Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 21 ноября 2020, 05:37
1455
0

Артем БУЦКИЙ: «Приметы на результат не влияют»

Разыгрывающий запорожского «Ферро-ЗНТУ» о своей баскетбольной карьере

| Обновлено 21 ноября 2020, 05:37
1455
0
Артем БУЦКИЙ: «Приметы на результат не влияют»

До приходу Артема Буцького у «Ферро-ЗНТУ» запорізькій команді бракувало класичного розігруючого, орієнтованого на передачу, та ще й неймовірно чіпкого в захисті. Його підписання перед початком минулого сезону стало справжньою знахідкою для запорізького клубу. І, як показав час, видані аванси були цілком виправданими. Артем став найкращим асистентом команди за підсумками сезону. Наразі ж він – надзвичайно важлива деталь у механізмі гри «Ферро-ЗНТУ». В рамках бесіди з клубною прес-службою Артем люб’язно погодився розповісти про своє перебування в таборі збірної, пригадав найяскравіші моменти власної кар’єри та поділився секретами вдалої гри в захисті.

– Артеме, нашу бесіду хотілося б розпочати з останніх результатів ігор «Ферро-ЗНТУ». Погодьтеся, останні перемоги команді далися ціною великих зусиль. У чому причина, на Вашу думку?
– Після низки перемог доволі важко зібратися на поєдинок із колективами, що перебувають у нижній частині таблиці. Але ж у нинішньому чемпіонаті Суперліги будь-яка з команд може обіграти визнаних фаворитів. Тому й складно. Тим більше, від нас усі очікували перемог, бо вдома зазвичай ми виглядаємо потужно. Але, на мою думку, краще виграти за невиразної гри, ніж красиво поступитися.
 
– А може, ще й втома дається взнаки? Головний тренер про неї казав на останній прес-конференції…
– Якщо Кирило Вадимович пов’язує це з утомою – отже так воно і є насправді (посміхається).
 
– До речі, робота з ким із Ваших колишніх наставників Вам найбільше імпонувала?
– З Рімасом Ендріяйтісом, який очолював «Сумихімпром». Його я виокремлюю тому, що він, можна сказати, дав мені путівку у великий баскетбол. Утім, усі наставники, з якими я працював, заслуговують на відзнаку. Кожен із них був цікавою особистістю з власним баченням баскетболу. І Андрій Подковиров, і Ренато Паскуалі, хоча я й мало грав під його керівництвом, і Віталій Лебединцев, і Валентин Берестнєв, і Кирило Большаков. Усі вони – особистості.
 
– Упродовж своєї кар’єри Ви немало поїздили по українських клубах. Який період Ваших виступів запам’ятався найбільше?
– У Сумах, коли я там грав, була чудова, дружня команда. Ми багато років виступали разом, та й наразі підтримуємо зв'язки. Від гри за «Ферро-ЗНТУ» теж залишаються приємні враження, незабутнім був виграш бронзових медалей. Я вже ставав призером чемпіонату України з БК «Київ» у 2006 році, проте тоді я не відігравав такої значної ролі в команді, як зараз у Запоріжжі. Це зовсім інші відчуття. Як і у 2005 році, коли на Всесвітній універсіаді наша збірна виборола срібні нагороди, програвши у фіналі американцям. Збірна студентів США була дуже сильною, і в ході вирішальної гри вирвалася вперед на двадцять очок. Ми ж були задоволені й срібними нагородами. Вище голови, як кажуть, не стрибнеш.
 
– Розкажіть про найпалкіших прихильниць Артема Буцького, яких важко не помітити під час ігор «Ферро-ЗНТУ».
– Я маю дружину Інну та донечку Олю. Минулого року мені було дуже важко, бо вони жили в Полтаві й лише зрідка приїздили до Запоріжжя. В моєї дружини там був невеличкий бізнес, який вона не могла залишити. Та й дочка в той самий час стала першокласницею. Тому після матчів я частенько сідав у машину та їхав до Полтави, долаючи чималу відстань. Коли ж такої можливості не було, дуже сумував, адже раніше ми завжди жили разом, де б я не грав. На щастя, зараз вони переїхали до Запоріжжя, й на кожній грі мені забезпечена персональна підтримка.
 
– Перед іграми дотримуєтесь якихось ритуалів чи забобонів?
– Та ні. Зрідка лише, після виграного матчу, на наступну гру я можу навмисне поїхати тією ж дорогою. Проте вважаю, що на результат це ніяким чином не впливає.
 
– Ви – один із найчіпкіших захисників в українському баскетболі. На майданчику якось намагаєтеся психологічно впливати на суперника?
– Та ні, таким не займаюся. Все, що я роблю – це дотримуюся настанов наставника. Уважно слухаю, коли тренерський штаб розбирає як гру суперника в цілому, так і за персоналіями. Намагаюся зрозуміти, які сторони найсильніші у гравця, проти якого доведеться діяти, а які – найслабші. Але вдалий захист – заслуга усієї команди. Можна одного разу перехопити м’яч, а двадцять кидків пропустити. А от коли є підстраховка, грати набагато простіше.
 
– У складі «Ферро-ЗНТУ» Ви – один з найдосвідченіших гравців. Своїм молодим колегам допомагаєте порадами?
– Ми постійно радимося. Причому, не тільки я щось їм підказую, а й навпаки. Під час гри вони можуть підказати мені дещо. Ми всі разом – команда, тому завжди один одному допомагаємо порадами.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стали известны участники плей-офф НБА. С кем сыграет Бостон с Михайлюком?
Баскетбол | 20 апреля 2024, 11:07 0
Стали известны участники плей-офф НБА. С кем сыграет Бостон с Михайлюком?

Последние путевки в плей-офф добыли «Майами» и «Нью-Орлеан»

Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего
Футбол | 20 апреля 2024, 00:07 3
Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего

Украинцу в ближайшее время нужно определиться с будущим

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.