Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 17 мая 2013, 21:54
4494
0

Фаворит – переможець дитячого турніру Kyiv Open Cup

Футзальний клуб «Київ-НПУ» провів вже другий дитячий турнір з футзалу

| Обновлено 17 мая 2013, 21:54
4494
0
Фаворит – переможець дитячого турніру Kyiv Open Cup

15 травня футзальний клуб «Київ-НПУ» у рамках заходів, приурочених до свого 20-річчя, провів другий дитячий турнір з футзалу. Як і минулого разу, у турнірі брали участь 4 команди, на цей раз ними були: «Фаворит», «Переможець», «Добро-Спартак» та «Київ». Усі зустрічі знову були проведені у спорткомплексі «Сокіл». Арбітром турніру виступив перший віце-президент Федерації футзалу м. Києва Руслан Хоботов. Організатори планують зробити цей турнір традиційним, що не може не тішити прихильників цього виду спорту у столиці.

У першому півфіналі зустрілися «Переможець» та «Добро-Спартак». Не зважаючи на підсумковий переможний рахунок 3:2, малеча «Спартака» виглядала набагато переконливіше, що й не дивно, враховуючи той факт, що для «Переможця» футзал є дещо новим видом спорту. У іншому півфіналі теж окреслився явний фаворит, і ним стала однойменна команда, яка маючи перевагу у віці (в один-два роки), дуже впевнено розібралася з молодшими суперниками з команди «Київ» - 4:1.

У матчі за третє місце зустрілися «Переможець» та «Київ». У дуже напруженій боротьбі основний час закінчився з рахунком 2:2, а ось у серії післяматчевих пенальті точнішими були «переможці» - 3:4. Третє місце – гідний результат для футболістів. Фінал пройшов в одні ворота. «Фаворит» з Коцюбинського продемонстрував якість підготовки у дитячій школі «Біличанки» у всій красі, перемігши «Спартак» з рахунком 7:1.

Після переглянутого на турнірі, можна відзначити, що, хоча у Києві майже немає бази для підготовки футзалістів, навіть у такій ситуації серед дітей вже є гравці, рівень гри яких дає підстави сподіватися на те, що київський футзал подарує Україні ще не одного гравця високого рівня. По закінченню турніру організатори відзначили подарунками і лауреатів у індивідуальних номінаціях: кращий воротар –Микита Машій («Переможець»), кращий гравець – Микита Котляревський («Добро-Спартак»), кращий бомбардир – Владислав Скришевський (Фаворит), який забив чотири м’ячі.

Ярослав Селезньов, тренер «Добро-Спартака»:

- Що можете сказати про цей турнір?
- Ті, хто це організовує, молодці, тому що у нас в Києві дуже слабко розвинений футзал, зокрема, дитячий. Наскільки я знаю, то у місті існують лише 2-3 дитячі команди. Наш клуб існує десь з 2000-го року. Такі турніри, в першу чергу, на радість дітям повинні проводитися. Організаторам низький уклін, честь і хвала.

- Як вам вдалося так довго триматися? Хтось надає допомогу?
- Ні, все робимо своїми силами і силами батьків. Все на ентузіазмі. Кого не прохали, яких спонсорів не шукали – дитячий футзал нікому не цікавий.

- На базі чого ви існуєте?
- Зараз ми займаємося на базі 329-ї школи «Логос». Там прекрасний директор – Андрій Вікторович Прутас, завдяки якому ми займаємося у чудовому залі. Він сам колишній спортсмен і допомагає чим може, завдяки цьому ми маємо місце, де можна тренуватися.

Олександр Нерощин, тренер «Фаворита»:

- Які у Вас враження про цей турнір?
- Усі діти молодці - усі підготовлені. Слава Богу, що приїхали і ними займаються, дають їм можливість пограти і показати себе, побачити інших. Я бачу, що у всіх присутня дисципліна, а найголовніше – дякую тим, хто організовує такі турніри. Хотілося б, щоб таких турнірів було побільше.
- Ваша команда з Коцюбинського. Вам хтось там допомагає?
- Зараз самі, але, взагалі, у нас є жіночий клуб «Біличанка», і їхні тренери нам допомагають.

- Тобто ви сьогодні представляєте школу «Біличанки»?
- Фактично це одна спортшкола, просто різні команди.

Олег Маценко, тренер «Переможця»:

- Що думаєте про цей турнір?
- Хотілося б уже вилізти десь на вулицю і грати 8+1, але полів у Києві, на жаль, немає, тому нам доводиться у такий спекотний період мучитися в залах, але нічого – хоч щось.

- Отже, ви культивуєте футбол, а не футзал?
- Так, але нас до себе запросили футзалісти, тому ми граємо за їхніми правилами – 4+1 у залі. На превеликий жаль, можемо грати лише у залі, бо полів 8+1 немає.

- У команди є якийсь спонсор?
- Нам ніхто не допомагає. Чемпіонат міста Києва, усі турніри і збори – все за рахунок батьків, тому дуже скрутно. Якщо батьки з середньостатистичним доходом, то їдемо, а якщо батьки без роботи, то дітки навіть на збори не можуть виїхати.

- На базі чого ви тримаєтеся?
- У нас футбольна школа у звичайній середній школі, поганеньке поле, тобто нам дуже скрутно. Ви ж самі все прекрасно бачите – не тільки у нас поля погані, а й у всій Україні таке робиться. Що маємо – те й маємо, я думаю, що є ще й гірші умови.

Костянтин Ночвін, тренер «Києва»:

- Яка Ваша думка по організації турніру і загалом?
- Дуже подобається турнір. По-перше, він хороший тим, що нашим дітям є де грати, оскільки раніше головною проблемою футзалу було те, що діти тренувалися, а грати було ніде. Зараз було проведено чемпіонат міста, вдруге проводиться цей турнір, отже, діти мають постійну ігрову практику, бо просто тренуватися їм набридає і стає нецікаво. Неважливо, яке місце вони займуть, важливим є сам процес – для них це свято.

- Де базується команда?
- На Відрадному, у 67-й школі.

- Хто допомагає вашій команді?
- Клуб допомагає чим може, але переважно все за рахунок батьків. Зараз у Федерації футзалу Києва відбулися зміни – президентом обрали Павла Присяжнюка, і він начебто зацікавлений у розвитку дитячого футзалу. Саме він допоміг провести перший чемпіонат міста.







Андрій ГУЛІЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?
Футзал | 20 апреля 2024, 02:41 0
ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?

Жеребьевка финального раунда ЧМ пройдет 26 мая в Самарканде

СРНА: В россии есть нормальные люди. Если что-то скажут... Тут у них тяжело
Футбол | 26 апреля 2024, 22:38 26
СРНА: В россии есть нормальные люди. Если что-то скажут... Тут у них тяжело

Директор «Шахтера» по футболу рассказал об отношении к сербам и россиянам

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.