Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 04 июня 2013, 18:25
5122
15

Плей-офф. Матч за 3 место. ЛТК – Энергия – 9:0 + ВИДЕО

Початок «бронзової серії», якого не чекав ніхто

| Обновлено 04 июня 2013, 18:25
5122
15
Плей-офф. Матч за 3 место. ЛТК – Энергия – 9:0 + ВИДЕО

Передматчеві розклади виглядали так, що психологічна перевага має бути на боці господарів. Над молодими і голодними до перемог «телефоністами», які і так проводять найкращий сезон в історії клубу, не мав тяжіти вантаж відповідальності. Що ж до «енергетиків», то за спиною у більшості з них вже є стільки титулів і нагород, що бронзові медалі на їх тлі виглядатимуть не надто презентабельно. Та й психологічно важко зібратися, коли ти мав боротися за «золото», а граєш «втішний» фінал. У цьому матчі мали зійтися молодість і бажання проти досвіду і майстерності.

Початок матчу проходив в прогулянковому темпі і дуже спокійно. Було схоже на те, що команди наче грають товариську гру. Перший небезпечний момент був створений господарями і стався він на 3-й хвилині. Рось справа віддав в район дуги на Шпигаря, а Микита пробив вище. «Енергетики» спромоглися удар аж на 6-й хвилині та й то удар Овсяннікова можна занести хіба в статистику.

Ближче до середини тайму луганчани перестали грати у «товариський матч» і увімкнулися у гру. Литвинов пройшов по центру і віддав передачу Свірідову. Богдан перекотив м’яч з однієї ноги під іншу, обігравши на цьому русі захисника, і відкинув м’яч на Шпигаря, який з 7-ми метрів відправив його у ворота. Разуванов з 11-ти метрів перевірив на міцність стійку воріт, а наступна атака стала результативною. Тарас Кузь віддав відмінну розрізну передачу на лівий фланг, якою вивів віч-на-віч Дмитра Іванова, а той несильно, але точно відправив м’яч у дальній кут. Одразу згадався гол цієї зв’язки у півфінальному матчі у Франківську проти «Урагану».

Тут би вже й «енергетикам» не завадило згадати, що вони все ще перебувають на паркеті, а не на відпочинку. Однак цього не сталося, і «телефоністи» продовжували брати «голими руками» начебто грізного суперника. Простріл з кутового на дальній стійці неточно замкнув Кузь. На 15-й хвилині Бондар з 12-ти метрів завдав другого удару львів’ян у цьому матчі, але Савенко перевів його на кутовий. Одразу після цього Свірідов знайшов передачею у штрафному самотнього Литвинова, але Максим невдало обробив м’яч і довелося його прости тикнути у груди Лисенку.

Проте сумували «телефоністи» не довго. Вже за якусь мить троє господарів запресингували Лисенка в його ж штрафному майданчику, а Владислав замість того, щоб винести м’яч куди подалі, віддав низом передачу на 8-м метрів Росю. Артем «подарунком» скористався – 3:0. Косенко взяв тайм-аут, щоб реанімувати пацієнта. В останні хвилини «ЛТК» відійшов на свою половину і дозволив «Енергії» трохи поатакувати. З ударами Бондаря і Легчанова Савенко впорався.

Взагалі, якщо підсумовувати перший тайм, то давно не доводилося бачити настільки безвольну гру у виконанні «енергетиків». Львів’яни діяли неспішно, вал’яжно, беземоційно, наче на розслаблених ногах і, що найголовніше, без вогника в очах.

Початок другого тайму для «Енергії» вийшов збентежливим. Після довгої передачі Рося. Свірідов проштовхнув повз Кардаша «гол з роздягальні». Після цього моментами на майданчику почала з’являтися та «Енергія», яку ми пам’ятаємо, що свідчить про усю серйозність розмови, яку Олександр Косенко провів з командою у перерві. Єдине, чого не вистачало гостям у ці хвилин, так це фарту. Коваль, Чепорнюк, Рогачов, Якунін та Макаєв били з найрізноманітніших позицій, але Савенко в цей день тягнув усе. Саме цей період і став вирішальним – «енергетики» своє не забили і зачепитися за результат не змогли.

Остаточно охолодив пил гостей гол Шпигаря на 26-й хвилині, після прикрої обрізки Пічкурова біля своїх воріт. Львів’яни продовжували атакувати, але це вже відбувалося за інерцією. На 31-й хвилині Іванов біля штрафного відібрав м’яч у Бондаря і відкинув Разуванову. Володимир сходу з 9-ти метрів низом відправив черговий м’яч у сітку воріт за спиною Володимира Кардаша.

Те, що відбувалося далі інакше, як знущанням, і не назвеш. Кузь віддав черговий класний пас на Іванова, з ударом якого Кардаш впорався, але проти добивання Рося був безсилий. Буквально за пару секунд Кузь по центру пробіг ледь не півмайданчика і з-меж штрафного встановив на табло дуже непристойні цифри – 8:0.

В останні 4 хвилини господарі вже перестали грати, і «Енергії» був наданий повний карт-бланш на половині майданчика господарів, однак як не намагалися гості, а моментів було вдосталь, та забити бодай гол престижу їм не вдалося. На передостанній хвилині Рогачов отримав жовту картку і заробив в командний пасив шосте порушення. На паркеті одразу з’явився Свірідов, який безжально виконав вирок – 9:0, і коментарі тут зайві.

