Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Формула 1
| Обновлено 24 сентября 2013, 11:34
4659
25

Под микроскопом: Гран При Сингапура + ФОТО + ВИДЕО

Космолет Эдриана Ньюи и его предшественники, тактические игры, «преступление» и наказание

| Обновлено 24 сентября 2013, 11:34
4659
25
Под микроскопом: Гран При Сингапура + ФОТО + ВИДЕО

Під час гонки в Сінгапурі було все, за що ми любимо кільцеві перегони і Формулу 1 зокрема – обгони, машина безпеки, яка істотно вплинула на тактичні ходи команд, напрочуд цікава боротьба протягом останніх 10 кіл і навіть драма на останньому з них. Хоча, стривайте, чогось таки не вистачало – звісно якби це все ще й відбувалося у боротьбі за перемогу, то цьогорічний етап в Сінгапурі можна було б сміливо заносити в кандидати на найцікавішу гонку сезону. Але всю насолоду «зіпсували» Ньюї, Феттель та їх «Голодна Хайді», яка на трасі Маріна Бей здавалася не стільки гоночним болідом, скільки космічним кораблем, що випадково потрапив до рук одного з землян.

Після того що Себастіан показав усім в Сінгапурі, RB9 може сміливо ставати в один ряд з такими легендарними формульними шасі як Mercedes W196; Lotus 25, 33, 78; Ferrari 500, 312T2, F2002, F2004; McLaren MP4-2, МР4-4, МР4-13; Williams FW14B, FW15C і звісно ж Red Bull RB7. Ви звернули увагу хто стояв за створенням останніх чотирьох машин цього списку? Феттель як і два роки тому просто показав усім, що боротися з ним за цьогорічну корону вже марно. Мабуть це на краще, бо дозволить відтепер усім повністю зосередитися на машинах наступного року і спробувати кинути виклик колективу з Мілтон Кінс вже у 2014-му.

Гонку, яка потроху готувалася стати логічним і страшенно нудним продовженням Спа-Монци, врятував Даніель Ріккардо. Хоч австралієць звісно не волів ставати таким «рятівником», але розбитий у 18-му повороті болід Toro Rosso призвів до появи машини безпеки, яка зібрала докупи добряче розтягнутий пелотон. І тут перед командами постало вкрай непросте питання – їхати в бокси і ризикувати проїхати або не проїхати 35 кіл на одному комплекті шин чи все ж таки залишитися на трасі та їхати за новою гумою у більш потрібний момент.



Багато хто вирішив ризикнути і їх вибір цілком зрозумілий. Кімі, наприклад, просто не було чого втрачати, а знаючи як добре Е21 працює з гумою, було б украй нерозважливо не спробувати відігратися в гонці, яка через проблеми фіна зі спиною котилася під три чорти. Стефано Доменікалі щиро зізнався, що вони з Алонсо розраховували удачу, яка, як відомо, посміхається сміливим. Вибір McLaren і Sauber також цілком логічний – колективи розраховували здобути бодай скільки-небудь пристойні як для них очки. Все ж таки підопічні Уітмарша та Кальтенборн, погнавшись за журавлем, ледве не залишилися й без синиці, хоча не без труднощів таки змогли її втримати в руках. Були й дещо дивакуваті тактичні ходи у Масси та Сутіля, яким поставили SuperSoft, що автоматом означало необхідність ще й утретє їхати за гумою. Феліпе, принаймні, на завершальному відрізку був настільки швидким, що проблем з подоланням рухомих перешкод у вигляді машин все тих же Sauber і McLaren особливо й не відчув. А от Адріану відверто пощастило з тим, що Веббер не зміг дотягнути до фінішу, звільнивши німцю останнє місце в топ-10.

Небажання Red Bull їхати за шинами під машиною безпеки легко пояснюється темпом машини. Себу в Сінгапурі й 15 виїздів Майландера не завадили б упевнено перемогти. А от консервативна стратегія Mercedes в ретроспективі може здатися помилкою, але тільки на перший погляд. W04 на відміну від шасі Ferrari чи Lotus не дає навіть можливість припустити, що на одному комплекті Medium можна було проїхати 35 кіл, тож в команді резонно вирішили обійтися без непотрібного ризику, який міг закінчитися катастрофою у вигляді поїздки в бокси колі так на 50-55-му. Таким чином ми вкотре стали свідками гонки, де тактична гнучкість команд, спричинена появою сейфті-кар, помножена на можливості машин дозволила побачити ще одне захоплююче протистояння командних містків, у якому свої локальні перемоги здобули Ferrari та Lotus.

