Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 20 октября 2013, 08:43
5594
5

ЛТК с двойным перевесом выигрывает у Энергии + ВИДЕО

Дубль голкипера луганчан Юрия Савенко

| Обновлено 20 октября 2013, 08:43
5594
5
ЛТК с двойным перевесом выигрывает у Энергии + ВИДЕО
Фото www.futsalltk.com

Для «ЛТК» зараз кожен матч, як останній бій, адже якщо й далі не набирати очки, то потяг «плей-офф» може поїхати без луганської команди. Так що навіть нічия стала б для «телефоністів» непоганим результатом, щоб скинути з себе певне психологічне навантаження. Що ж до «Енергії», то «зелено-білі» зараз у хорошій формі і явно їхали до Луганська за перемогою.

На першій хвилині у луганських уболівальників на мить зупинилося серце – Володимир Разуванов у стику отримав серйозне ушкодження. На щастя, кращий молодий гравець двох останніх сезонів повернувся на майданчик ближче до кінця тайму.

«Телефоністи» віддали м’яч «енергетикам» і сконцентрувалися на контратаках, що у них дуже непогано виходило, принаймні гостріше, ніж довгі позиційні розіграші досвідчених опонентів. Та все ж першу найреальнішу нагоду для взяття воріт на 8-й хвилині створили саме гості. Денис Овсянніков пробив з дуги у дотик після передачі з кутового, але Юрій Савенко продемонстрував відмінну реакцію.

Спокійний перебіг гри перервала неспокійна 11-та хвилина. Спочатку Віталій Дзюба після рикошету встиг вибити м’яч зі своїх воріт, чим і створив контратаку. Олександр Вершинін з гострого кута з лівого флангу потужно зарядив у дальній верхній кут – 1:0.

«Енергія» буквально на пару хвилина потрапила у нокдаун, і господарі мали цим скористатися. Савенко зробив довгу передачу на Микиту Лазикіна, який головою скинув м’яч на Максима Бессалова, а той теж головою з 4-х метрів пробив повз ворота. Якби ця комбінація виявилася результативною, то немає сумнівів, що цей гол став би найкращим у турі. А далі Володимир Кардаш виграв дуель у все того ж Бессалова, який виходив сам на сам.

На цьому тлі «Енергія» зовні дуже легко зрівняла рахунок. Дмитро Бондар прострілив з аута на дугу, а Павленко в дотик пробив, не залишивши шансів для Савенка. До кінця тайму залишалося ще вдосталь часу, але команди обмінялися лише декількома гострими ударами, але тут окремо стоїть удар Тарасу Кузя в поперечину. Зате драматизму на останній хвилині вистачило на весь перший тайм.

За 20 секунд до кінця тайму Максим Павленко п’ятою відкинув м’яч під удар Євгену Рогачову, але удар того з близької відстані Савенко відбив на кутовий.  В наступній атаці Павло Пічкуров вибіг сам на сам, але програв дуель Кардашу. Коли до кінця першої половини зустрічі залишалися менше секунди і здавалося, що рахунок на табло вже не зміниться, Разуванов прямим ударом з ауту відправив м’яч у ближню «дев’ятку». Арбітри вирішили, що м’яч когось таки зачепив і зарахували гол.

Другий тайм команди почали дуже агресивно і моменти виникали із завидною регулярністю.  Тут слід виділити самовіддані дії Бессалова, який встиг у стрибку головою відбити м’яч з порожніх воріт після удару Легчанова.

На 27-й хвилині «ЛТК» збільшила свою перевагу. Савенко ліквідував вихід «два в одного», м’яч опинився в ногах Олександра Вершиніна, той почекав підключення партнерів по флангам і організував вихід «три в одного», який завершив Максим Мануйленко. Після цього за 13 хвилин до кінця матчу Валерій Легчанов доволі несподівано вийшов п’ятим польовим гравцем у «зелено-білих» і після першої ж їхньої атаки Савенко відправив м’яч у порожні ворота – 4:1.

«Енергетики» подовгу розігрували м’яч, але змогли забити два схожі м’ячі. Спочатку Савенко не втримав у руках потужний удар Дмитра Бондаря, а Кузь зіграв на добиванні, а трохи згодом страж воріт «ЛТК» зреагував на удар Овсяннікова з близької відстані, але Павленко встиг добити м’яч у ворота.

