Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 декабря 2013, 15:27
885
0

Алексей ПОЛЯНСКИЙ: «Хочется попасть в еврокубки»

Футболист «Ильичевца» рассказал о встрече с «Металлистом» и о планах на будущее

| Обновлено 08 декабря 2013, 15:27
885
0
Алексей ПОЛЯНСКИЙ: «Хочется попасть в еврокубки»

— Олексію, задоволені нічиєю із харків’янами?
— Гріх скаржитися на такий результат, коли граєш з командою рівня «Металіста». Адже ми непогано діяли, створили багато голевих моментів і, за великим рахунком, утратили двоє очок. Можна зрозуміти і суперника, який три тижні проводив лише товариські матчі, які не порівняти з офіційними.

— У ситуації з голом у ворота харків’ян ви віддавали передачу на Майкона чи цілеспрямовано били у ціль?
— Чесно кажучи, бив. Розраховував на рикошет, адже у штрафному зібралося багато футболістів обох команд. Добре, що Майкон підставив свій ірокез і підкоригував м’яч у сітку. Цей гол дозволив нам грати впевненіше й багато у чому розв’язав руки. На жаль, у підсумку зіграли внічию. Хоча, в принципі, задоволені, що вдалося доволі вдало завершити цей рік, і з добрим настроєм вирушати у відпустку.

— Одразу після взяття воріт команда почала вітати Миколу Іщенка з народженням другої дитини. Чи домовлялися про таке перед грою?
— Хотіли привітати Іщенка ще в матчі з «Дніпром», але результат був не найкращим, тому відклали на гру з «Металістом». Домовилися із хлопцями, що гол обов’язково присвятимо Миколі. Він не залишився в боргу, пригостив усіх кавою та ситром.

— Микола Павлов після матчу висловлював занепокоєння, чи всі провідні виконавці повернуться в табір команди. Які у вас плани на міжсезоння?
— Наразі нічого змінювати не збираюся. У мене контракт із «Іллічівцем» до кінця сезону, тож збираюся повернутися в розташування маріупольців.

— Але ви виступаєте в «Іллічівці» на правах оренди та вже був момент, коли приносили багато користі азовцям, але залишили команду й перебралися у «Шахтар». Подібне наразі неможливе?
— Мене зараз усе влаштовує в Маріуполі. Тоді просто донеччани були зацікавлені в моїх послугах, і клубам удалося безболісно домовитися про мій перехід. На жаль, я зазнав неприємної травми, яку заліковував майже півроку. В «Іллічівець» повернувся, щоби допомогти команді, яка стала для мене близькою, відтак знову стати на ноги, набратися ігрової практики, якої дуже сильно потребував.

— Не залишаєте мрій знову опинитися у «Шахтарі»?
— Я завжди готовий.

— Як можете оцінити першу частину сезону?
— Звичайно, могли мати кращі позиції в турнірній таблиці. Десь не таланило, десь самі винні, що не змогли досягти більшого. Але в нас молода команда, до того ж, багато виконавців у той чи інший момент перебували в лазареті. Проте й нинішній доробок достатньо прийнятний. Зазначу, що в нас була напружена перша частина сезону, зараз треба перепочити, а потім гарно підготуватися до другої частини.

— Що думаєте з приводу перспектив «Іллічівця» пробитися в «зону єврокубків»?
— Не скажу за інших хлопців, але особисто мені хочеться потрапити в єврокубки та спробувати сили на міжнародній арені. Думаю, кожен футболіст прагне перейти на вищий рівень, набути нового досвіду. Це важливо для тих, хто живе футболом. Але одного бажання замало — в даному питанні має багато чого співпасти.

Сергій ТАЛИМОНЧИК, газета Український футбол, fcilich.com

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина –  самая молодая сборная среди участников Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 22:12 4
Украина –  самая молодая сборная среди участников Евро-2024

У команды Сергея Реброва большой потенциал

Итоговые таблицы отбора к Евро-2024 U-17. Потенциальные соперники Украины
Футбол | 28 марта 2024, 00:59 0
Итоговые таблицы отбора к Евро-2024 U-17. Потенциальные соперники Украины

Команда Юрия Мороза сыграет в финальном раунде ЧЕ U-17 среди 16 команд

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.