Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2179
0

Анонс матчу Карпати - ФК Харків. Спрогнозуйте підсумок матчу та склади команд

На фарт прийшов Дячук-Ставицький

22 жовтня, неділя

Карпати– ФК Харків

Львів. Стадіон «Україна». 17.00

 Судья: О.Орєхов (Київ)

У п’ятницю, 20 жовтня, у гранд-клубі „Софія” відбувся брифінг для журналістів за участю керівників ФК „Карпати”, які напередодні недільної гри „Карпат” з ФК „Харків” розповіли про останні новини клубу.

Після безвиграшної домашньої серії львів’ян із трьох матчів цього разу вирішили „змінити фарт” і замість головного тренера „Карпат” Олександра Іщенка на питання журналістів відповідав спортивний директор клубу Юрія Дячук-Ставицький, який  зазначив, що підготовка до матчу проходить у звичному режимі згідно розробленої програми.

Через перебір карток проти харків’ян не гратиме Євген Шмаков, який разом з тим, виступатиме за дублерів. При цьому Юрій Михайлович відзначив, що порівняно з минулим сезоном кількість жовтих карток команди зменшилась, бо з деякими гравцями, які отримують необов’язкові попередження (розмови з арбітром тощо) ведуться відповідні розмови. Не гратиме і молдаванин Александру Голбан, який за сімейними обставинами (захворіла мати) терміново поїхав додому.

Після травм в загальній групі тренуються Олег Женюх, Андрій Процик, за окремими графіком - Тарас Петрівський і поляк Мацей Налєпа. За „Карпати-2” дозаявили екс-гравця „Волині” Вадима Панаса, який при потребі може заграти і за основу. Щодо перебування нігерійського нападника Лакі Ідахора, який ніяк не може відкрити лік своїх карпатівських голів, проте активно діє на атаку, то це питання буде вирішуватись в кінці першого кола.

Генеральний директор ФК „Карпати” Олександр Єфремов почав з болючої для всіх теми – оренду клубом спорткомплексу „України”, зазначивши, що проект договору про оренду стадіону в міста змінюється вже третій раз. Експертна оцінка стадіону „Україна” півторарічної давнини становила 4,8 млн. грн., і після цього не проводячи серйозних робіт зі сторони ЛКП „Спортресурс”, вартість комплексу зросла до 37 (!) мільйонів гривень. Керівництво клубу вважає, що така оцінка зроблена тенденційно, аби збільшити орендну плату ФК „Карпати” за проведення домашніх матчів, яка має зрости майже у 8 (!) разів і становити близько двох мільйонів гривень на рік.

 Олександр Андрійович готовий надати відповідним комісіям міськради офіційну інформацію про ситуація з орендою стадіонів в інших містах   України, де подібних кабальних вимог до клубів просто немає. Разом з тим, генеральний директор підкреслив, що почесний президент ФК „Карпати” Петро Димінський готовий заплатити відповідні суми, але при умові, що влада буде скеровувати ці гроші на розвиток спорткомплексу „Україна”, дитячо-юнацького футболу.

Але Олександр Андрійович висловив впевненість, що ці гроші пропадуть, адже „Спортресурси” вже кілька років будуть біля стадіону майданчик для розминки футболістів. Складається враження, що всі думають, що „Карпати” – це якась „дійна корова”. До речі, на відміну від минулих років сума сплачених податків ФК „Карпати” становить близько 3 мільйонів гривень, в тому числі майже мільйон  гривень - у міський бюджет.

При цьому не треба забувати, що футбольний клуб „Карпати” – це єдиний представник Галичини, західного регіону країни у вищій лізі і вирішив піти шляхом створення ВАТ „Народна команда „Карпати”. І буде дуже прикро, коли львівська команда згодом таки дійде до завершення цього цивілізованого шляху розвитку футболу, але одним з останніх в Україні.

А повертаючись до матчу „Карпати” - ФК „Харків”, то недільний матч  буде лише третім офіційним в історії зустрічей цих суперників, а раніше  суперники „зелено-білих” змагались під назвою „Арсенал”.

1. 20 листопада 2004 р. “Арсенал” (Харків) - “Карпати” (Львів) - 3:1.
Голи: Анищенко, 34, Коваль, 62, Поліванов, 83, Сибіряков, 90+2.
2. 17 березня 2005 р. “Карпати” (Львів) - „Арсенал” (Харків) - 2:0
Голи: Бровченко, 30, Голбан, 53.

І на завершення орієнтовний склад „Карпат” від sport.ua:
Тлумак, Федорів, Іщенко, Распопов, Пшеничних -  Лапко, Годвін, Сучков, Худоб’як -  Батиста, Ідахор.

ФУТБОЛЬНИМ ЗНАВЦЯМ! Пропонуємо вам не погодитися з версією sport.ua та залишити свої варіанти стартових складів команд у коментарях під матеріалом.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова спеціально для sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 04:16 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире в следующем сезоне

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.