Рахунок став 4:3 за 5 хвилин до кінця зустрічі, і Роман Ковальчик зрозумів, що втримати рахунок буде нелегко, тож взяв тайм-аут, після якого Савенко почав виконувати роль п’ятого польового гравця. Це дозволило на деякий час відсунути гру від своїх воріт, але надалі «енергетики» не давали можливості Савенку знову грати у майданчику.

На 36-й хвилині Олександр Бондар справа з дуги поцілив у стійку, а за хвилину Савенко знову поціливши у порожні ворота оформив дубль, і це був майже кінець. За 49 секунд до кінця Разуванов забив шостий м’яч у ворота гостей. Хоча часу майже не залишилося, але «зелено-білі» влаштували справжній штурм воріт Савенка, який літав наче білка в колесі і більше не пропустив.

Доволі несподівана перемога луганської команди, яка набирає свої перші очки в цьому чемпіонаті, і показує, що потихеньку знову перетворюється на боєздатний колектив. «Енергетиків» схоже дещо розслабила попередня звитяга над «Спортлідером+» та й сьогодні багато чого не влетіло у ворота господарів, от тільки результату це вже не змінить.

Андрій ГУЛІЙ, Sport.ua

«ЛТК» (Луганск) – «Энергия» (Львов) – 6:3 (2:1)

«ЛТК»: Юрий Савенко - Анатолий Милинький, Никита Лазыкин, Владимир Разуванов, Максим Бессалов - Павел Пичкуров, Александр Вершинин, Виталий Дзюба, Максим Мануйленко, Павел Пичкуров - Андрей Лысенко, Роман Цапов
«Энергия»: Владимир Кардаш - Денис Овсянников, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Максим Павленко - Александр Бондарь, Валерий Легчанов, Михаил Грицына, Сергей Коваль - Степан Струк, Тарас Кузь, Владислав Мазур, Николай Грицына

Арбитры: Виталий Поляков (Кривой Рог), Игорь Кравченко (Сумы)

 Александр Вершинин, 11, Владимир Разуванов, 20, Максим Мануйленко, 27, Юрий Савенко, 29, 38, Владимир Разуванов, 39 - Максим Павленко, 13, Тарас Кузь, 30, Максим Павленко, 35.
 Максим Бессалов, 40.

Удары (в створ): 20 (13) – 26 (19).

ЛТК – ЭНЕРГИЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.futsalltk.com

События матча

39’
ГОЛ ! Гол ударом в пустые с центра площадки забил Владимир Разуванов(ЛТК (Луганск)).
38’
ГОЛ ! Гол забил Юрий Савенко(ЛТК (Луганск)) ударом через всю площадку в пустые ворота.
35’
ГОЛ ! Гол забил Максим Павленко(Энергия (Львов)), который с линии переправил мяч в ворота.
30’
ГОЛ ! Гол забил Тарас Кузь(Энергия (Львов)), который первым оказался на добивании.
29’
ГОЛ ! Гол в пустые ворота забил Юрий Савенко(ЛТК (Луганск)).
27’
ГОЛ ! Гол забил Максим Мануйленко(ЛТК (Луганск)). Резкая контратака ЛТК, и Мануйленко с левого фланга с 8 метров поразил ближний угол ворот.
20’
ГОЛ ! Гол забил Владимир Разуванов(ЛТК (Луганск)). Разуванов пробил прямо из аута. Мяч оказался в сетке! Арбитры посчитали, что Кардаш коснулся мяч и засчитали взятие ворот!
13’
ГОЛ ! Гол забил Максим Павленко(Энергия (Львов)). Д. Бондарь слева сделал передачу с аута, и Павленко с 7 метров отправил мяч в сетку!
11’
ГОЛ ! Гол забил Александр Вершинин(ЛТК (Луганск)). После быстрой контратаки Вершинин неотразимо пробил слева с острого угла!
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»
Футзал | 18 апреля 2024, 12:54 0
Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»

Вратарь сборной Бразилии по футзалу отметил игру Андрея Лунина против «Манчестер Сити»

Рассматривает ли Лунин уход из Реала после игры с Ман Сити? Известны детали
Футбол | 18 апреля 2024, 13:54 2
Рассматривает ли Лунин уход из Реала после игры с Ман Сити? Известны детали

Украинский вратарь думает только о «королевском клубе»

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Amosov007
Вот так!!!
Pawel_Maly
кто подскажет где можно посмотреть в повторе футзал нашего чемпа??
keegan
красавцы!!!
starter90
Молодцы. Получил массу удовольсвтия от матча. Удачный день))) По мне так Ковальчик сильней тренер, чем Косенко.
tarasbulba007
есть первая победа! так держать,ЛТК!