленко, Александр Вершинин - Анатолий Доманский, Максим Бессалов, Владимир Разуванов, Анатолий Милинький - Андрей Лысенко, Никита Лазыкин, Роман Цапов
«Кардинал-Ровно»: Иван Гурко (Виталий Денюжкин, 10-23) - Андрей Черниенко, Виталий Танский, Сергей Поддубный, Сергей Тригубец - Марьян Маринюк, Михаил Волянюк, Артем Фаренюк, Павел Дармовис - Александр Басич, Дмитрий Сытник, Юрий Когут

Арбитры: Олег Иванов (Днепропетровск), Игорь Кравченко (Сумы)

 Максим Бессалов, 4, Александр Вершинин, 5, Владимир Разуванов, 19, 23 - Сергей Поддубный, 18, Марьян Маринюк, 25, Виталий Танский, 37.

Удары (в створ): 28 (15) – 17 (9).

ЛТК – КАРДИНАЛ-РОВНО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.futsalltk.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стимуляция от конкурента Шахтера. Заря была близка к двойной премии
Футбол | 23 апреля 2024, 11:12 6
Стимуляция от конкурента Шахтера. Заря была близка к двойной премии

Вероятно, Динамо пообещало клубу большую сумму за матч с Шахтером

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 24
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tarasbulba007
ЛТК -молодцы! Так держать! Удачи!