Це найбільша поразка за всю історію «Енергії». До того львів’яни нікому не програвали з різницею більш ніж у 6 м’ячів. Будемо сподіватися, що в недільному матчі «енергетики» зберуться і дадуть бій, оскільки уболівальники можуть пробачити будь-який програш, але не відсутність боротьби і бажання битися на майданчику.

Андрій ГУЛІЙ

«ЛТК» (Луганск) – «Энергия» (Львов) – 9:0 (3:0)

«ЛТК»: Юрий Савенко (Андрей Питуля, 35) - Максим Литвинов, Никита Шпигарь, Артем Рось, Богдан Свиридов - Владимир Разуванов, Тарас Кузь, Дмитрий Иванов, Максим Бессалов - Никита Лазыкин, Роман Цапов
«Энергия»: Владислав Лысенко (Владимир Кардаш, 21) - Денис Овсянников, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Ильдар Макаев - Сергей Коваль, Сергей Чепорнюк, Сергей Якунин, Степан Струк - Валерий Легчанов, Павел Пичкуров

Арбитры: Олег Коваленко (Донецк), Виталий Поляков (Кривой Рог)

 Никита Шпигарь, 8, Дмитрий Иванов, 10, Артем Рось, 16, Богдан Свиридов, 21, Никита Шпигарь, 26, Владимир Разуванов, 31, Артем Рось, 34, Тарас Кузь, 34, Богдан Свиридов, 39.
 Сергей Якунин, 27. Евгений Рогачев, 39.

Удары (в створ): 22 (15) – 24 (15).

ЛТК – ЭНЕРГИЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор сайта www.futsalltk.com

События матча

39’
ГОЛ !
Гол с 10-тиметрового удара забил Богдан Свиридов(ЛТК (Луганск)).
34’
ГОЛ !
Гол забил Тарас Кузь(ЛТК (Луганск)). Кузь прошел через всю площадку, обыграл нескольких соперников, и закатил мяч в ворота мимо Кардаша.
34’
ГОЛ !
Гол забил Артем Рось(ЛТК (Луганск)). Иванов пробил, мяч отскочил к Росю и тот точно пробил с линии штрафной.
31’
ГОЛ !
Гол забил Владимир Разуванов(ЛТК (Луганск)). Бондарь потерял мяч на своей половине, и Разуванов отправил мяч в ворота метров с 10-ти.
26’
ГОЛ !
Гол забил Никита Шпигарь(ЛТК (Луганск)). Пичкуров обрезался в центре, пошла атака ЛТК, и Шпигарь из пределов штрафной отправил мяч в ворота.
21’
ГОЛ !
Гол забил Богдан Свиридов(ЛТК (Луганск)). Рось сделал длинную передачу, и Свиридов с 7 метров пробил низом под Кардашем.
16’
ГОЛ !
Гол забил Артем Рось(ЛТК (Луганск)). Лысенко неудачно ввел мяч прямо на Рося, и тот с 8 метров отправил мяч в сетку.
10’
ГОЛ ! Гол забил Дмитрий Иванов(ЛТК (Луганск)). Разуванов сделал разрезную передачу, и Иванов слева пробил между ног Лысенко.
8’
ГОЛ !
Гол забил Никита Шпигарь(ЛТК (Луганск)). Литвинов прошел по центру, сделал передачу направо на Свиридова, тот в центр на Шпигаря, который и переправил мяч в ворота.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Di Kopiy
Сдулись...
kili8
що ви курили по дорозі в луганськ?
luciffer46
МОЛОДЦЫ!!! был на игре. Просто супер, но... такое чувство что всё только начинается! Енергия явно берегла силы. Думаю завтра постараются выиграть а уже дома добиться успеха тем более что во Львове ЛТК ещё ниразу не выигровало! Верю в ЛТК!!! должны завтра побеждать ну а там будет шанс. Хотя и без этого сезон очень удачный- МОЛОДЦЫ!!!
skreem7
Да главное не недооценить Энергию.
А Савенко сегодня выше всяких похвал сыграл.
Amosov007
Молодцы! Савенко - просто зверь сегодня (в хорошем смысле). Когда такой тыл, то остаётся только идти вперёд и забивать))) Но это всего лишь 1-0. Главное завтра выйти без намёка на расслабленность.
henry_14ua
тому що в Кубку "Енергія" грала, а сьогодні відбувала номер
ManUtd
наконец-таки собрались... и почему не играли так в Кубке?! удачи в серии
henry_14ua
Ви просто не зовсім правильно висловилися. Якби написали, що за останні матчі, то так. Просто ми одне одного не зрозуміли) А загалом так, Ваша правда.
Andrey_87
Починаючи з 15 лютого 2013 року Енергія в Екстра-лізі здобула 2 пеермоги (одна над Спортлідером і друга над Локомотивом в плей-офф). І того з останніх 13 матчів лише 2 перемоги. це ганебний просто результат для такої команди.
henry_14ua
В "регулярці" у цьому році 15 матчів: 6 перемог, 3 нічиї, 6 поразок. У плей-офф 5 матчів: 1 перемога, 4 поразки.
Так що Ваше твердження дещо невірне)
Andrey_87
Не рахував, але якщо не помиляюся, то Енергія в цьому році (якщо не рахувати кубок) то здобула 1 чи 2 перемоги. А сьогодні це апофеоз гри Енергії в 2013 році.
proandrolog
Просто ЛТК молодцы!!! А все остальное вторично... Победа заслуженная...
henry_14ua
В першому таймі Лисенко, у другому - Кардаш. Але там не тільки воротарі винні, повірте.
Fredee
Что же там за ворОтник у львовян?
15 ударов в ствро, - 9 голов.