Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Первая лига
| Обновлено 11 июня 2013, 08:16
3230
1

Футзал на Львівщині: топтання на місці чи крок уперед?

Кореспондент Sport.ua дізнавався, які з львівських футзальних команд готові підвищитися у класі

| Обновлено 11 июня 2013, 08:16
3230
1
Футзал на Львівщині: топтання на місці чи крок уперед?

Поки команди Екстра-ліги виборюють найвищі місця у найсильнішому українському чемпіонаті, керівники інших футзальних колективів України ламають голову над тим, де їхнім командам грати у наступному сезоні. Нові керівники АМФУ наполегливо працюють над тим, аби у наступному сезоні кількість професійних футзальних команд в Україні зросла. Особливо у Першій лізі, відносно якої є слушна пропозиція збільшити кількість зон з двох до чотирьох з метою мінімізувати фінансові витрати команд-учасниць першості.

Першоліговий «Львівхолод», який за результатами виступів у Першій лізі посів підсумкове третє місце, не виступатиме у найсильнішому українському чемпіонаті наступного сезону. За рівнем гри та складом команди, на думку фахівців, клуб уже готовий підвищитися у класі, однак керівники залишають команду у Першій лізі.

«Чемпіонат у Першій лізі пройшов нормально, однак третє коло першості не було нікому потрібним, – каже Іван Коркішко, начальник «Львівхолода». – Знялася команда з Рівного, оскільки їх таке продовження чемпіонату не влаштовувало. До того ж у третьому колі нам довелося їхати на матчі до наших прямих конкурентів. Звісно, їх хотілося приймати вдома.

Щодо фінальної пульки, то, зважаючи на відмову чернівецького «Меркурія», була наша пропозиція зіграти «Фінал трьох» в одному місті. Це було б найсправедливіше. Думаю, ми були б не на третьому місці. А так, команда «СумДУ» мала перевагу, оскільки не грала матчі з «Меркурієм». 

Щодо Екстра-ліги, то у нас немає такого бажання, аби нас будь-що туди взяли. В Екстра-лізі грати не будемо через те, що у нас є спортивний принцип. Можливо, матчі у фінальній пульці підтвердили, що «Львівхолод» готовий там грати, однак це завдання ми не виконали. Воно не є принциповим, але важливим у тому питанні. Якщо б наша команда грала б у фіналі, ми б розглядали питання підвищення у класі. Наразі просто грати на найвищому рівні і існувати там ми не хочемо», – підсумував Іван Коркішко.

Третя команда чемпіонату Львівщини з футзалу «Львів-сіті» уже наступного сезону готова дебютувати у розширеній Першій лізі. Президент команди Василь Міщишин підтвердив цю інформацію.

«Зараз на повну потужність у тому плані і працюємо, – каже Василь Міщишин. – Команда оновилася на 50%, прийшла перспективна молодь. Загалом, у нас в команді є сплав досвіду та молодості. Головним тренером призначено досвідченого Андрія Луціва. З відоміших гравців залишився також Роман Свищ. Якщо у нас нічого не зміниться, то вже цього сезону гратимемо у Першій лізі. Ті умови, які є запропоновані, нас влаштовують. Наразі не знаю, які завдання поставимо у Першій лізі, однак точно скажу, що тільки учасниками змагань ми не будемо».

Володар Кубка Львівщини та срібний призер чемпіонату червоноградська «Імперія», за словами президента команди Романа Гусаря, наразі не визначилася із своїм майбутнім.

«Багато залежить від того, як наша зона буде побудована. Якщо ми побачимо усю картину, тоді можна буде про це говорити. Наразі про наше майбутнє сказати нічого не можу. Головне, щоб не були дальніх виїздів. Тоді цей варіант буде реальним. Утім, скажу відверто: більше схиляюся до думки, що ми залишимося у чемпіонаті області», – сказав Роман Гусар.

Чемпіон області «Львів-Газ» наразі також думає, де стартувати у наступному сезоні. Утім, президент команди Сергій Копанічук, як і Роман Гусар, більше схиляється до думки, що команда не піде у Першу лігу.

«У нас зараз не найкраща ситуація з фінансами, тому, швидше за все, будемо грати у чемпіонаті області. Зізнаюся, поки що мені нічого не пропонували, однак поспілкуюся з президентом «Львів-сіті» і, можливо, щось зміниться. В цьому плані будемо ще думати. Підвищення команди у класі нас цікавить».

Чи прогресує футзал на Львівщині чи стоїть на місці, висновки робіть самі. Утім, погодьтеся, якщо б кілька футзальних колективів Львівщини пішли б у Першу лігу, вболівальникам слідкувати за їхніми виступами було б цікавіше. Створення міцного фундаменту під Екстра-лігою, мабуть, було б запорукою успішного найсильнішого українського чемпіонату. А  від цього виграли б усі: починаючи від вболівальників і завершуючи національною збірною України.

Богдан ПАСТЕРНАК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
marians
Поки львівський футзал під федерацією міні-футболу львівщини ( а значить під суддями та інспекторами) нічого доброго точно не буде. Ці люди не правильно розуміють для чого взагалі є футзал і змагання по ньому. Думають, що для того аби годувати іх. Тому максимум, що вони можуть придумати, це добавити ще одного делегата і ще двох суддів, зробити тайм по 10 хвилин, та заставити клуби ім всім платити.