Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 25 ноября 2012, 05:27
4502
5

Ураган - Енакиевец - 4:1 + ВИДЕО

Напруга тривала до гола Шотурми

| Обновлено 25 ноября 2012, 05:27
4502
5
Ураган - Енакиевец - 4:1 + ВИДЕО

У центральному матчі 6-го туру в Івано-Франківську зустрічалися четверта і п'ята команди Екстра-ліги. Сусідами по турнірній таблиці вони залишились і надалі, але після звітної гри помінялися місцями. У битві «за шість очок» перемогу відсвяткував «Ураган», який обійшов «Єнакієвець», випереджаючи суперника на три пункти.

Господарі традиційно розпочали активніше. У дебюті матчу тричі на ударній позиції опинявся Валєнко, але переграти голкіпера йому не судилось. На 4-й хвилині франківці заробили небезпечний штрафний, втім удари Кордоби і Сімки прийшлися у Мельника, а з другої спроби Сімка не влучив у ворота. Поступово донбасівці вирівняли гру, намагаючись відповідати гострими контратаками. Нестерук після перехоплення м'яча викотився сам-на-сам, однак Колток вчасно вийшов з воріт.

Згодом Будняк з лівого флангу двічі намагався проштовхнути м'яч повз голкіпера, після чого Тменов змарнував хорошу нагоду відкрити рахунок. Так само, як і Сімка, котрому в день матчу виповнилося 29 років. Із забійної позиції іменинник пробив вище воріт, а міг і віддати Шураку гольову передачу. А всього за хвилину асистентом виступив Кіндратів. Саме після його навісу зі своєї штрафної Шурак в один дотик красиво пробив у дальню «дев'ятку» - 1:0.

Майже одразу «ураганівці» могли розвинути свій успіх, але Сімка знову пробив мимо воріт. А от «Єнакієвець» відповідно до футбольного постулату відповів миттєво: Замятін промчав лівим флангом і пробив повз голкіпера - 1:1. До завершення першого тайму Павлюк (з лінії штрафного) і Шотурма (дальнім ударом) намагалися переграти Мельника, але до перерви більше голів глядачі не побачили.

Другу половину активніше розпочали донбасівці, які серйозно перехопили ініціативу, вдавшись до пресингу. Однак до завершальних ударів справа доходила не так часто. Запам'ятались тільки два ефектних постріли Тіагу, до яких Колток був готовий. Господарі пережили кілька неприємних хвилин, після чого зуміли перевести гру від своїх воріт. Довший час небезпечних моментів не виникало. Можна відзначити лише три нагоди - «ураганівця» Будняка, а також Хурсова і Волянюка у гостей, проте в усіх цих випадках м'яч пролітав поруч зі штангами.

Нервова напруга у матчі тривала аж до 35-ї хвилини, поки Шотурма не вивів івано-франківців вперед. Обігравшись з Валєнком на правому фланзі, учасник нещодавнього чемпіонату світу взяв ініціативу на себе, на швидкості пройшов кількох суперників і з восьми метрів чітко пробив під поперечину - 2:1. А буквально через кілька секунд м'яч втретє побував у воротах «Єнакієвця». Причому цей гол вийшов досить курйозним. Нестерук у боротьбі з Будняком віддав пас голкіперу, Мельник невдало підставив ногу, змінивши траєкторію польоту м'яча, який вдарився об штангу і опустився за лінію - 3:1.

Логічно, що після тайм-ауту гості перейшли на гру вп'ятьох, намагаючись врятувати матч. Підопічні Олега Солодовника подовгу розігрували м'яча до вірного. Двічі небезпечно пробивали Нестерук і Хурсов, але Колток зумів парирувати ці удари. Після чого під пресингом «ураганівці» перехопили м'яч, і Шурак вивів Кордобу на порожні ворота - 4:1. Ефектну крапку міг поставити Валєнко, втім його удар на 39-й хвилині прийшовся у стійку воріт.

Після двох стартових фіаско івано-франківці здобувають третю поспіль перемогу, піднявшись на четверту позицію. Наступні два матчі «Ураган» проведе на виїзді - наступної суботи у Рівному з «Кардиналом», а 6 грудня проти луганської «ЛТК».

Олег ЛАНЯК, для futsal.sport.ua

«Ураган» (И.-Франковск) - «Енакиевец» (Енакиево) - 4:1

Тарас Шурак, 13, Петр Шотурма, 35, Андрей Мельник, 36, автогол, Роман Кордоба, 38 - Валерий Замятин, 14

«Ураган» (И.-Франковск): Роман Колток - Евгений Валенко, Петр Шотурма, Максим Павлюк, Павел Будняк - Тарас Шурак, Андрей Симка, Роман Киндратив, Роман Кордоба - Александр Маржановский, Никита Тменов, Сергей Крыкун, Тарас Королишин
«Енакиевец» (Енакиево): Андрей Мельник - Евгений Юнаков, Александр Хурсов, Валерий Замятин, Виталий Нестерук - Тиагу, Виталий Скорый, Михаил Волянюк, Анатолий Доманский - Дмитрий Сильченко
 
Максим Павлюк, 29. Андрей Симка, 40. - Виталий Нестерук, 8. Тиагу, 31

 Арбитры: Олег Иванов (Днепропетровск), Андрей Ивашина (Сумы)

Удары (в створ): 17 (16) - 15 (11)

УРАГАН-ЕНАКИЕВЕЦ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор сайта www.uragan.if.ua

События матча

38’
ГОЛ !
Роман Кордоба(Ураган (И.-Франковск)) перехватил мяч и буквально завел его в ворота.
36’
ГОЛ !
Будняк пробил с фланга и мяч от Андрея Мельника(undefined) закатился в сетку. Гол записан на голкипера гостей.
35’
ГОЛ !
Петр Шотурма(Ураган (И.-Франковск)) прошел по левому флангу и точно пробил в дальний угол.
14’
ГОЛ !
Валерий Замятин(Енакиевец (Енакиево)) прошел по левому флангу и с острого угла нанес точный удар.
13’
ГОЛ !
Тарас Шурак(Ураган (И.-Франковск)) метров с 6-ти с лета пробил точно в "девятку".
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bodistr
а шо це за новi бразильцi крутилися бiля Рониньо?
petja.88
Туди поїхали звідки раніше приїзжали,В Азербайджан
minolt152
куда подевались Франковские бразильцы?
Rumata.Kastorsky
неплохо еначка твоя выглядела. игра была равная, команды ждали ошибки соперника. до второго гола Шотурмы. Дальше вратарь лоханулся. ну а потом уже и играть не надо было
keegan
не знаю что случилось, но Еначка совсем не была похожа на себя, где желание, арессия, играть абсолютно не хотели...
позор!!!