Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2390
1

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Ми орієнтувалися лише на перемогу»

«Ураган» – «Енергія» – 3:1. Післяматчева прес-конференція

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Ми орієнтувалися лише на перемогу»

Микола СИЧ, головний тренер «Енергії»:

- На мою думку, матч видався на славу: була інтрига, були атаки, захист та удари. Однозначно, така гра глядачам сподобалась. Що стосується нашої команди, то звичайно, що завдання на гру ми не виконали. У нас великі проблеми з реалізацією моментів, якщо за 40 хвилин ми не можемо з гри забити м'яч, то це означає, що є над чим попрацювати. Звичайно, перемагає та команда, яка забиває голи. Сьогодні забивав «Ураган» і він заслужено переміг, з чим і вітаю команду.

- Сьогднішня жорстка гра з травмуванням гравців «Урагану» є спеціальною тактикою чи випадковістю?
- Спеціальної тактики на травмування гравців ще не придумали. У нас також є травмовані хлопці. Звичайно, що сьогодні була жорстка боротьба, але з обох сторін. Не можу говорити про суддівські рішення, але зауваження були як до однієї, так і до іншої команди. Я перепрошую, але подібні питання  не тактичні. Тренер не може ставити завдання на травмування гравців суперника. Може бути завдання на жорстку чоловічу боротьбу, в якій не виключається можливість травматизму. Це не настільний теніс і не шахи, хоча й там можна впасти зі стільця й травмуватися.

- Після вашої мінімальної перемоги над «Кардиналом-Рівне», головний тренер «Кардиналу» Сергій Піддубний сказав, що івано-франківський «Ураган» фізично сильніший за «Енергію», як ви можете прокоментувати його слова після сьогоднішньої перемоги «Урагану»?
- Я можу погодитися, що другому таймі «Енергія» фізично підсіла і десь за рахунок цього «Ураган» здобув перемогу. Звичайно, це не основна причина,  але доказом моїх слів є другий гол. Щодо сьогоднішнього фізичного стану «Енергії», то причина цього - наш щільний графік. Я ніколи не скаржуся, але деякі хлопці за 24 дні зіграли по 7 ігор, включаючи, що п'ятеро чоловік відіграли два тайми за національну збірну. Так що, давайте не будемо робити висновки зі слів Піддубного. Я вам приводжу об'єктивні аргументи, чому «Енергія» фізично підсіла в другому таймі. Ми провели 8-го лютого надважкий матч з «Локомотивом», а 11-го лютого були задіяні в матчах за збірну України, й лише 13-го числа я провів одне спільне тренування з командою. В цьому і  причина фізичного спаду  моїх підопічних. Я сподіваюсь, я вам пояснив свою позицію.

Сергій ГУПАЛЕНКО, головний тренер «Урагану»:

- Однозначно, в цьому матчі ми орієнтувалися лише на перемогу. Нажаль, сьогодні у нас був ряд небоєздатних гравців:  хто захворів, а хто травмований. За такої ситуації хлопцям, які зазвичай починали з заміни, випала прекрасна нагода проявити себе. Приємно, що вони впорались й показали гарну гру. У нас взаглі не повинно бути основного і запасного складу, усі повинні бути основними та готовими вийти на майданчик в будь-яку хвилину. Я радий, що сьогодні хлопці впорались із завданнями, які на них покладали.

Щодо матчу, то сьогодні дві команди грали саме у футзал. Це мені дуже сподобалось. Звичайно, була жорстка гра, але вона була дійсно футзальна. Не було довгих передач, штовхань та навмисного вибиття м'ячу за межі поля. А те, що ми перемогли - сподобалося вдвічі більше. Тим паче, що «Енергія» дуже сильний суперник.

Проте, хочу зазначити, що перемога є заслугою не тільки команди, але й наших вболівальників. Чесно кажучи, з такою підтримкою тяжко не вигравати. Ви на власні очі бачите, що вдома «Ураган» прикладає максимум зусиль аби не підвести своїх фанів. Я сподіваюсь, що такий рівень гри ми будемо демонструвати і на виїздних матчах. Враховуючи попередні ігри, ми все ж таки почали грати в той футзал, який я хотів бачити від нашої команди. Чесно… Судячи навіть з тренувань, у команди з'явилось більше думки, що якісно відображається на характері гри. Слава Богу, що в «Урагані» все гаразд, тому дякую вболівальникам за підтримку та  вітаю усіх нас зі спільною перемогою!

Дарина ТИЖБІРЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 28
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Пенсия откладывается? Легенда Боруссии готов остаться в клубе
Футбол | 23 апреля 2024, 20:07 2
Пенсия откладывается? Легенда Боруссии готов остаться в клубе

Матс Хуммельс может продлить контракт с «Боруссией»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Power
Шурак сьогодні приємно здивував