Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2337
0

Карпати - Дніпро - 0:1. Звіт про матч

Львів’янин засмутив „Карпати” у … день Львова

Матч, який відбувався в рамках святкування 750-літнього ювілею Львова, не зважаючи на пряму трансляцію по всеукраїнському телебаченню, зібрав рекордну у цьому сезоні глядацьку аудиторію за участю обох суперників. Обидві команди вийшли на поле з одним номінальним форвардом, яким у гостей був Корниленко, а  у господарів – Батиста. За відсутності дискваліфікованого Распопова у центрі захисту „зелено-білих” діяли Іщенко та Лапко, які в принципі нейтралізували небезпечні випади білоруса Корниленка. В захисті господарів також виступали Федорів та Тимчишин, а в середині поля - Годвін та Шмаков (обоє – в центрі) і по краях – Худоб’як, Пшеничних та Сучков, якого зрештою часто можна було бачити і в центрі поля. У гостей в обороні діяли досвідчені Шершун, Грицай, Єзерський, Русол та Андрієнко, в центрі поля - Шелаєв та Назаренко, по краях - Главина та Давидсон.

З перших хвилин загалом цікавого і напруженого поєдинку стало зрозуміло, що  стандарти у виконанні гравця національної збірної Назаренка несуть загрозу біля воріт Тлумака і, забігаючи наперед, таки завершились взяттям воріт „Карпат”.  Після того, як бразилець Давидсон у боротьбі за м’яч з Лапком заробив кутовий удар, Назаренко навісив на лінію воротарського майданчика і Володимир Єзерський головою зіграв на випередження, пробивши у дальній верхній кут воріт.

До речі, востаннє Єзерський забивав у чемпіонатах ще у червні минулого року у Харкові в ворота „Металіста” і тоді „Дніпро” також здобуло перемогу. За іронією долі, цей гол вихованця львівського футболу, який свого часу виступав і за „Карпати”, і перервав затяжну нічийну серію „Дніпра” і вивів підопічних Олега Протасова на третє місце у турнірній таблиці. Також гол Єгерського перервав суху серію „Дніпра” під час матчів у Львові, де востаннє дніпропетровці відзначались ще у травні 2001 року, коли й здобували єдину у чемпіонатах до цього поєдинку гостьову перемогу над „Карпатами”.

А під кінець матчу ще один захисник збірної України Рксол також головою зіграв на випередження після кутового удару Назаренка, але цього разу м’яч влучив у стійку воріт львів’ян. Щодо моментів „Карпат”  упершому таймі, то двічі реальну нагоду засмутити суперників втратив Батиста, поте його  ударам бракувало влучності.

Ключовим моментом другого тайму стало вилучення воротаря Кернозенка, який намагаючись випередити одного з найактивніших в складі господарів Худоб’яка зіграв рукою за межами штрафного майданчика. Арбітр без роздумів вийняв червону картку, і господарі отримали чисельну перевагу, поте забігаючи наперед матеріалізувати її у голи так  і не зуміли. І це при тому, що на заміну вийшли двоє форвардів Фещук та Ідахор.

 З одного боку, впевнено діяв у рамці Артем Куслій, який вперше у цьому році з’явився в основі „Дніпра”, і в одному з епізодів врятував ворота від голів, відбивши ногами м’яч на кутовий після удару зходу Худоб’яка. Разом з тим,  через брак завершальних передач господарів часто вщухали атаки „Карпат”. Так , після прострілу Ідахора ні Кобін, ні Годвін, за яких забули захисники „Дніпра” не зуміли замкнути передачу нігерійця. Так з вигідних ситуацій, не влучали у ціль Ідахор, Кобін, Пшеничних.

Слід віддати належне і дніпропетровцям, які зусиллями Назаренка також примусили похвилюватись оборонні редути „Карпат”. І якби не надійна гра Іщенка, Пшеничних та особливо Тлумака, то рахунок міг стати непристойним для господарів.

Онлайн-трансляцію матчу ви можете подивитись тут

Карпати – Дніпро – 0:1 (0:1).
Львів. Стадіон „Україна”. 25 500 глядачів.
Суддя: В. Жуков (Донецьк).
Карпати: Тлумак - к, Федорів (Фещук, 66), Тимчишин, Іщенко, Лапко (Ідахор, 74), Шмаков, Годвін, Пшеничних, Худоб’як, Батиста, Сучков (Кобін, 46).
Дніпро: Кернозенко, Грицай, Єзерський, Шелаєв – к, Корниленко (Мелащенко, 81), Русол, Главина (Куслій, 61), Андрієнко, Шершун, Давидсон (Бартулович, 90+3), Назаренко.
Гол: Єзерський, 20.
Попередження: Пшеничних, 16, Давидсон, 35, Грицай, 43, Годвін, 54, Лапко, 71, Шелаєв, 74, Шершун, 90+2.
Вилучення: Кернозенко, 61.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова спеціально для sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 8
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.