Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
3993
0

Житомирський Авангард перемагає у Futsal Club KYIV OPEN CUP

Футзальний клуб «Київ-НПУ» продовжує працювати на ниві розвитку дитячого футзалу

Житомирський Авангард перемагає у Futsal Club KYIV OPEN CUP

Футзальний клуб «Київ-НПУ» навіть у міжсезоння, яке закономірно вважається часом відпусток, продовжує працювати на благо київського футзалу, причому на найбільш невдячній його ниві – дитячій. 17 червня у СК «Сокіл» київський клуб провів вже третій дитячий турнір, причому на цей раз вдалося залучити команди з інших міст. Участь у турнірі, як і раніше взяли чотири команди: традиційно «Київ», «Альпіна» (Київ), ДЮСШ (смт. Макарів), «Авангард» (Житомир). На цей раз турнір відвідали ті, на кого і мають рівнятися молоді гравці – Юрій Усаковський і Олег Шайтанов, які залишилися задоволені рівнем підготовки юних гравців.

У півфіналах «Авангард» впевнено розібрався з «Альпіною» 5:2, а ДЮСШ не менш впевнено обіграв «Київ» - 3:1. У матчі за третє місце на майданчику вирувала далеко недитяча боротьба і матч закінчився справедливою нічиєю – 2:2. А ось з 6-ти ударів у серії пенальті влучним виявився лише один, що дозволило «Києву» завоювати 3-тє місце.

У фіналі ДЮСШ вдалося дуже швидко відкрити рахунок. На 2-й хвилині відзначився Владислав Гойденко, але майже одразу житомиряни зусиллями Святослава Сергійчука відновили статус-кво – 1:1. Надалі команди намагалися діяти максимально обережно і по-справжньому небезпечних моментів було обмаль. «Аванград» більше контролював м’яч, і, можна сказати, витиснув максимум з того, що мав, забивши ще двічі у середині другого тайму. «Дюсшівці» мали багато бажання, щоб зрівняти рахунок, але втілити його в голи не змогли. 3:1 – закономірна перемога «Авангарду». Слід зауважити, що житомиряни вирізнялися своєю підготовкою на тлі усіх команд і заслужили позитивних відгуків від експертів.

Індивідуальні нагороди отримали: найкращий бомбардир – Гліб Ковирнєв («Київ»), кращий гравець – Олексій Малакі («Авангард»), кращий воротар – Іван Ющенко (ДЮСШ).

Не можемо обійти увагою і тих, без кого проведення цього турніру було б неможливим. Головним спонсором турніру виступила компанія «ВЕЛТЕК», а подарунки були надані «mGrunt.com – фабрика футболу».

Андрій Голякевич, президент «Київ-НПУ»:

- Отримав задоволення від сьогоднішнього турніру. Найголовніше, щоб коли грають діти, люди навкруги отримували задоволення і бачили, що у нас ростуть дуже цікаві гравці нового покоління. Турнір показав, що достатньо багато гравців в майбутньому, при хорошій роботі, можуть стати професійними гравцями. Зараз це все треба тільки розвивати, розвивати і розвивати.

Руслан Хоботов, перший віце-президент Федерації футзалу м. Києва:

- Другий раз доводиться обслуговувати цей турнір. З радістю беру в цьому участь, тим більше, що приємна ініціатива мого колишнього клубу «Київ-НПУ», в якому ми не один рік грали і радували уболівальників. Усі ми були гравцями, стали тепер ветеранами, суддями, інспекторами, керівниками Федерації. Приємно, що дітки грають і себе згадуєш у ці моменти, як раніше сам бігав. Я сподіваюся, що турнір стане традиційним, вже лунали думки, що ще і міжнародним. Все ж таки в Києві потрібно підіймати дитячий футзал: шкіл немає, ДЮСШ немає, спортінтернату немає, клубів майже немає, от у нас є лише два клуби, які культивують футзал та й то лише у деяких вікових групах. З жовтня за підтримки ФФзК найімовірніше стартує чемпіонат у вікових категоріях 2002-2004 р.н. і 2005-2006 р.н. Ще у планах проведення чемпіонату між школами – чемпіонат міста Києва серед школярів. Спочатку районні школи, а потім загальноміський фінал. Цілий рік буде йти підготовка, але є проблеми з фінансуванням. Якби увагу на це звернуло Міністерство освіти і науки України, хоча б у районах, то було б легше.

Сергій Гвоздь, тренер «Авангарду»:

- Усі турніри, в яких грають діти – хороші. Цей турнір пройшов на високому рівні, були залучені хороші команди.

- Яка ситуація в Житомирі з дитячим футболом, футзалом?
- З дитячим, як і з дорослим, дуже важка ситуація. Ми за рахунок спонсорів і батьків намагаємося частіше їздити, щоб брати участь у різних турнірах, ось зараз їдемо в Словакію.

- Ви культивуєте тільки футбол?
- Так, ми спрямовані тільки на футбол. Якщо є можливість взяти участь у футзальних турнірах, то не відмовляємось. От хіба що незвично грати футзальним м’ячем, бо видно, що хлопчакам не вистачає сил, щоб по ньому нормально пробити.

Микола Синяченко, тренер ДЮСШ:

- Кожен турнір приносить якесь розчарування чи задоволення для дітей, і це здорово, коли є турніри, в яких дітки отримують досвід, а також знайомства. Я дуже вдячний, що нас запросили. Ми показали чудову гру і «Авангард» теж. На жаль, наші хлопчики стомилися, тому що не було рівноцінної заміни. Ми приїхали з Харківської області, де діти захворіли вітрянкою, і у нас не було чотирьох основних гравців. Думаю, що ми побачили б більш видовищну гру, якби усі були в строю.

- Ви культивуєте футбол чи футзал?
- Ми займаємося футболом.

- Яка ситуація у Макарові з дитячим футболом?
- Діти займаються вже чотири роки. Нещодавно їздили у Куп’янськ, де зайняли третє місце, причому навіть обіграли донецький «Шахтар».

Юрій Ясько, тренер «Альпіни»:

- Дякую організаторам. Впевнений, що усі залишилися задоволеними. Ми культивуємо футбол і у футзал граємо вперше. А взагалі граємо лише перший рік і зараз подали в Мінюст документи на реєстрацію.









Андрій ГУЛІЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 48
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию
Футбол | 18 апреля 2024, 21:20 1
Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию

Рустам Худжамов высказался о последних успехах кипера сборной Украины

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.