Найкращий обгін гонки сміливо можна віддати Кімі, який наприкінці дистанції вдало атакував Баттона. Сміливість часто йде в ногу з нерозсудливістю і щось підказує, що якби на місці фіна з британцем були їх напарники, або учасником дуелі був навіть хтось один із дуету Грожан – Перес, то такого чистого обгону, а головне мирного, в цьому місці ми б не побачили. Ряйкконен звісно на той час вже зрозумів, що гума на МР4-28 Дженсона годиться тільки для утилізації на заводі Pirelli (куди вона, звісно, вже прямує), хоча в гонці лишалося ще 6 кіл, протягом яких Баттону треба було протриматися на трасі. Але фін міг дочекатися більш зручної нагоди, та не став цього робити – на попередніх колах яскраво було видно, що англієць усіма правдами й неправдами намагається відірватися на прямих, аби Кімі його не зміг дістати в численних поворотах Маріна Бей, тож чекати кращої нагоди пілот Lotus не став, а пішов із відкритим забралом в атаку там, де цього в принципі ніхто не чекає – в 20-му повороті.

Ряйкконен скористався одразу кількома факторами, які й допомогли йому вийти переможцем у дуелі – ні для кого не секрет, що Е21 фіна значно краще працює з шинами, тож після 30 кіл гума на машині Кімі була в кращому стані, ніж у Дженсона, хоча обоє пілотів робили свій другий піт-стоп на 25 колі під час виїзду машини безпеки, тож краще зчеплення боліда Lotus порівняно з McLaren – це фактор номер один. Номер два – це особистість самих дуелянтів, адже Кімі прекрасно розумів, що Баттон ризикувати сходом не стане і зробить все можливе, аби уникнути аварії, та й зрештою сам фін діяв настільки рішуче, що у Дженсона залишалося дві опції – визнати поразку і відступити або блокувати і, швидше за все, закінчити гонку за 6 кіл до її завершення, упіймавши при цьому облизня замість непоганих (як на той момент) очок. Знаючи професорсько-джентльменський характер англійця неважко було спрогнозувати, що саме він зробить. Як наслідок ми отримали ще один дуже яскравий епізод гонки:



Magnifique – і додати сюди просто немає чого!



Шанувальники конспірології знову отримали чудову нагоду для своєї теорії змови проти Веббера. Поки Феттель насолоджувався феєрверком на честь власної перемоги, Марк отримав більш ніж сумнівну насолоду споглядання на вогонь, який виринає з моторного відсіку його боліду. Стефано Доменікалі навіть з певним сумом зауважив, що зламалася не та машина Red Bull. Але облишмо технічні проблеми «биків», найбільш суперечливий момент суддівства стався пізніше і опосередковано пов’язаний із цим сходом Веббера.

Як відомо, пілоти, повертаючись в закритий парк нерідко підбирають своїх колег, які не можуть доїхати на своїх болідах через технічні проблеми або спорожнілий бак. Така поведінка пілотів зрозуміла і можна сказати навіть традиційна та налічує не один і не два десятки років.

В Мексиці 1986-го Нельсон Піке взагалі підвіз тріо – Стефан Йоханссон, Рене Арну та Філіп Альо і це було по-товариськи і по-справжньому круто:



Усім відомими є й хрестоматійні кадри Сільверстоуна-91, де тріумфатор гонки Найджел Менселл підвозить Айртона Сенну:



а Міхаель Шумахер в Монреалі-95 аналогічним чином робить коло пошани для Жана Алезі, який щойно виграв свою першу і єдину в кар’єрі гонку:



Зрештою лише два роки тому Веббер в Нюрбургринзі підвозив Алонсо:



Але те що було дозволено ще вчора, тепер вважається порушенням – правила змінилися і стюарди, розглянувши епізод, визнали його небезпечним, а Марка з Фернандо покарали офіційним попередженням, яке для австралійця стало третім у сезоні й означає штраф у 10 позицій на старті в Кореї.

Аж до неможливого тяжко не погодитися з Девідом Култхардом, який на власному досвіді знає що таке коло пошани після завершення гонки і як спокійно та розважливо його проїжджають пілоти. Якщо такі дії Алонсо і Веббера є небезпечними, то чому саму Формулу 1 досі ніхто не закрив, адже їзда на швидкості понад 300 та й навіть 200 км/год. є апріорі набагато більш небезпечною. Чи можливо така поведінка десять-двадцять років тому була більш безпечною порівняно з сучасністю? Жодним чином! Зрештою вони ризикували виключно своїм власним здоров’ям, чудово усвідомлюючи можливі наслідки.

Звісно стюарди діяли згідно з нормами і правилами, які змушували їх прийняти саме таке рішення, але хіба ж усі правила є справедливими й адекватними? Авжеж це не означає, що їх ними треба нехтувати, просто це значить, що їх треба змінювати, бо покарання Веббера є явно неадекватним до його так званої провини. Хоча складається враження, що самому Марку це вже нецікаво і він уже рахує свої дні до дембеля, можливо ще сподіваючись виграти свій 10-й Гран Прі, от тільки в Кореї йому буде непросто це зробити.

