Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 27 марта 2013, 09:33
1478
1

А. ПАРХОМЕНКО: «Ребята не получали зарплату четыре месяца»

Тем не менее, главный тренер «Одессы» надеется доиграть текущий сезон

| Обновлено 27 марта 2013, 09:33
1478
1
А. ПАРХОМЕНКО: «Ребята не получали зарплату четыре месяца»
Андрей Пархоменко

Більше чотирьох місяців у футбольному клубі «Одеса» не виплачують зарплатню. Команду залишив головний спонсор, фінансування повністю зупинено, у президента клубу Андрія Продаєвича грошей на те, щоб утримувати клуб першої ліги, немає, отже, розмови про зняття «городян» із чемпіонату України почалися ще восени. І продовжуються зараз. Утім, команда провела підготовку в Одесі та кримському селищі Куйбишеве, поповнила свої лави кількома виконавцями (повернулися Михайло Малін, Олександр Степанишин, приєднався до «городян» Євген Піцик, залишилися Сергій Платунов, Костянтин Пархоменко та Олександр Калітов, які мали розпрощатися з клубом взимку) та збирається давати бій усім, без винятку, суперникам у першій лізі. Принаймні якщо вона не зніметься з турніру в ході весняної частини сезону.

Після поразки від алчевської «Сталі» наставник «Одеси» Андрій Пархоменко був засмучений. На його обличчі — не стільки сум од поразки, скільки питання: чи зіграє команда за тиждень, два? Чи дограє сезон? Про це та поразку від алчевців із Андрієм Вікторовичем і поговорили.

— Що скажете про гру зі «Сталлю»?
— (Зітхаючи). Наразі зі «Сталлю» перебуваємо в різних вимірах. Маю на увазі те, що рівень індивідуальної майстерності алчевців набагато вищий за наш. Хлопці втрачали м’яч у дуже простих ситуаціях, справа доходила до смішного, хоча сміятися якось зовсім не хочеться. Стільки працюємо на тренуваннях, а ось у офіційних зустрічах щось не клеїться. Частенько спізнювалися з передачею м’яча чи необхідністю піти в обіграш. У підсумку — купа помилок на рівному місці, що цілком могло принести нам неприємності ще до перерви. На щастя, чудово зіграв воротар Олексій Паламарчук, який не пропустив у першому таймі.

У другому пропустили швидкий гол, який, утім, не зламав гри. Удалося зрівняти рахунок, відчули впевненість у своїх силах. Нам наразі треба навіть не нічиї здобувати, а лише перемагати, якщо хочемо продовжувати виступи в першій лізі. Але замість того, щоби продовжити грати дисципліновано, з’явився якийсь хаос, яким суперник і скористався. Мабуть, «Сталі» ця перемога була більше потрібна, ніж нам. Хоча я би так не сказав.

— Попереду гра з «Титаном» у Армянську. Грошей клуб не має. Питання: ФК «Одеса» зіграє в Криму?
— Розумієте, тут треба відповідати навіть дещо інше, ніж: «Так, зіграємо». Я вважаю, що зобов’язані не те, що зіграти в Армянську, а й дограти сезон. Чотири місяці важко працювали, тренувалися, готувалися, хлопці робили це не заради грошей, адже не отримували зарплатню, виступають за «Одесу» безкоштовно. І після всього цього знятися на старті весняної частини чемпіонату? Утім, ситуація наразі надважка. Зрозумійте мене правильно: більше не хочу говорити про всі ці біди, фінансові негаразди, занурюватися в глибину проблеми. Хочеться просто грати, тренуватися, думати про тактику та стратегію гри. Так, ми зараз шукаємо гроші для того, щоби поїхати на матч із «Титаном». І я впевнений, поїдемо й гратимемо на перемогу, бо втрачати нам нічого.

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ripan1
за деньги любой дурак сможет а ты попробуй за так