Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 17 ноября 2013, 15:12
7349
2

Ураган забивает и в свои, и в чужие. Но в чужие больше

Два гола в свои ворота не помешали франковцам одержать победу

| Обновлено 17 ноября 2013, 15:12
7349
2
Ураган забивает и в свои, и в чужие. Но в чужие больше
Фото www.uragan.if.ua

«Енергія» у минулому турі впевнено обіграла незручний «Локомотив» і закріпилася на другій сходинці, намагаючись на відпускати «Єнакієвець» на недосяжну відстань. А от «Ураган» все ще намагається намацати свою гру, випустивши перемогу у попередньому турі з «ЛТК». Цей матч мав би розставити усі крапки над «і» з приводу можливості «Урагану» поборотися за другу сходинку у «регулярці».

Команди неспішно почали матч, і якщо гості так усю першу половину і провели, то господарі поступово розбігалися. «Енергія», як і в матчі з «Локомотивом», намагалася сконцентруватися на обороні і вичекати помилку суперника, от тільки «Ураган» діяв набагато продуктивніше в атаці, ніж харків’яни.

Перший дійсно небезпечний момент створив Тарас Королишин, який обіграв на замаху Євгена Рогачова і з 8-ми метрів пробив у руки Володимиру Кардашу. Після цього 4 хвилини нічого особливого не відбувалося, але «енергетики» свій момент таки зловили. Михайло Грицина пройшов лівим флангом і прострілив, а Петро Шотурма у підкаті перервав його передачу в ближній кут повз спантеличеного Кирила Ципуна.

Сергій Якунін міг засмутити своїх екс-одноклубників і швидко зрівняти рахунок, але  з 9-ти метрів «щічкою» пробив повз порожні ворота на добиванні, після того, як Кардаш ліквідував вихід Романа Кордоби. Ще один екс-«енергетик» Ільдар Макаєв, стоячи спиною до воріт, з дуги дотепно переправляв м’яч вивернувши стопу, але трохи повз. Що й казати, але і Макаєв, і Якунін вийшли на гру надмотивованими.

А зрівняти рахунок судилося тому, хто його й відкрив. Шотурма зі штрафного з 8-ми метрів уразив верхній кут воріт, тим самим перервавши неймовірну «суху» серію Кардаша на позначці в 91 хвилину.

Надалі ситуація біля воріт львів’ян тільки загострювалася: виходи віч-на-віч Кордоби, біля якого  в радіусі трьох метрів нікого не було (!!!), Шотурми, удар Валенко з 8-ми метрів майже без замаху, удар Якунін з напівльоту з 8-ми метрів у стійку… І так до кінця першого тайму. «Енергії» просто не було видно на паркеті. За рахунку 1:1 команди й пішли на перерву, і «енергетики» явно зітхнули з полегшенням.

Що відбувалося в роздягальнях ми не дізнаємося, але «Ураган» ще активніше понісся вперед. Макаєв пробив  здалеку, але Кардаш витягнув з «дев’ятки» цей удар, відтермінувавши неминуче на десяток секунд. Після накидання з кутового Кордоба зльоту забив другий гол «Урагану».

Господарі продовжували тиснути, але воротар «зелено-білих» робив усе, що було в його силах: Якунін двічі небезпечно пробивав зі штрафних, Павел Будняк вибігав віч-на-віч, Максим Павлюк вибігав з лівого флангу і просто влучив у голову Кардашу. Володимир брав усе, але вічно так тривати не могло.

Павлюк класно пройшов лівим флангом і віддав в центр на Сімку, а той з не дуже зручного положення впритул зумів проштовхнути м’яч поміж ніг Кардашу. Так, тут не обійшлося без помилки воротаря, але кількість порятунків Володимира в цьому матчі нівелює цей прикрий гол в рази.
А що ж «енергетики»? А майже нічого, хіба що можна згадати розіграш штрафного, коли Денис Овсянніков віддав лівіше на Валерія Легчанова, але удар того встиг у підкаті прийняти на себе Шотурма. Комбінаційна ж гра у «енергетиків» сьогодні просто була відсутня.

За 5 хвилин до кінця Овсянніков на своєму м’ячі почав виходити 5-м польовим, а на чужому м’ячі гості почали застосовувати високий пресинг. От тут якраз Павлюк, який дуже вдало увійшов у гру в другому таймі, і зумів прорватися по лівому флангу і більярдним ударом від дальньої стійки забити вирішальний гол – 4:1.

«Енергія» відповіла небезпечним ударом Олександра Бондара справа у ближній кут, а також черговим неймовірним порятунком від Кардаша, котрий потягнув потужний удар Павлюка з 8-ми метрів.

За півхвилини до кінця Якунін вийшов 5-м польовим у господарів, але за кілька секунд після цього Олександр Бондар запресингував Кордобу від якого м’яч влетів у власні ворота – 4:2.

Схоже, що «Єнакієвцю» «Ураган» дарує першу сходинку за підсумками регулярного чемпіонату, а собі таку потрібну впевненість для подальшого ривка турнірною таблицею. Більш ніж переконливий реванш прикарпатців за поразку в першому колі, і один з найгірших матчів львів’ян у цьому сезоні.

Андрій Гулій, Sport.ua

«Ураган» (Ивано-Франковск) – «Энергия» (Львов) – 4:2 (1:1)

«Ураган»: Кирилл Ципун - Павел Будняк, Петр Шотурма, Андрей Симка, Евгений Валенко - Ильдар Макаев, Максим Павлюк, Орест Боргун, Роман Киндратив, Роман Кордоба, Рониньо, Сергей Якунин, Тарас Королишин
«Энергия»: Владимир Кардаш - Денис Овсянников, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Максим Павленко - Александр Бондарь, Валерий Легчанов, Михаил Грицына, Николай Грицына, Сергей Коваль, Степан Струк, Тарас Кузь

Арбитры: Александр Ивашина (Сумы), Леонид Жиронкин (Луганск)

 Петр Шотурма, 11, Роман Кордоба, 22, Андрей Симка, 30, Максим Павлюк, 38 - Петр Шотурма, 7, автогол, Роман Кордоба, 40, автогол.
 Степан Струк, 14. Денис Овсянников, 21. Михаил Грицына, 26.

Удары (в створ): 31 (20) – 12 (8).

УРАГАН – ЭНЕРГИЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
petjapupkin2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
fuchikfan
В общем Шотурма и Кордоба записали на свой счёт по дублю)))