В’ячеслав КОБРЖИЦЬКИЙ, Sport.uа

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Минус Пегула. Известны все полуфиналистки престижного турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 07:20 4
Минус Пегула. Известны все полуфиналистки престижного турнира в Майами

В борьбе за титул во Флориде осталась одна американка

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 23
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 25
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
МН
---
для мене нема логічного пояснення небежанню хорнера і ко брати щогонки переможні дублі
бо, якщо вірити в змову, то очевидно, що марку навмисно псують техніку
невже бичкам так важливий успіх ОДНОГО гонщика?
важливіший за репутацію команди, яка не додає собі вістів постіними проблемами з одним зі сівоїх болідів?
МН
---
о, одразу видно виховану, врівноважену людину))
шановний)), в тряпчину мовчати - удєл тих, хто купленим матчем знеславив нашого чукра на весь світ ;)
хай ще Богу подякують, що відбулися легким переляком
на цьому про хфутбол, а тим більше про покараний клуб - ні слова
якщо тобі свербить - на спіртах дохєра гілок, де про "це" можна наговоритися досхочу
--
якщо маєш намір продовжити нашу розмову - тримай себе в рамках, і зав*язуй з футболом
CubiQ
А Сэбушку опять освистали... Даже херр Хельмут не выдержал
И уж как я его не люблю, но в этом сезоне это самый сильный Феттель. В Сингапуре просто идеальный пилотаж.
Походу гонки у меня жевріла надія на подиум Баттона, но в итоге всё стало на свои места. Надеюсь в Маках не идиоты и послали уже этот сезон в угоду следующему.
CubiQ
Неужели не понятно почему это говорят? Сэбушка любитель поставить ЛК на последних кругах, а чтобы он не чудил, ему и говорят про мифические проблемы, ибо просто просьбы не помогают (Малайзия, ага).
Дьявол
Не було!!! Якщо ти далекий від цієї справи, то мовчи у тряпчину! А ще краще - прочитай 250 сторінок висновку CAS! А потім розповідай байки!!! Я ту справу досконально знаю!!! І покарали Металл без суттєвої доказової бази, але це дозвлено спортивною юрисдикцією!!!
Hassassin
Ви, панове, справою Ювентуса в Кальчополі, мабуть, не цікавилися - ось де "вєсєлуха", "доказова база", "прецедент" з миттєвою забороною застосування в майбутньому.
2МН: Коли одні й ті самі речі повторюються з разу в раз, то навіть найбільш обережні та недовірливі люди почнуть підозрювати що щось тут не так... Себ швидший за Марка - для мене для очевидно, але чому трабли систематично трапляються з австралійцем я логічного пояснення не маю.
"А в остальном, прєкрасная маркіза, всьо хорошо, всьо хорошо..."
МН
мені побарабану і фетель і марк
забадали, протсо, останнім часом копьєглотатєлі
змова, палиці в колеса
не смішіть
обгрунтуйте для початку
МН
---
як це не було?
уефа тобі не печерський суд
не нада плутать))
--
якщо так мислити, то і до "суда Лінча" недалеко
Дьявол
Помнишь дело "Металлист" - "Карпаты"? Там тоже прямых доказательств не было, но где нынче харьковчане?.. В спорте неоспоримые факты не нужны, чтобы доказать вину!
МН
--
це не докази
це здогадки)
я ж і кажу - лірика, вопчєм..
Дьявол
Докази? Вже вкотре по радіо ми чуємо про проблеми Себа, а він добирається до "прапора" без будь-яких труднощів.
МН
--
та облиш)
маєш докази..?
ні..?
то, свої припущення рекламуй під гаслом "я так думаю" принаймні
--
лірика
не більше
Дьявол
Ну да, живи в мире иллюзий...
МН
просто порівняёте "ізящество" тих машинок, і теперішніх..(
МН
--
супер!
зачотні фотки з минулого!
МН
---
нє
не всі понімають
Дьявол
Хоть пристрелите меня, но я никогда в жизни не поверю, что у Себа и Марка одинаковые машины/настройки! Не на столько плох австралиец, чтобы столько проигрывать напарнику! По-моему, кому-то захотелось родить новую легенду после Шуми, но на сей раз она будет искусственной!
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Hassassin
Ось таке цікаве фото:
http://3.bp.blogspot.com/-kZeW6gnduoc/TjD90WDQniI/AAAAAAAAAsA/Wmql2zEuXy8/s640/1988gerhardbergerderekwmo0.jpg
на ньому зображено Герхарда Бергера в Сузуці-88, який підвозить Дерека Уоріка - четвертого стюарда цьогорічного ГП Сінгапура...
ManUtd
после победы Себу (кроме своего инженера или другого представителя команды) не с кем из пилотов и пообщаться... который раз замечаю - пилоты, которые приехали на подиум (чаще всего Фернандо, Кими, Люьис) с Себом в зале ожидания ни слова не роняют