Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2919
0

Карпати – ФК Харьків – 1:0. Львів нарешті відчув смак перемоги

Огляд матчу

Карпати – ФК Харьків – 1:0 (1:0).
Львів. Стадіон «Україна». 17.00
Судя: О.Орєхов (Київ).
Карпати: Тлумак, Федорів, Тимчишин, Распопов, Іщенко, Годвін (Лапко, 80), Пшеничних, Худобок, Кобин (Сучков, 54), Батіста, Фещук (Платон, 68).
ФК Харьків: Стойко, Комарницький (Буряк, 46), Опря, Ветренников, Березовчук, Максимов, Чеберячко, Ситнік, Шопін (Гунчак, 59), Целих (Цигирлаш, 46), Гладкий.
Батіста, 16.
 Распопов, 58 - Чеберячко, 88.

Онлайн-трансляцию матча можно посмотреть здесь

Карпатівці вийшли на матч проти ФК „Харків”, знаючи, що інший представник першої столиці  - „Металіст” після перемоги над донецькими металургами потіснив львів’ян з почесного третього місця. І забігаючи наперед, підопічним Олександра Іщенка вдалося впоратися з цим завданням.

Порівняно з минулим туром в обох складах відбулися суттєві кадрові зміни. У господарів не було дискваліфікованого Шмакова, а замість Ідахора вперше у сезоні в основі з’явився Фещук. А замість Сучкова, який напередодні за власним бажанням відіграв тайм за дублерів, на лівому фланзі півзахисту діяв Кобін. Тож у центрі півзахисту господарів цього разу діяли Пшеничних та Годвін. Щодо гостей, то через перебір карток не грав кращий бомбардир горожан у Вищій Лізі Рібейро, місце якого зайняв  Целих і після одноматчевої дискваліфікації повернулися  в основу капітан гостей Березовчук та Чеберячко.

На початку гри обидві команди діяли досить обережно. Команди, намагались контролювати м’яч, мало використовували довгі передачі. Перший небезпечний удар у грі завдав захисник Федорів, проте досвідчений Стойко парирував постріл, а партнери карпатівця не встигли на добивання. І все ж, „зелено-білі” провели досить швидкий гол. Після удару низом Кобина захисники дали Фещуку обробити м’яч, переадресувати його на Батисту і бразилець з ходу з лінії штрафного майданчика  пробив низом в лівий від воротаря кут.

Це був вже четвертий гол Батісти у Чемпіонаті. Після пропущеного голу гості активізувались і досить впевнено контролювали м’яч на підступах до штрафного „Карпат” проте реальних загроз не виникало. Запам’ятались хіба дальні удари Максимова та Гладкого. Натомість в кінці таму захисник Тимчишин здійснив несподіваний для суперника рейд по лівому фланзі, і після рикошету від захисника Олег опинився віч-на-віч проти Стойка, але у ворота так і не влучив.

Після перерви гра була більш видовищною, динамічнішою. Заміни, зроблені під час перерви гостями додали їх діям більшої впевненості. Зокрема Буряк декілька разів завдавав дальніх ударів, проте їм бракувало влучності.  Натомість Фещук  зі штрафного, який заробив Пшеничних, зі „своєї” точки влучив у „стінку”, а після боротьби за м’яч його встиг випередити Стойко.

Обидві команди, швидко переходячи центральну лінію, не раз завершували свої масовані атаки дальніми ударами, проте ні Чеберячку, ні Сучкову цього дня засвітити своє прізвище на табло стадіону не судилося. Запам’яталися і два поспіль кутові удари у виконанні Ситника і лише впевнена гра на виході капітана „Карпат” Тлумака дозволяла ліквідовувати небезпеки.

Тож у першій очній зустрічі суперників у Вищій Лізі „Карпати” перервали свою серію з п’яти матчів, в якій виїзні перемоги змінювались на домашні поразки і після більше двомісячної перерви здобули нарешті у Львові перемогу.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова спеціально для sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 молодых дарований континентального футбола
Футбол | 08 мая 2024, 13:29 3
Топ-10 молодых дарований континентального футбола

Золотой актив «Барсы», звезда «МанСити», надежда Ирландии, любимчик Пепа

На каком месте Ребров? Рейтинг коучей сборных, которые сыграют на Евро-2024
Футбол | 07 мая 2024, 22:45 5
На каком месте Ребров? Рейтинг коучей сборных, которые сыграют на Евро-2024

Наставник национальной команды Украины занимает 19-е место, лидер – Дидье Дешам

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.